Zondag ging ik eindelijk naar Bangkok om mijn nieuwe paspoort af te halen en ook het benodigde formulier voor de overdracht van mijn oude visum in dit paspoort. Ik maakte hiervoor een afspraak, die niet nodig bleek te zijn, omdat ik vergeten had dat ik de vorige keer het formulier al had laten invullen. Ik hoefde slechts te betalen.

Maar goed, ik verbind een reis naar Bangkok ook vaak aan het bezoeken van een grote IT Mall. Pantip Plaza en Fortune Town IT Mall stonden op het programma.

‘s Ochtends voordat ik vertrok zocht ik op Agoda een hotel met een zwembad voor een redelijke prijs en vond het Witchuwan Apartel. Ik vertrok vanuit Pranburi met een minibus naar het Southern Busterminal en vandaar een gratis shuttle (151) naar Victory Monument. Daar aangekomen, keek ik op mijn Android Tablet hoe ik naar het hotel kon gaan. Bleek me toch dat ik niet goed gezocht had, want er was geen station in de buurt daarvan.

Het was echter nog vroeg, dus nam ik de Skytrain naar Ratchatewi en liep van daar naar Pantip Plaza, dat een “vernieuwing” doormaakte in de afgelopen twee jaar. De wc’s waren nu een stuk beter. Vroeger waren het oude damphokken, zonder aircon, maar nu kon je er even verademen zonder meteen nat gezweet uit zo’n hokje te komen. Echter wc papier moet je toch van te voren kopen… die luxe is er nog niet. Gelukkig had ik nog een pakje van mijn vorige bezoek in BKK!

De renovatie van Pantip viel verder nogal tegen… de lange roltrappen zijn verdwenen en het foodcourt op de 2e verdieping is nu ook verplaatst en is naar mijn mening kleiner geworden.

Ik was op zoek naar een miniprojector, die een ingebouwd Android systeem heeft. Niet te vinden. Er waren wel winkels met projectoren, echter dat waren daglicht projectoren, die ik nou niet nodig heb. Uiteindelijk kwam ik bij een winkeltje terecht die een miniprojector had en die waarschijnlijk in het donker een goed beeld zou geven. Toen we aan het uitproberen waren, stak ik mijn usb stick erin en ik klikte op een film over Bitcoin…. de verkoper keek verbaasd op en vroeg of ik er iets mee deed… Het bleek dat hij in 2013 bitcoin gemined had en goed verdiend… Hij was van Chinese afkomst en gebruikte de bitcoin om zo geld naar China te sturen. De projector beviel me echter niet, omdat hij bepaalde mogelijkheden miste, die ik wel op projectoren bij Lazada gezien had…

Uiteindelijk verliet ik Pantip en keek op mijn tablet of ik te voet naar het hotel kon gaan. 3 km lopen leek me wel te doen. Het was wel een interessante voettocht, want ik liep door straatjes waar soms alleen maar brommers door konden rijden. Ik kwam op plekjes waar ik ‘s nachts liever niet liep en waarvan ik wist, dat dit soort plaatsen in een stad als Rio de Janeiro het einde van je bezittingen of misschien je leven kon betekenen.

Na ongeveer drie kwartier bereikte ik het hotel. De reden dat ik dat hotel boekte was voornamelijk vanwege het zwembad en ik dacht dat het vrij centraal gelegen was.Nou, toen ik dan boven op het dakterras was, werd ik aangenaam verrast door een mooi groot zwembad waar je heerlijk baantjes kon trekken. Het bad is ongeveer 25 meter lang en is ingedeeld in banen. Ik zwom zo’n 50 baantjes…Fantastisch…. ik zal er bij een volgende keer waarschijnlijk weer naar toe gaan.

Vanochtend vertrok ik naar de ambassade en hoewel ik aanvankelijk met een taxi wilde gaan, besloot ik om naar een metro station te lopen. Dat was ongeveer 30 minuten lopen. Ook alweer door de meest smalle straatjes, langs markten, restaurantjes, een stinkende klong en over brede druk bereden wegen… Uiteindelijk kwam ik bij Rama IX. En wat zag ik? Daar was ook Fortune Town IT Mall, die ik ook wilde bezoeken. Prachtig, zo dicht bij het hotel. Maar goed, ik nam de ondergrondse, wisselde bij Asok op de Skytrain, stapte bij Mo Chit uit en liep verder naar het consulaat. Twintig minuten voor tijd was ik er al en om kwart voor negen was ik al klaar.

Leuk, dacht ik, dan ga ik lekker weer terug naar Rama IX en zoek verder in Fortune Town naar mijn projector. Daar was ik vorig jaar al eens geweest en ik herinnerde me dat er een goede keuze was aan dat soort apparaten.
Echter wat schetste mijn verbazing? Daar aangekomen, kon ik niet naar binnen. Ik moest aan de kant van Central Plaza naar buiten en zag aan de overkant dat een gedeelte van het gebouw in brand stond! Het leek me geen grote brand. De brandweer was volop bezig, lokale televisie crews stonden te filmen en het personeel zat op de trapjes bij Central Plaza aan de overkant te kijken.
Uitgerekend op die ene dag dat ik ernaar toe wilde gaan! De brand moest rond 8 uur uitgebroken zijn, want ik was kort daarvoor daar voorbij gelopen en alles bleek nog normaal te zijn…

Ik had echter de neus vol van Bangkok en besloot weer naar huis te gaan. Bij Victory wilde ik de bus 151 of 515 nemen (ik geloof het was de eerste), maar ofschoon een vrouwtje van de busdienst mij wilde helpen, kwam er geen bus met dit nummer aangereden. Een taxi naar de Southern Busterminal was dan toch de betere oplossing en voor 130 baht liet ik me erheen brengen. Daar nam ik dan een blauwe bus naar het zuiden en liet me bij Lotus Pranburi afzetten….

