Met de centen van de kapper op zak in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
26 augustus 2021

Gringo

Onder de restricties van de lockdown in Pattaya/Jomtien moeten veel zaken gesloten blijven, ook kapperszaken vallen daar onder. Iemand op een Engelstalig forum vroeg zich af of er toch kappers beschikbaar zijn om het verbod tot haarknippen en scheren te omzeilen.

Er kwamen meerdere reacties met veelal schimmige aanwijzingen waar een kapsalon toch te vinden zou zijn in en rondom Soi Buakhow. Vooral als men een reguliere klant is schijnt er wel wat te regelen te zijn. Iemand vertelde, dat hij een telefonische afspraak met zijn kapper had gemaakt en bij de zaak aangekomen onder het halfgeopende rolluik doorgekropen was.

Ik las, dat eerder dit jaar er ook in Nederland een verbod gold en dat er toen veel huisbezoeken door kappers werden afgelegd. Of dat in Thailand ook mogelijk is, waag ik te betwijfelen, want voor de lage prijs, die kappers hier rekenen, is het nauwelijks de moeite en de kosten waard.

Ik ben ook wel aan een kappersbezoek toe, ik ben blij op mijn leeftijd nog een flinke bos haar op mijn hoofd te hebben. In mijn jonge jaren ook lang jaar gehad, zoals toen gebruikelijk, zoals op een foto uit mijn studietijd te zien is. Zover als toen is het nog niet, maar als de restricties nog veel langer duren, gaat het wel die kant op. De zaak in Pattaya Klang, waar ik nu al meer dan 10 jaar mijn haar laat knippen, is ook gesloten en ik ben echt niet van plan om ergens anders op slinkse wijze mijn haardracht te laten fatsoeneren. Laat maar groeien!

Op Facebook kreeg iemand, die zijn foto had geplaatst, het leuk bedoelde verwijt te horen, dat hij met de centen van de kapper in zijn zak rondliep. De “langharige” gaf als antwoord, dat hij zijn lange haardracht als monument van deze periode ging cultiveren. Vond ik wel een mooi idee!

5 reacties op “Met de centen van de kapper op zak in Thailand”

 1. Patrick zegt op

  Ja, zelf begint het ook in m’n nek te groeien, en moet toegeven of het wel of niet mogelijk is de kapper te bezoeken, ik toch een beetje bevreesd ben.
  Overigens, zo te zien op de foto, rookte je toen nog geen sigaren.

 2. khun Moo zegt op

  Koop een tondeuse en laat je vrouw / vriendin het haarknippen doen.

 3. luc zegt op

  Zelf machientje kopen en uw thaise dat laten doen. Mijn thaise doet dat zeer goed en ook van de kinders.en na 3 tal keer gaat dat zeer rap ook en gratis. Heb zelfs al haar haar geknipt ook .Ik zei haar zeer mooi , maar zij zei niet mooi ,,, maar anderen zegden ook zeer mooi ,, en dan zij : Ze zegen dat omdat ze niet willen zeggen dat ik dat minder goed deed ,555

 4. R.Kooijmans zegt op

  Mijn vriendin, en ik denk Thaise vrouwen in het algemeen, gaan gewoon nog naar de beautysalon om hun haar en nagels te laten doen,in ons geval inderdaad onder het half geopende rolluik door. Ben gewoon een keer met haar meegegaan om mijn haar te laten knippen, geen probleem.

 5. Ferdinand PI zegt op

  Deze week nog bij de kapper in het dorp geweest..
  sommige salons zijn inderdaad dicht. Maar niet allemaal.
  Gewoon netjes geknipt.. kan er weer een tijdje tegen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website