Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Tot een aantal jaren geleden had hij nooit durven voorspellen dat hij de rest van zijn leven in Thailand zou gaan doorbrengen. Inmiddels woont hij echter al een tijdje in Thailand en de laatste jaren dichtbij Udonthani. Vandaag een recensie over bar/restaurant Brick House inn in Udon, in soi sampan. 


Brick House inn is een bar/restaurant in soi sampan, recht tegenover het Italiaanse restaurant daSofia

Voorheen was in dit pand een beerbar gevestigd, Eastwood Bar genaamd. Helaas was dat een beerbar zonder of met heel weinig bar ladies en dus ook met nog minder klanten. Het was een zeer troosteloos en grauw gebeuren, zonder enige uitstraling. Vanaf het terras van daSofia zag ik dit met lede ogen aan. De huurster/pachtster wilde, gezien deze gang van zaken, dolgraag van het huurcontract af. Toen Ann en Max (zie hieronder) zich bij haar melden met interesse om de zaak over te nemen, was dat niet tegen dovemansoren gezegd. De huurster werkte daar graag aan mee en de eigenaar had geen moeite met de nieuwe huurders, hetgeen vrij vlot resulteerde in een nieuw 10-jarig huurcontract.

Brick House inn heeft een Thaise vrouw, Ann is haar naam, als eigenaar. Zij is getrouwd met Max, een rasechte Groninger. Zij runnen Brick House inn samen als een gedreven koppel. Voor mij als Nederlander is het prettig met Max gezellig in onze moedertaal te kunnen kletsen. We bespreken “de toestand in de wereld”, zoals GBJ Hilterman dat in lang vervlogen tijden iedere zondag deed op de Nederlandse radio. We praten uiteraard over de gang van zaken bij Brick House inn en over de Thaise arbeidsethos. Altijd hele gezellige gesprekken onder het genot van een drankje. Als de keuken dat toelaat komt Ann ook vaak even meepraten, blij dat ze ook even een momentje van rust kan pakken.

Ann en Max hebben veel horeca ervaring. Voor dat zij naar Udon kwamen, exploiteerden zij al een grote zaak in Pattaya. Max is al bijna twintig jaar in Thailand actief. Hierdoor spreekt en verstaat hij goed Thai.

Ik heb de verbouwingsactiviteiten met veel belangstelling gevolgd, gezeten op het terras van daSofia. Ben ook een paar maal naar binnen gelopen en heb zodoende al voor de opening kennis gemaakt met Ann en Max. De verbouwing was grondig, mag ik wel zeggen. Eigenlijk bleef er niets overeind staan van de voormalige Eastwood Bar. De totale verbouwing ging daardoor wel veel meer tijd kosten dan door Ann en Max was ingepland. Maar ik moet zeggen, ze hebben een geweldig stuk werk geleverd. Brick House inn is een horecazaak geworden die zijn weerga niet kent in Udon.Wat een verschil met de voormalige Eastwood Bar. Wat een uitstraling nu. Werkelijk een grote aanwinst voor Udon en vooral natuurlijk voor soi sampan.

Brick House inn is op 5 maart 2018 van start gegaan, en is een multifunctionele horeca zaak. Het is een grote zaak met aan de voorzijde een afgezet, overdekt terras met plaats voor ruwweg dertig personen. Naar binnen lopend aan je linkerhand twee gezellige bankzitjes met hoge eettafels, goed voor acht personen. Aan je rechterhand een kleine bar met aan weerszijde barkrukken. Eveneens goed voor acht personen. Vervolgens links een ruime bar met zo’ n twaalftal barkrukken. De bar heeft een 7-tal verschillende soorten bier op vat staan, waaronder ook Guiness en San Miguel light. De betreffende biervaten staan gekoeld op de eerste verdieping.

Voorbij de bar links is een lounge area en daar vind je twee ruime zithoeken met salon tafels (lage tafels). Niet handig om daar te gaan zitten als je uitgebreid wat wilt eten, daar zijn de tafels te laag voor. Rechts een dart baan, die eigenlijk weinig wordt gebruikt. Het lijkt me verstandig die dartbaan te sluiten en daar wat anders voor in de plaats te zetten. Maar dat heeft Max ongetwijfeld ook wel gezien. Tevens rechts, naast de dart baan, een pool tafel die wel frequent gebruikt wordt. De pooltafel heeft ook zijn eigen barzitjes, waaraan je behalve wat kunt drinken, ook kunt eten. Doorlopend kom je in de tuin terecht alwaar ook een aantal zitjes te vinden is.

Aan je rechterhand in de tuin is de keuken. Door de grote belangstelling voor Brick House inn lijkt de keuken nu al te klein, waardoor bij een aantal gelijktijdige bestellingen, de wachttijd kan oplopen. Uitbreiding van de keuken zou dit probleem moeten oplossen.