Mijn scooter stond bij het minibusstation binnen en al gauw was ik weer lekker thuis in ons huisje tussen de ananasvelden…. die worden intussen ook al steeds minder, want er wordt hier steeds meer opgekocht en gebouwd.

Dus nu moet ik deze week nog mijn oude visum naar het nieuwe paspoort over laten schrijven. En omdat ik toch binnenkort het visum moet laten verlengen, kijk ik of dat meteen kan… scheelt misschien weer iets in de prijs en hoef ik niet wéér naar de immigratiedienst in Hua Hin te gaan…

Ja, reizen in Thailand, je beleeft wat… een brommerongeluk toek ik vanochtend naar het station liep, een brand en vlak voor Cha’am reden we aan een vrachtwagen voorbij die op een kruising stond en waarin de punt van een auto vast zat….

Groeten uit Keng Krateng,

Sjaak


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: Reizen in Thailand, je beleeft wat…”

 1. Jacob zegt op

  vraag

  waar heb jij pasfoto’s laten maken.

  waarvoor heb jij betaald bij afhalen paspoort

  wat is het formulier visum overschrijven naar nieuw paspoort

  ik heb afspraak op 4 april om paspoort aan te vragen.

  jfelthuis@hotmail.com

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Een voorbeeld van alle immigratieformulieren kan je hier vinden.
   http://www.immigration.go.th/
   Ga naar het icoon links met Download Form

   Het zijn de officiële formulieren, maar in het voorbeeld hebben ze Immigratie Bangkok als geadresseerde.
   Het is nu eenmaal opgemaakt door het hoofdkantoor daar.
   Kan je aanpassen, maar normaal moet je deze formulieren ook in je lokaal immigratiekantoor terugvinden.

   Het overzetten van de gegevens van het oude naar het nieuwe paspoort is normaal gratis.
   (Het is natuurlijk niet uit te sluitend dat sommige hiervoor een extra bijdrage vragen, maar die immigratiekantoren zullen dat voor andere zaken dan ook wel vragen.)

   Alvast de formulieren v.w.b. paspoorten en het overzetten ervan.
   http://www.immigration.go.th/nov2004/download/changenewpassport.doc
   http://www.immigration.go.th/nov2004/download/transferstamp.doc

   Tip
   Bij het verlies van het paspoort, of wanneer het paspoort werd gestolen, is het goed om weten dat dit ook bestaat.
   http://www.immigration.go.th/nov2004/download/lostpassport.doc

 2. ser kokke zegt op

  Ik ben op 1 maart bij de ambassade geweest voor de aanvraag van een nieuw paspoort.
  Vandaag heeft de ambassade dat paspoort op de post gedaan en zal ik het vrijdag wel ontvangen.
  Wat je nodig hebt zijn pasfoto’s, die kun je laten maken in een winkeltje (niet te missen) dat je kunt vinden vanaf de ambassade (rug naar de ambassade) naar rechts op 50 meter lopen aan de overkant, daar hebben ze ook een goede envelop en postzegels als dat nodig is.
  Wat je meer nodig hebt is je “oude” paspoort met ingeplakt visum en eventuele verlengingen daarvan. En de 90 dagen notification en je departure card.
  Het in te vullen paspoort aanvraagformulier en het formulier voor postverzending kun je downloaden van de website van de ambassade, maar dat kun je ook ter plaatse krijgen en invullen.

 3. Sjaak S zegt op

  De pasfoto’s heb ik op de Ploenchit Road laten maken, als je de Soi Thonson uitkomt, naar rechts. Als je iets later komt (na 9 uur) kun je ook aan de overkant van de ambassade de foto’s laten maken.
  Paspoort aanvragen kost 4780 Baht.
  Het formulier is een bevestiging van de ambassade dat je oude paspoort is verlopen en dat jouw nieuwe nu geldig is. Dat formulier heb je nodig om het visum in je nieuwe paspoort door je plaatselijke immigratie dienst bij te laten schrijven.
  Voor dat formulier verlangt men op de ambassade 1110 Baht.
  Dus zorg dat je minstens 6000 Baht op zak hebt voor je nieuwe paspoort.
  Toen ik de aanvraag van mijn nieuwe paspoort deed werd mij gevraagd of ik dat formulier al wilde hebben of bij het afhalen. Ik had niet genoeg geld bij me, dus ging ik voor de tweede optie.
  Ik had dat helemaal vergeten en toen ik mijn paspoort kwam afhalen lag het ingevulde formulier al bij mijn paspoort. Ik moest alleen nog betalen.
  Voor het afhalen hoef je niet perse een afspraak te maken, maar is wel handig.

 4. lucy zegt op

  Heb vorige week mijn nieuwe paspoort opgehaald bij de Ambassade en de brief geweigerd. Een brief van de ambassade is eigenlijk niet nodig omdat in je nieuwe paspoort vermeld staat dat het een vervanging is van je oude paspoortnummer. Niet alle landen vermelden dit in hun paspoort, vandaar dat immigratie deze brief verzoekt.
  Hier in Pattaya was het dan ook geen enkel probleem om mijn visum vanuit mijn oude paspoort naar het nieuwe paspoort over te schrijven zonder deze brief van de ambassade. Het heeft mij in ieder geval 1100 baht bespaard.
  Wel liet de dame die mijn aanvraag bij Immigratie behandelde, mijn nieuwe paspoort zien aan een hogere authoriteit die zei dat het geen probleem was zonder die brief. Hij verwees naar de vermelding van mijn oude paspoortnummer in mijn nieuwe paspoort.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website