Na het tot stand komen van een regelmatige opruiming van het strand, net buiten Thung Wualaen Beach (Saphli-Pathiu), en dit op initiatief van Noortje (reeds door Lung addie beschreven in een vorig artikel op dit blog) is er opnieuw een boost in deze actie gekomen.

De actie gaat nog steeds getrouw door en opnieuw werd er onlangs een bijeenkomst met de burgemeester, de medewerkers en initiatiefnemers georganiseerd. Lung addie was tevens ter plaatse om verslag aan de bloglezers uit te brengen.

De verrassing was echter groot toen op datum en uur van afspraak er een redelijke grote menigte aanwezig was. Afgevaardigden van Zeewezen, verschillende burgemeesters, afgevaardigden van de scholen, de pers ….Er stond zelfs een grote tent en er was gratis eten voor iedereen voorzien. Was dit alles voor de strandopruimingsactie? Neen, zo bleek wat er werd een nieuw project voorgesteld door de verantwoordelijken van de de Ampheu Pathiu.

Op initiatief van Zeewezen werd een project voorgesteld ter bevordering van de natuurlijke viskweek voor de kust van Thung Wualaen. Het initiatief zou twee oogpunten hebben: het aanleggen van een paai- en kweekplaats in zee en het kwijtraken van een grote massa bouwafval. Wat dit afval betreft ging het hem over betonnen afbraakmaterialen. Deze moeten een bodem vormen in zee, welke nu gewoon gewoon vlak en zanderig is, met oneffenheden, holtes …. en ook een houvast bieden voor de aangroei van koraal.

Het betonafval wordt dus per boot een eindje uit de kust gebracht en daar in zee gedumpt. Rond deze dumpplaats is tevens alle visserij verboden, net als rond enkele kleine eilanden welke zich voor de kust van Thung Wualaen bevinden.

Na deze voorstelling kregen de initiatiefnemers van de strandopruimingsactie de kans om met verschillende burgemeesters te praten. Door Lung addie werd er voor gezorgd dat we deze keer de aanwezigheid van een goede tolk Engels – Thais hadden om er een zinnig en opbouwend gesprek van te maken. Doch er was een kleine tegenvaller. De hoofdverantwoordelijke van de Ampheu was ook ter plaatse en stal een beetje de show met zaken die eigenlijk niets met de strandopruimingsactie te maken had maar eerder te maken hadden met zijn persoonlijke ambities. Nou ja, iedereen wil zich profileren, doch hij deed het een beetje te goed op dat gebied. Gelukkig bleef hij niet te lang en konden de initiatiefnemers zich wenden tot de plaatselijke burgemeesters.

Een door Noortje gevraagde banner (zie foto) was klaar en werd voorgesteld. Nu die enkel nog aan de brug over de vaargeul van Ao Saphli opgesteld krijgen, maar ook dat komt wel in orde met tijd en boterhammen.

Een goed idee kwam opnieuw van Noortje: regelmatig is er op het marktplein van Saphli een filmvoorstelling. Er zou contact opgenomen worden met de inrichter van dit gebeuren met de vraag of er, als voorprogramma, een filmpje met de gevolgen voor het zeeleven, te vertonen. Dit voorstel moest echter, wegens technische reden, afgevoerd worden daar er nog gebruik gemaakt werd van een oude filmprojector met pelliculebanden, en er enkel filmmateriaal op digitale drager voor handen is. Het initiatief naar de scholen toe moet nog verder uitgewerkt worden, doch staat hoog op het programma.

Wordt vervolgd….

6 reacties op “Leven als single Farang in de jungle: Strandopruiming Fish Paradise (deel 2)”

 1. lung addie zegt op

  Mijn excuses maar ik heb blijkbaar een foute foto ingestuurd …. oud worden?

  • LOUISE zegt op

   Hi Lung Addie,

   Kan gebeuren hoor.
   Wij verplaatsen ook rustig een hotel van het ene naar het andere land.

   LOUISE

  • lung addie zegt op

   nu is het wel de correcte foto. Met dank aan Khun Peter voor de correctie.

 2. Rene Changmai zegt op

  Buitenlanders zonder werkvergunning mogen niet werken in Thailand.
  Ook geen vrijwilligerswerk.
  Hebben jullie daar geen problemen mee?

  • lung addie zegt op

   Neen wij hebben daar geen probleem mee. Toch ik niet want ik doe niets, ben trouwens te lui om ook maar enig werk in Thailand te verrichten, zelfs geen vrijwilligerswerk. Ik ben hier komen wonen om, na een actieve carriere, rustig te genieten van het leven. Behalve, ten behoeve van de lezers, verhalen te schrijven over mijn omgeving en het leven hier doe ik niets Wat de anderen doen, daar heb ik geen probleem mee en gaat me ook niet aan.

 3. T zegt op

  Ik vind dit soort werkzaamheden ten goede van zowel mens als milieu alleen een flinke pluim waard. En och ja als er ook Thai baat bij hebben is de Thaise politie divisie ineens niet meer zo streng


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website