Het einde van een vrijgezellenbestaan? (1)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
9 oktober 2016

Mijn naam is Theo een vrijgezel van 49 jaar oud, waar 25% Thais, 25% Javaans en 50% Nederlands bloed door heen stroomt. Van mijn vader heb ik mijn lengte mee gekregen, mijn moeder heeft goed gezorgd voor mijn Aziatische uiterlijk, donkere huidskleur en mijn voorkeur voor Indonesisch eten.

Vanwege mijn tweede echtscheiding heb ik mijn verzekeringen af moeten kopen die mijn vut regelen. Mijn aanvullende pensioen is laag doordat ik regelmatig van werkgever ben veranderd en een tijdje als zelfstandige heb gewerkt. Ik begin te rekenen en kom tot de conclusie dat als ik uiteindelijk met pensioen ga, moet rond gaan komen van een veel lager bedrag.

Rond kijkend naar landen waar het nog goed vertoeven is met dat lagere bedrag, stuit ik op Thailand. Goedkoop, nauwelijks koud, soms zeer warm, tropische regens, mooie natuur, vriendelijke mensen, mooie vrouwen, veel familieleden, het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, dus eerst maar eens verdiepen hoe mensen het land daadwerkelijk ervaren.

Pas op voor mooie dames

Op internet vind ik de beelden en verhalen van migranten die mij voor gingen en het nachtleven in Bangkok en Pattaya. De migranten waarschuwen over relaties met bardames en andere dames uit Thailand. Bij mijn oom en moeder vraag ik naar de gegevens van onze familie in Thailand, ook zij waarschuwen me meteen voor al die mooie dames. Mijn moeder hoort dat ik er naar toe wil verhuizen en opeens is Thailand slecht en niet goed. Vreemd mijn oom vertelde me heel iets anders, heeft me uitgelegd hoe ik iets extra heet bestel en wat de mooie locaties zijn in Thailand. Nadat ik mijn moeder verteld heb dat het nog 7 jaar duurt voordat ik mogelijk zal verhuizen draait ze het verhaal om, het is een mooi land en het eten is lekker.

In april word ik 50, wat me een goede reden geeft om naar Thailand te gaan, het land te verkennen en om te kijken waar ik dan uiteindelijk zal gaan wonen. Mijn werkgever keurt mijn verlofaanvraag van 5 weken goed. Ik boek mijn vlucht en begin te kijken welke plaatsen ik allemaal zal aan doen. Chiang Mai, Ao Nang, Bangkok en Pattaya in ieder geval maar eens bekijken, de rest zien we daar wel.

Songkran in Chiang Mai

In Chiang Mai geniet ik eerst van het Songkran gebeuren. Een waar feest dat door jong en oud word gevierd. In een groot warenhuis koop ik wat korte spijkerbroeken in Thaise stijl omdat ik er niet bij wil lopen als een toerist. Overdag doe ik excursies, bezoek markten en loop ik wat door de stad te slenteren. Van al dat lopen gaan je spieren op spelen, dus verwend ik mezelf af en toe ook op een fijne voetmassage.

‘s Avonds begeef ik me naar de bars en discotheken voor mijn dagelijkse portie cocktails. Niemand die me vreemd aankijkt dat iemand van 50 op disco muziek danst, heerlijk. Een dame danst met me mee en geeft de dans een erotisch karakter. De dame raakt namelijk veelvuldig mijn onderlijf en laat daarbij weinig aan de fantasie over. Ze vraagt of ik met haar mee ga naar een andere gelegenheid, want de discotheek gaat zo sluiten. Ach ja, waarom niet en we bezoeken een bar waar de ramen geblindeerd zijn en de deur steeds dicht gaat. Binnen word gepoold en ik mag mee spelen. De verliezer betaald de drankjes van de winnaar. De dame die me heeft mee gevraagd word steeds intiemer en vraagt me of ik wil dat ze met me mee gaat. Dat laat ik me geen twee keer vragen, dus ik zeg ja graag. Vervolgens komt ze met het verhaal dat ze wel wat moet verdienen, dus of ik wat wil bijdragen. De prijs die ze noemt zal niet hoog zijn, desondanks pingel ik er wat af en de dame overnacht uiteindelijk in mijn hotel. Uiteindelijk heb ik het wel gezien in Chiang Mai en reis ik per vliegtuig naar Bangkok om vervolgens met de bus naar Pattaya te gaan.

