In memoriam: Laurence Davis

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
4 juni 2015

Op woensdag 3 juni hebben we een herdenkingsdienst gehouden naar aanleiding van het overlijden van professor Laurence Davis. 

Wat heeft dat nu met Thailand en zelfs met Pattaya te maken, zal er gedacht worden. Deze zeer sympathieke en begaafde hoogleraar muziek woonde enige maanden per jaar in Pattaya en hielp vele jonge musici hun performance te verbeteren. Bovendien gaf hij series klassieke piano concerten in het bekende Theater van Ben in Jomtien. Tevens begeleide hij ook jonge musici bij hun optreden in Ben’s theater.

LAURENCE DAVIS 1929-2015

 

Laurence studeerde aan het conservatorium in Sydney waar ook Joan Sutherland haar opleiding volgde. Samen reisden zij naar Londen, waar zij hun verdere studie volgden aan het Royal College of Music.

Tijdens zijn vele wereldreizen heeft hij als solist prestigieuze prijzen gewonnen in Genève, Brussel, München en Parijs. Kenmerkend was zijn zoektocht in de betere hotels in Pattaya en omgeving naar goede vleugels of piano’s. Hij slaagde daar niet in.

Ondanks zijn pensionering was hij ook actief aan de Mahidol University School of Music en was regelmatig te vinden in de Chulalongkorn universiteit in Bangkok.

Velen zullen zijn heengaan als een gemis ervaren!

1 reactie op “In memoriam: Laurence Davis”

  1. eddy uit Oostende zegt op

    Ik denk dat hij een gelukkig leven gehad heeft Zijn passie was zijn broodwinning en ook zijn hobby.
    .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website