Lezersinzending: ClassicFM op mijn autoradio in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
22 oktober 2015

Natuurlijk is ClassicFM maar een voorbeeld, want dit kan ook over NPO radio 1 gaan, of VRT radio 1, of duizenden andere radiozenders. Dit stukje kan interessant voor u zijn, als u het leuk vindt om af en toe eens naar uw favoriete Nederlandse of Belgische (of bijvoorbeeld Duitse WRD 4 of Engelse BBC) zender te luisteren. Met enig zoeken en experimenteren heb ik mijn geliefde classicfm.nl en alle andere radiozenders nu zelfs op mijn autoradio!

Mijn verhaal is wel helemaal gebaseerd op Apple. Ik gebruik in principe alles van Apple: MacBook, iPad en iPhone. Als u een iPad of iPhone heeft, dan kunt u dit al letterlijk gebruiken. En ik weet bijna zeker dat er wel iemand is, die dit ook kan beschrijven voor Android.

Ik ben begonnen met het downloaden van de gratis app: tunein oftewel TuneIn op mijn iPhone. Om even een mogelijk misverstand te voorkomen, het begrip tunein staat voor de samenvoeging van de woorden tune / in. Ik heb tunein dus gedownload van de App store.

Hier kunt u eventueel op problemen stuiten als om een password wordt gevraagd. Welnu, ik kon terecht met mijn emailadres en mijn (vaste) Apple password, dat ik ook gebruik voor Facebook en iTunes. Als u deze app eenmaal heeft, dan kunt u via „search“ rechtsonder al naar uw favoriete zender zoeken. Het is beslist geen ingewikkeld programma. Zodra de door u gewenste zender is gevonden tikt u op hert groene pijltje en de zender is verbonden. U kunt nu al luisteren naar alle radiozenders.

Nu heb ik in mijn auto een autoradio met Bluetooth. Bovendien heb ik een permanente internetverbinding op mijn iPhone. Ik zet de Bluetooth op de autoradio aan, ik schakel de Bluetooth op mijn iPhone in. Er ontstaat onderling verbinding en mijn ClassicFM begeleid mij op mijn wegen door Thailand (zo deed ik het overigens al jaren lang met de iTunes muziek op mijn iPhone, maar pas vanaf vandaag dus ook met een internet-radio verbinding).

Mocht u interesse hebben of hulp nodig hebben. Op de eerste plaats; het is -zoals gezegd- niet echt moeilijk. Maar mocht het niet lukken? Als u in de buurt van Chiang Mai woont kan ik u op weg helpen. Mail dan naar: jo.beerkens@gmail.com of bel: 0608701978.

Succes ermee en laat eens terughoren of het werkt. Overigens met alle respect voor alle mensen die dit allemaal al wisten.

Ingezonden door Jo Beerkens

6 reacties op “Lezersinzending: ClassicFM op mijn autoradio in Thailand”

 1. Peter zegt op

  Om de radio uitzendingen van NPO (bv de klassieke zender NPO4) rechtstreeks te ontvangen is in de app store een gratis app te downloaden. Heb je meteen de speellijst en meer info. Werkt prima.

 2. Cor zegt op

  Het werkt met een telefoon met Android precies hetzelfde.

 3. Harry Kwant zegt op

  Het lijkt mij eenvoudiger de app van classic fm of npo of welke zender dan ook, op je iphone ipad te downloaden. Bluetooth aan op je radio en iphone ipad en je hebt je zender die je wilt horen. Als je eenmaal dit hebt kun jeook luisteren op je tv middels een hdmi kabel vanaf je pc
  Succes allemaal

 4. Paul D zegt op

  De Vlamingen kunnen de app Radio Belgium downladen.
  Hiermee kun je honderden Nederlandtalige en Franstalige beluisteren

 5. Mart zegt op

  Hier alle nederlandse zenders:
  http://www.radioluisteren.fm/?adwords=1&gclid=CMvy57vf1sgCFRFsGwodV58HPA
  of: http://www.onlineluisteren.nl/
  uitvoerige beschrijving over internet radio ontvangst hier:
  http://www.computeridee.nl/achtergrond/onbeperkte-ontvangst-met-webradio/

 6. Mart zegt op

  aanvulling:
  alle radio ontvangst kan alleen via internetverbinding c.q. wifi.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website