Het openbare leven in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
15 oktober 2016

Thailand rouwt en het zal voor iedereen begrijpelijk zijn, dat het openbare leven zich in deze situatie aanpast. Ik heb voor u wat informatie verzameld over wat u dit weekend en waarschijnlijk ook daarna mag verwachten aan openstellingen en sluitingen.

Het is een momentopname en zeker niet compleet, zodat elke aanvulling van bloglezers, die in Thailand wonen of verblijven, welkom is.

Algemeen

Als u de komende tijd van plan bent welk evenement dan ook te bezoeken, neem contact op met organisatie om zeker te weten of het al dan niet doorgang vindt. Zeker is, dat de meeste evenementen dit weekend zijn afgelast en ook later zijn afgelastingen te verwachten. Zo is het Morrisey Concert op 18 oktober afgelast, terwijl daarentegen de Book Expo in de Queen Sirikit National Convention Center doorgaat zoals gepland tot 24 oktober.

Bars en restaurants

De meeste bars en restaurants zullen open zijn, waarbij het mogelijk is, dat sommige uit respect besloten hebben tot na het weekeind gesloten te blijven. A go go bars en disco’s blijven (voorlopig) gesloten. In Bangkok blijft Nana Plaza (voorlopig) gesloten.

Die gelegenheden, die open blijven doen dat zonder muziek en met gedimd licht.

Alcohol

Er is geen verbod op de verkoop van alcoholische dranken, waarbij voor winkels de normale beperking geldt. Verkoop in winkels is toegestaan van 11 tot 2 uur ’s middags en van 5 uur tot middernacht.

Geen alcohol echter op zondag16 oktober, want dat is een Boeddhistische feestdag, de laatste dag van de Lent.

Openstellingen

Alle grote shopping malls en lokale winkels zijn open. Vanaf maandag zullen ook de Immigration Offices, die afgelopen vrijdag gesloten waren, weer open zijn. Banken, ziekenhuizen en medische klinieken zullen normaal open zijn.

In Bangkok is de bioscoop Major Cineflex open, maar het filmprogramma is aangepast, SF Cinema is gesloten.

Full Moon Party

De Full Moon Party van 17 oktober op Koh Phangan is geannuleerd en een onbevestigd bericht meldt, dat de Full Moon Party’s voor de komende 30 dagen rouwperiode niet doorgaan.

Thaise loterij

De trekking van 16 oktober van de Thaise loterij wordt gedaan zonder dat het op de televisie wordt uitgezonden.

Advies

Als u de komende tijd uitgaat, houd er dan rekening mee, dat het momenteel een officiële rouwperiode is. Toon respect voor de gevoelens van de Thaise mensen en gedraag u er ook naar in het openbaar. Kleed u zich uit respect zo mogelijk ook niet al te opzichtig.

Houd u op de hoogte van plaatselijke verordeningen en volg de aanwijzingen van de lokale overheid.

Bron: diverse media

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Het openbare leven in Thailand”

 1. Fon zegt op

  Dit stond van de week in Chiang Mai City News:

  Chiang Mai’s Mayor has announced that until further notice, all sales at the Chiang Mai Night Bazaar and Sunday, as well as Wualai Walking Streets will be suspended.

  In addition, Music of City event on October 16th has been postponed indefinitely. And Chiang Mai City Municipality has announced the cancellation of this year’s Yi Peng festival 2016 in November.

 2. BramSiam zegt op

  Hoewel het van weinig respect getuigt was de helft van de go-go bars in de Walking Street gewoon open gisterenavond met binnen dezelfde harde muziek als altijd.
  Wel hadden de dames zwarte lingerie voorzover ze lingerie droegen. De politie zal wel een zakcentje verdiend hebben, maar ik sluit niet uit dat het leger er misschien alsnog een einde aan komt maken.
  Ik vrees dat een lange rouwperiode, ook voor de Thais en zeker voor de jongere Thais, niet meer van deze tijd is. Ik had me zo verheugd op wat rustigere muziek. Buiten de bars is het echter wel rustig en in de beer bars eveneens. Dat mag van mij wel een maandje zo blijven.