Naar Pattaya

In Pattaya viert men, voor mij totaal onverwacht, op dat moment nog steeds Songkran en mijn 50e verjaardag is dan ook het grootste feest dat ik ooit heb meegemaakt. Voor mijn verjaardag trakteer ik mezelf op een bezoek aan een Coyote bar. De dames proberen je hier sneller te laten drinken en vragen om ladydrinks. Een dame gaat meteen naast me zitten, maar daar trek ik me niets van aan. Tussen de dames op de bar heb ik mijn type aangetroffen en zij komt naast me zitten nadat ik haar dat vraag. Aangezien de ladydrinks vrij duur zijn, besluit ik die maar te vervangen door Tequila shots. Af en toe verruil ik daarbij de glazen om zeker te zijn dat er geen water word geschonken.

Aangezien ik mijn verjaardag niet alleen wil afsluiten, vraag ik wat het kost als ze mee gaat. De prijs is hoog, maar het blijkt dat er nog wel wat vanaf kan. Blijft nog steeds duur, maar wie A heeft gezegd moet ook B zeggen. Helaas loopt dit alles op een domper uit en ik breng de dame midden in de nacht weer terug naar de bar die ondertussen gesloten blijkt te zijn. De volgende dag krijg ik een deel van mijn geld terug en duizend excuses met nog meer excuses en een paar gratis drankjes nadat ze gehoord en gezien hebben dat ik de dag er voor jarig was. Ik neem me op dat moment meteen voor dat dit de eerste en laatste keer was dat ik me in laat met een dergelijke dame.

Mijn dagelijkse ritme verloopt hier vervolgens iets anders. Overdag slenter ik door Pattaya, ‘s avonds drink ik een paar cocktails om vervolgens steeds Beach Road en Walking Street af te lopen.

Ik bel mijn familie in Thailand en vertel ze mijn reisplannen om te kijken of ik ze ergens tussendoor kan bezoeken. Mijn oom heeft ze al ingelicht, dat ik ze mogelijk bezoek. Een afspraak word gemaakt en ik reis af naar Bangkok, aangezien ze daar niet al te ver vandaan wonen. In Bangkok neem ik contact met ze op, zodat een neef me op kan komen halen. Opeens krijg ik de melding dat het toch niet zo goed uitkomt. Of ik ze misschien op de terugreis kan bezoeken. Later hoor ik dat mijn neef dat weekeinde nog een keer vader is geworden. ‘s Avonds slenter ik vervolgens door de straten van Bangkok en vind het gewoon allemaal veel te druk. Dus boek ik meteen een vlucht naar Krabi voor de volgende dag.

Naar Krabi

In Ao Nang is het na de drukte van Chiang Mai, Pattaya en Bangkok heerlijk rustig. Overdag bezoek ik de vele eilanden of reis ik naar een niet toeristische plek op mijn gehuurde motor. De eigenaar van mijn verblijf, weet precies waar ik moet zijn en kan me ook nog vertellen hoe ik daar moet komen. ‘s Avonds begin ik met een paar cocktails bij een cocktailbar, terwijl ik samen met de barman backgammon spelen. We vermaken ons beiden over al het volk wat voorbij loopt.

Zodra de zaak sluit ga ik weer dansen in de disco. De disco’s zijn hier een stuk rustiger en dames komen niet meteen naar je toe. Een paar uur later veranderd dit echter en komen er opeens wel dames naar je toe. Hierbij vind het zelfde ritueel plaats als in Chiang Mai. De dames maken er een erotische dans van, proberen intiem met je te worden en vragen vervolgens of je wilt dat zij met je mee gaat. Ze noemen daarbij zelf een prijs die onderhandelbaar is. Een paar dames hebben daadwerkelijk op mijn kamer overnacht en van een van deze dames vernam ik dat er een korte straat is met bierbarren in Ao Nang.