In het hele pand, ook in de tuin, staan TV-schermen. In totaal meen ik acht tot tien schermen. Ja, als ik ze vandaag ga tellen, is er ongetwijfeld morgen al weer eentje bijgekomen. Die TV schermen worden gebruikt voor het vertonen van allerlei soorten sport wedstrijden, zoals voetbal, tennis, rugby, motor- en auto races (Formule 1), American football en honkbal (MLB USA) en voor het nieuws. Vooral voor de sportwedstrijden is enorm veel belangstelling.

Hoewel de Sportsbar en Irish Clock dit, op beperktere schaal, ook bieden, komen de Ieren en Engelsen graag naar Brick House om bijvoorbeeld hun rugby wedstrijden te volgen. Ook tijdens de afgelopen WK voetbal kon BHi rekenen op veel belangstelling. Op rustige tijden, zoals in de ochtend uren, staat vaak BBC wereldnieuws en / of CNN aan.

In tegenstelling tot zo ongeveer alle menukaarten in Thailand, zijn de gerechten hier op de menukaarten niet genummerd. Met als gevolg discussies met klanten over wat ze nu eigenlijk willen bestellen. Brick House inn hanteert als uitgangspunt dat alle stafleden behoorlijk Engels moeten kunnen spreken en verstaan en derhalve nummering van de gerechten niet nodig is. Maar dat is een vrij lastig uitgangspunt. Thaise dames die goed Engels kunnen spreken en verstaan, hebben of een farang als vriendje en dan vaak geen baantje nodig, of zij kunnen een veel betere baan krijgen dan het werken als serveerster in een restaurant. Bovendien, ook serveersters die goed Engels spreken en verstaan hebben er baat bij als een klant gewoon een genummerd gerecht kan aanwijzen. Komt de efficiency en snelheid van werken ten goede. Maar goed, dit is het beleid van BHi.

Mede als gevolg van het bovenstaande kende BHi in de eerste maanden een vrij groot personeelsverloop. Niet zo vreemd natuurlijk, als je met zo’ n grote zaak begint en je van meet af aan zo’ n zeventien personeelsleden nodig hebt. Dat probleem lijkt, na ongeveer vijf maanden sinds de opening, nu achter de rug. Op dit moment zijn Ann en Max dik tevreden met de service staff die ze nu hebben. De lady bartender Kaet heeft de service ladies goed onder controle en ziet erop toe dat alles in de zaak verloopt zoals het hoort.

Ook in de keuken is de staff nu al een tijdje qua samenstelling het zelfde. Hierdoor kan Ann het keuken personeel goed instrueren en steeds meer naar haar hand zetten. De kwalitatieve opmars van de keuken is dan ook geen verrassing. Het valt overigens niet mee om zo’ n zeventien Thaise personeelsleden goed te managen.

Brick House inn biedt een behoorlijk uitgebreide ontbijtkaart aan. Natuurlijk staan heerlijke uitsmijters ook op de ontbijtkaart. Door een keuze mogelijkheid uit vele single gerechten, kan de klant zijn eigen ontbijt samenstellen. Blijkbaar voorziet dit in een behoefte want in de ochtend uren komen hier veel klanten voor. Brick House inn is daarom al vanaf 07.00 uur geopend.

Verder valt de grote verscheidenheid op, die de menukaart te bieden heeft. Er is een ruime keus in burgers (vlees, kip, bacon-cheese, lam, de “Giant”), die aan de forse kant zijn en leuk worden geserveerd met een groot vleesmes en een ijzeren mandje met french fries erin. De burgers zijn goed van smaak, eigenlijk de beste die in Udon worden aangeboden. Naast de burgers biedt Brick House inn grill gerechten, zoals een zalm steak, een pepper beef steak, een chicken steak en een mixed grill steak.

Tevens ontbreken de tenderloin, rib eye en T-bone niet, waarbij gekozen kan worden uit Thai vlees of geïmporteerd Australisch vlees. Bijzondere vermelding verdient de Argentijnse tenderloin biefstuk (300 gram). Een fantastisch stuk vlees, op de juiste dikte, en met zorg door Ann bereidt op de gewenste bakgraad (rare, medium/rare, medium of weldone). Werkelijk genieten geblazen en ik kan mij niet herinneren eerder zo’ n heerlijk stuk vlees te hebben gegeten. Zeker in Thailand niet. De biefstuk wordt aangevuld met een pomme gratin en een lekkere champignonsaus (of een andere saus, naar keuze). Voor de bezoekers van Brick House inn een echte aanrader.

De grote verscheidenheid aan gerechten komt ook tot uitdrukking door het aanbod van Griekse gerechten, zoals gyros kebab en een Griekse salade. Indiase curries ontbreken evenmin, net zoals Mexicaanse tacos en nachos. En uiteraard is er een ruime keuze uit Thaise gerechten, zo’ n twintigtal. Waarbij je bij alle gerechten kunt kiezen uit varkensvlees, rundvlees, kip, garnalen, een mix van zeevis en inktvis.

Verrassend is dat Brick House inn Hollandse specialiteiten op de kaart heeft staan, zoals frikandellen, bitterballen, kaassoufflés en haring. Het zijn stuk voor stuk in feite starters. Eet er niet te veel van, want dan gaat de trek in een overheerlijk hoofdgerecht verloren. Hoewel, ik ken een Hollander die deze Hollandse specialiteiten de hele dag kan eten als hij bij BHi is. Dat Max, als Groninger, met deze specialiteiten aankomt, is natuurlijk niet zo verrassend.

