In Thailand heeft de overheid een aantal gespecialiseerde ziekenhuizen. In Isaan is er het Sirikit heart center in Khon Kaen en het Ubon Ratchathani het cancer center. In Ubon vindt de onderzoek en behandeling van kanker plaats.

Bij het onderzoek kun je kiezen uit een aantal menu’s, zoals in veel ziekenhuizen hier. Ik ga jaarlijks voor een uitgebreid onderzoek met consult. Enkele weken na het onderzoek worden de resultaten inde vorm van een klein boekje thuis gezonden. Wordt een verdachte zaak geconstateerd dan wordt gebeld voor een aanvullend consult. Heb ik gelukkig nog niet meegemaakt.

De prijs voor dit onderzoek, omvattend bloed, urine, ontlasting, ecg en röntgen bedraagt plm .2000 Thbt. Voor vrouwen is het uitgebreider en duurder.

Dit jaar is een nieuw gebouw geopend. Daarbij worden onderzoek en behandeling fysiek gescheiden. Op niveau 5 vindt onderzoek en consult plaats. Het nieuwe gebouw onderscheidt zich in niets van het Bangkok Hospital en dergelijke privé ziekenhuizen. Comfortabele en ruime wachtruimtes, koffie en fris dank gratis. Spic en span clean. Geen geleur met voedsel van buiten. Ook het onderzoeksproces verloopt efficiënt. In totaal was ik 3 uur bezig. Artsen redelijk Engels sprekend.

Al met al zeer tevreden.

Website: www.uboncancer.go.th

5 reacties op “Bezoek aan Ubon Ratchathani cancer hospital”

 1. Erik zegt op

  En net ten zuiden van Udon Thani het kankercentrum, ook voor de Isaan. Je vindt het Udon Thani Regional Cancer Center nabij Baan Nong Phai, kilometerpaal 97/98 langs de hoofdweg nummer 2.

  • ergens in thailand zegt op

   Je kunt ook gewoon een Kankeronderzoek laten doen in het Udonthani Hospital. Heb het zelf laten doen in Okt 2018 en het kost nog geen 3000 b en je bent nog geen halve dag bezig. En je hebt meteen de uitslag.
   Heb nl zelf 4 keer (tong)kanker gehad in 32 maanden nu alweer 12 jr clean.
   Je hoeft dus niet zover weg te gaan om het te laten onderzoeken ik denk zelf dat de meeste staatsziekenhuizen het wel hebben om het te onderzoeken dus gewoon even navragen in je woonplaats (Provincie).
   Ik ben ook in Bangkok geweest in 2008, ook in Khon Kaen (vele keren)
   Nog nooit in het Regional Cancer Center in Udon.

   mzzl Pekasu

 2. fred zegt op

  Ik heb van horen zeggen dat men in Thailand nogal zeer moeilijk doet over pijnbestrijding. Morfine en aanverwanten zou je echt moeten om smeken ?

  • Erwin Fleur zegt op

   Beste Ferd,

   Niet dus.
   Het is namelijk zo dat de medicijnen die wij in Nederland hebben niet
   voorradig zijn in Thailand en zij die ook niet hebben i.v.m. kosten.

   Ik heb een tal keren in Thailand in het ziekenhuis gelegen en daar werd naar
   mijn medicijnen gekeken als of het goud was(die ik bij mij had).

   Vervolgens mocht ik die niet in nemen maar dat wat zij hadden wel(555, 50Babt per s.),
   anders zou het niet werken(555).

   Bij het verlaten van het ziekenhuis kon ik gewoon morfine tabletten krijgen en ook
   zonder recept halen.

   Dit wat morfine betreft in verschillende dosering(kijk goed uit wat je slikt of doet).
   Dus wat betreft medicijnen moet je goed op de hoogte zijn en knoei er niet mee,
   zoek op internet en laat je goed informeren.

   Met vriendelijke groet aan Maarten,

   Erwin

  • Erik zegt op

   Nee, in het ziekenhuis krijg je morfine na een operatie. Ik had later pijnen door de lage rug en kreeg gewoon opiumpillen. PILLEN. Thuis morfine spuiten ligt, zelf meegemaakt bij een terminale kankerpatient, hier en daar aanmerkelijk moeilijker.

   Heb je het over pijn pillen uit de NSAID groep (celebrex en aanverwante…) dan krijg je dat gewoon. Ook pregabalin wordt gewoon voorgeschreven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website