Ben daar nog wel langs gegaan omdat ze me gevraagd haar daar op te zoeken, maar het bezoek was van korte duur, aangezien ze alleen wat gezelschapspelen hadden en geen pooltafel. Ik verlengde mijn verblijf een paar keer, want het was hier prima vertoeven. De eigenaar van het verblijf tipte me dat het regenseizoen in mei zou beginnen en dat het bezoeken van de eilanden dan vrijwel niet meer mogelijk was. Ondertussen was ik aardig moe van al dat reizen en de vele excursies en wilde ik ook nog gewoon tot rust komen. Dus besloot ik terug te reizen naar Pattaya om daar de laatste weken door te brengen.

Terug naar Pattaya

In Pattaya werd het dagelijkse patroon van slenteren en bezoeken van mijn favoriete cocktailbars uitgebreid met een Thaise massage en de Bamboo Bar. Ik had op YouTube iets gezien over de Bamboo Bar welke vlak bij Walking Street lag en besloot deze eens te bekijken. De Bamboo Bar is geen bierbar, de muziek is een mix van Thaise en wat oudere Engelse nummers. Het gros van de bezoekers zijn mannen die duidelijk ouder zijn dan ik, waardoor ik me uiteindelijk zeer jong ging voelen.

De dames hebben zichtbaar plezier en zingen luidkeels mee met de Thaise liedjes. Mijn dansen op Thaise muziek werd op prijs gesteld en dames kwamen regelmatig bij me staan of dansten met me mee. Ze doen echter geen oneerbare voorstellen, op een enkele uitzondering na. Als je iets van deze dames wilt dan zul je daar zelf over moeten beginnen. De dames zijn daarbij soms ook kieskeurig. Als je haar niet aan staat dan wijzen ze je naar een andere tafel of noemen een hoge prijs. Je moet overigens wel oppassen met het doen van een oneerbaar voorstel hier, want er komen tevens dames die gewoon een avondje willen stappen en die dames stellen zulke voorstellen niet echt op prijs.

Als de dame die bij me kwam dansen mijn type was dan vroeg ik haar of ze op mijn kosten mee wilde naar Insomnia (een van de disco’s). Indien ze vroeg of we ook naar mijn verblijf gingen dan was ik daar duidelijk over en gaf aan dat ik dat nog niet wist. Het belangrijkste was het hebben van plezier. De meeste dames vonden dit prima en begonnen ook niet over geld. Voor dat we daadwerkelijk bij Insomnia kwamen werd eerst nog een cocktail genuttigd bij mijn favoriete cocktailbar aan het begin van Walking Street. Vervolgens hadden mijn partner voor die avond en ikzelf veel plezier in Insomnia. Zodra een van ons Insomnia zat was, verlieten we de disco. Vervolgens kwam wel de vraag of ze mee mochten naar mijn kamer. Aangezien de prijs meestal laag was, heeft menige dame uiteindelijk op mijn kamer overnacht. De laatste dame die ik ontmoette in de Bamboo Bar begon wel meteen over geld. Aangezien ze er goed uit zag en het bedrag laag was, ben ik hier op in gegaan. Met haar heb ik vervolgens de laatste 4 dagen en nachten samen door gebracht en zijn we samen de toeristische plekjes van Pattaya gaan bekijken. Door haar had ik een kriebel in mijn buik gekregen en het afscheid nemen viel me dan ook zwaar. Via Line zouden we met elkaar contact houden.

