DigiD met verplichte SMS verificatie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
26 mei 2019

De GOED NIEUWS FLASH is een periodieke verschijning om je op de hoogte te houden waar Stichting GOED mee bezig is en onder meer om belangrijke, nuttige informatie te verspreiden via korte aankondigingen.

Radio Boodschap

Wij, Nederlanders in het Buitenland, ook wel bekend onder de geuzennaam NIHB’ers – krijgen steeds vaker een media platform aangeboden. Luister naar het DigiD gesprek op BNR radio.

Status DigiD

Is DigiD al een hoofdpijn dossier voor vele NIHB’ers? Met de extra SMS beveiliging, per 15 mei, ingevoerd door uitkeringsorganisatie UWV (ofwel de tweestapsverificatie), werd het voor velen een brug te ver. Volgens het UWV kan er tijdelijk een schriftelijke afwikkeling plaatsvinden, hoewel dit nauwelijks een adequate oplossing zal zijn. Maar we willen meer dan een tijdelijke maatregel per post. Stichting GOED gaat zeer binnenkort met DigiD ontwikkelaar Logius/BiZa en UWV, in Nederland praten om dit fundamenteel beter te kunnen regelen. De tweestapsverificatie zal geleidelijk door alle instanties ingevoerd gaan worden.

Dubbel gezicht D66?

Heeft D66, de partij waarvan vaak de indruk wordt gewekt de belangen van NIHB’ers een warm hart toe te dragen, een scheve schaats gereden? Als voorstander van het zo snel mogelijk invoeren van de tweestapsverificatie, is er niet nagedacht over de gevolgen van deze extra beveiliging, voor NIHB’ers. Wij  wachten op D66’s reactie naar aanleiding van ons schrijven hierover.

Klacht Ombudsman

Onder andere naar aanleiding van de DigiD is er een klacht bij de Nationale Ombudsman in voorbereiding. Het feit, dat de overheid NIHB’ers belangen consequent veronachtzaamd en nauwelijks of niet mee laat wegen in voorgenomen overheidsmaatregelen, staat hierin centraal. Nederlands grootste minderheidsgroep, de NIHB’ers, willen serieus genomen worden. De vaak onwerkbare of veel te kostbare regelgeving moet veranderen.

Nieuwe ambassadeurs

We bereiken inmiddels al samen met onze partners, wereldwijd, een grote groep NIHB’ers. Met onze nieuwe GOED Landen Coördinatoren – in de wandelgangen GLC’s, ofwel liefkozend Gelsies genoemd, gaan we zowel de steun alsook de onderlinge verbinding verder uitbouwen; Welkom Bert Hermanussen, Henk Overbeeke en Marianne Tromp.
Heb je een groot netwerk, direct of indirect contact met de ambassade van jouw land, passie om mensen te verbinden en te helpen, de ambitie om zelf een GLC voor GOED te worden? Neem contact met ons op!

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers zijn altijd welkom en broodnodig, mocht er onder ons groeiend aantal jongere NIHB’ers een of meerdere enthousiaste Social Media gurus zitten? Help ons dan o.a. met Instagram en Twitter, maar we horen ook graag van mensen die zich meer dan thuis voelen op LinkedIn. Meer info over vrijwilligers en aanmelding, zie onze website.

Ondersteuning

Zoals Thomas Alva Edison antwoordde op de vraag hoe het met de uitvinding van de gloeilamp stond; “We weten inmiddels honderden manieren waarop het niet lukt, maar lukken zal het” gaan we gestaag door subsidie en sponsoren te werven. Echter daarmee is de “Eén kopje koffie” actie natuurlijk nog niet ten einde. Kom op luitjes laat de beurs rinkelen. Wat voor de welvarende onder ons slechts een knaak per maand is, zal voor- en door GOED, aller leven verbeteren.

In onze volgende nieuwsbrief alles over GOED’s NATIONALITEITS ACTIE!

Een warme wereldse groet van het GOED team,

Max, Antonietta, Henk K, Adrianna, Nienke, Ditte, Tecla, Ron, Bert, Henk O, Ben, Marianne, Paul en Kris

Wie volgt? Wie doet mee?

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website