  • ReneH zegt op

   Ik ben het totaal niet eens met BramSiam. Maar ik heb in mijn hotel, op straat en bij mijn schoonfamilie uitsluitend serieuze rouw gezien. Zie ook mijn andere reactie. Het valt mij juist op dat onder de rouwenden veel jongeren zijn.
   Bram, ga eens buiten Pattaya, in Thailand, kijken. Wat je hier schrijft is echt onzin voor Thailand. Het land is in oprechte rouw.

   • theoS zegt op

    ReneH, ik weet niet waar jij woont maar waar ik woon lopen er zat Thais in gewone dagelijkse kleding. Het zijn vooral de oudere Thais, 50 jr en daarboven, die aan rouwen doen. In de bedrijven dragen werknemers zwarte kleding omdat hun dat moeten van het desbetreffende bedrijf. Ik vroeg een jongere Thaise vrouw, een bekende, waarom zij geen zwart droeg, haar antwoord? ” ik ben moe van al dat zwart”. Ziedaar.

    • Joost Jongen zegt op

     TheoS, ik weet niet waar jij woont maar hier in Buriram is zwart nu wel degelijk de meest gedragen kleur, ook onder jongeren, mijn vrouw werkt hier voor het gerechtshof en moet een jaar lang zwart op haar werk dragen. Gisteravond in het centrum, waar het normaal elke avond erg druk is met veel live muziek in de kroegen en entertainment centra, nog een biertje wezen pakken, maar zonder live muziek en disco muziek was het er erg rustig en ben ik na een biertje maar weer naar huis gegaan.
     Veel jongeren hier gaan vandaag naar de tempel voor Chulalongkorn Memorial Day.

 3. René zegt op

  In Buriram verkoopt big C geen alcohol tot de 16e. De helft van het winkelend publiek draagt een zwart T-shirt of iets dergelijks.

 4. ReneH zegt op

  Ik heb “het nieuws van de eeuw”, want dat is het echt, in Thailand meegemaakt. Twee opvallende waarnemingen:
  – Kort nadat het nieuws officieel bekend gemaakt werd zonden alle tv-kanalen in de hotels, inclusief de kanalen waarop normaliter de BBC en CNN te zien zijn, allemaal uitsluitend de beelden uit het leven van de Koning uit,die op de Thaise kanalen te zien waren.
  – De volgende dag (gisteren) zag je op straat (ik was in Bangkok) het merendeel van de mensen in het zwart lopen. Bij Central Chidlom was er uitsluitend zwarte kleding in de etalages te zien.
  En zo zijn er nog meer waarnemingen waaruit blijkt dat Thailand in diepe, serieuze, rouw verkeert.

 5. NicoB zegt op

  Om mij heen zie ik in het district Rayong het merendeel van de mensen in zwarte of witte kleding, daarop vormen jongeren geen uitzondering.
  Kleed u zich uit respect zo mogelijk ook niet al te opzichtig vraagt Gringo, ik zou zeggen pas je uit respect aan. Overigens het valt mij ook op dat vele Farang zich tevens hebben aangepast.
  NicoB

 6. rentenier zegt op

  Het merendeel van de zeer druk bezochte Central in Udon Thani was in het zwart gekleed, jong en oud.
  Ook de 3 Hotels die ik naar hun tijdelijk verhoogde prijzen vroeg, toonden veel zwart zoals de bezoekers. Ik heb inderdaad ook etalages met uitsluitend zwarte kledij gezien, ook bij een lingerie-winkel.

 7. Alex Bosch zegt op

  Daarnaast zijn heel veel websites nu in zwart/wit. Ook grote hotels hebben hun site aangepast en je moet nu een kamer kiezen op basis van de zwart/wit impressies.

  Zelfs de pin automaten van de Krai bank is nu in zwart/wit.

  Sommige beveiligingsmedewerkers van (grote) winkelketens hebben een zwarte ribbon op het uniform gespeld.

  De Makro verkoopt ook geen alcohol meer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website