Hoe dit afloopt lees je in het volgende deel.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Het einde van een vrijgezellenbestaan? (1)”

 1. Sjaak S zegt op

  Leuk verhaal, maar als ik lees waar jij je dames wilt ontmoeten, lijkt het me nou even verstandig de raad van je moeder te volgen. Ze zijn niet slecht per sé, maar het grootste aantal uitbuiters vind je nou eenmaal onder de bardames…
  Mijn vader zei altijd: de mooiste wijven vind je onder de vrouwen…. (wist hij van Katois af?)..
  Zoals jij reist, kan ik me moeilijk voorstellen dat je daar een redelijk grote kans hebt op een vrouw die nou niet meteen een wandelende ATM wilt hebben.
  Uitzonderingen daargelaten.
  Je zag jouw type? Dus het gaat alleen maar om de mooie neus met alles wat er onder komt? Niet zozeer wat er boven de neus zich afspeelt?
  Misschien iets minder op het uiterlijk gaan, maar even naar de innerlijke waarden zoeken (als je een relatie wilt, anders, als het voor de nacht is, zal het uiterlijk wellicht het belangrijkste zijn).
  Dan vond je dat de dure dame in Pattaya een teleurstelling was… ik vond het wel erg aardig dat je zowat de helft van je betaalde bedrag vanwege je verjaardag terug kreeg! Die wil je dan toch niet meer? Nou, ik denk dat deze wel in orde bleek te zijn…
  Maar goed, het zij zo… je zult niet de eerste zijn en zeker ook niet de laatste die het pas na veel vallen en opstaan leert….

  • Jan zegt op

   Dag Theo,

   Als ik zo je verhaal lees dan geef ik je geen kans.
   Je zal het (ooit) moeten doen met het geld van je pensioen en dat lijkt me té karig voor je levensstijl.

   Desondanks wens ik je alle succes toe.

 2. Hendrik S. zegt op

  Beste,

  Wees gerust.

  De meeste onder ons hebben een bardame maar durven daar niet voor ‘uit te komen’.

  Leuk verhaal om te lezen.

  Mvg Hendrik S

  • rudy zegt op

   Hallo,

   Nou, ik heb een bargirl, en ik durf daar tegen iedereen voor uitkomen! Mijn vriendin heet 20 jaar in bars in Pattaya gewerkt, tot ik er haar drie jaar geleden buitengehaald heb.

   En ze is niet op mijn geld uit, omdat ze weet dat ik er geen heb, integendeel, zij doet het huishouden, en dus ook de financiën, ze is perfect op de hoogte en weet perfect hoeveel er per dag mag gespendeerd worden, zodat ik mijn kosten en belastingen en andere kosten in Belgie kan blijven betalen. Ze ziet ook wel als ik soms ‘s avonds voor mijn laptop zit en zie dat ik nog dat en dat moet betalen.

   Zij is ook diegene die me af en toe tegenhoudt, als ik weer eens wat teveel zou willen spenderen, gelukkig maar.

   Niettegenstaande haar jarenlange bar-verleden heeft ze geen enkele behoefte meer om nog naar een bar te gaan, en komen we bijna nooit onze soi uit, waar geen bars zijn.

   We leven nu drie jaar samen op 3th road, zijn heel gelukkig, en ik zie haar nog elke dag liever, zou me gewoon geen betere vrouw kunnen voorstellen!

   En voor alle duidelijkheid, iets waar zoveel over gesproken wordt, ik ben 53, en zij is vorige week 45 geworden, en ze ziet er nog elke dag mooier om mooier uit.

   Zo kan het dus ook met een bargirl!

   Groet. Rudy.

 3. bertboersma zegt op

  Thailand niet duur???!!! Wacht maar af.
  Voor een farang is het leven bijna net zo duur als in Nederland.
  Ga maar eens naar de supermarkt.
  Ga maar eens op een terras zitten voor een pilsje. 100 bath per stuk enz

  mvg bert

 4. Jos zegt op

  Ik kom regelmatig in Thailand omdat ik een Thaise vriendin heb. Maar het idee van goedkoop zal je nog tegenvallen. Als je een beetje in stedelijk gebied wil wonen, dan is het goedkoper dan in Nederland maar niet zo ontzettend veel goedkoper. Dus ga je maar goed oriënteren waar je wil wonen en wat de huren zijn. Ga ook kijken wat de dagelijkse dingen, zoals bijvoorbeeld supermarkt, kosten. Het zal je nog tegenvallen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website