 Het eten in Brick House inn zou ik, in algemene zin, in de eerste maanden (maart en april) willen honoreren met een zwakke zeven. Ann en Max realiseren zich dat ook en doen er alles aan om de kwaliteit van het eten te verbeteren en langzaam maar zeker naar een goed niveau te tillen. En zo te merken gaat ze dit ook lukken. Inmiddels zijn ze in mijn ogen toch wel opgeklommen naar een acht. Een acht als gemiddelde voor alle gerechten die Brick House inn te bieden heeft. De Argentijnse tenderloin biefstuk is daar zeker mede debet aan en die krijgt van mij een dikke 9.

Nog een opmerking over de aangeboden dranken. Dat zijn er zo veel dat ik die niet allemaal hier kan behandelen. Ik geloof dat de dranken kaart zes pagina’ s telt.

Wel zeker te vermelden is dat BHi vele soorten speciale bieren op fles verkoopt. Die staan uitgestald in een apart vak. Je hoeft het gewenste bier maar aan te wijzen en de serveerster zorgt dat je dat speciale biertje ook echt krijgt. Zo doet BHi dat ook met speciale wijnen. Want behalve de huiswijn, een gewone slobberwijn, heeft BHi ook zeer speciale witte en rode wijnen. Grappig uitgestald op een daarvoor speciaal gecreëerd “trapje”.

Samenvattend moet ik zeggen dat Brick House inn een zeer aantrekkelijke, unieke zaak is, met een frisse en professionele uitstraling.

Een regelrechte aanwinst voor Udon en voor soi sampan. Je kunt er heerlijk je drankje drinken, poolen, sport volgen op de TV en lekker eten. Ook voor groepen die iets te vieren hebben, een ideale plaats om naar toe te gaan. De flexibele tafel opstelling maakt het mogelijk grote groepen te ontvangen. De sfeer in de zaak is ontspannen, relaxed, hetgeen een verblijf in Brick House inn extra aangenaam maakt. Daarbij is Max een uitstekende gastheer, die met iedere bezoeker een praatje komt maken.

Mocht u dit gaan denken, na deze lovende recensie, ik heb geen aandelen in Brick House inn en ik sta ook niet bij BHi op de loonlijst. Ik ben als farang alleen maar blij dat er twee zulke geweldige restaurants, daSofia en Brick House inn, direct tegenover elkaar gelegen zijn in soi sampan. Ik kan zo van de een naar de ander oversteken, en ik doe dat dan ook regelmatig.

 Ingezonden door Charly


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Recensie Brick House inn ”

 1. Jon zegt op

  Ben in January weer in Udon, dit gaat ongetwijfeld mijn favourite hang out worden, top!

 2. De Inquisiteur zegt op

  Ben er toevallig net vanmiddag gaan eten.
  Inrichting mooi, met zekere stijl. Wel lawaaierig die Tv’s – “Pattaya nerveus” gevoel kreeg ik er van: BBC, CNN, … .
  En mijn steak kwam well-done ipv het gevraagde medium.
  Nu ja, in de loop van de dagen nog wel eens ‘testen’.

  • Charly zegt op

   Beste Inquisiteur,

   Als steak well-done is in plaats van de gevraagde medium > gewoon terugsturen naar de keuken. En als Ann er is, aan haar uitleggen hoe je de steak wil. Gaat ze die steak persoonlijk voor je klaar maken.

   Die TV’ s zijn zeker lawaaierig. Max kiest daarvoor om zijn zaak een druk en gezellig image te geven.
   Maar soms zou het inderdaad wel wat minder mogen.

   Blijf je deze week in Udon? Zou het leuk vinden om je te ontmoeten.
   hpidenhaag@hotmail.com

   Met vriendelijke groet,
   charly

  • Noel Castille zegt op

   Drie weken geleden op een donderdag gaan eten een mix grill dat was fantastisch zeer goed nog met de
   eigenaar aan het praten geweest over belgische bieren alles ok . Verleden week op een maandag het
   zelfde besteld maar dat was een complete ramp biefstukje ok kipfilet flinterdun en totaal uitgebakken kon
   het met moeite snijden idem varkenslapje niet te eten worst ok en het stukje spek was zwart moest het
   letterlijk in stukken breken niet opgegeten alles netjes in plastiek zak (mijn vrouw heeft dat altijd bij) en
   meegenomen voor de hond.
   Goed punt de bieren waren ok en had 1000 bath teveel gegeven hebben direct dat terug gegeven is zoals veel restaurants moet een beetje geluk of ongeluk hebben .

   • Hans zegt op

    Vanmiddag even beefburger gegeten op aanraden van charly op thailandblog, deze was zachtjes gezegd ver onder de maat.

  • Peter de jong. zegt op

   Probeer ook eens restaurant The Naam nu je in udon ben
   Vlak bij je bekende resort
   Mooi aan het meer ,en heerlijk eten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website