Love and happiness in Thailand (video)

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
5 augustus 2014

Op 22 mei jongstleden vond de zoveelste militaire coup in Thailand plaats en sindsdien is de National Council for Peace and Order (NCPO) onder leiding van Generaal Prayuth Chan-ocha aan de macht. Dat nieuws bracht velen van ons in vertwijfeling of het nu een goede of slechte zaak was want militairen horen in de kazerne en niet in de regering, nietwaar?

Wij zijn nu twee maanden verder en ik moet zeggen, dat ik de (aangekondigde) verbeteringen met instemming begroet. Men is volgens mij op de goede weg.

De generaal ziet kennelijk zelf ook wel in, dat een militaire regering niet ideaal is en heeft daarom een tekst geschreven voor een lied, waarin hij iedereen, vriend en vijand in binnen- en buitenland vraagt om vertrouwen in zijn werk.

Het lied, met tekst van de generaal en muziek van Wichian Tantipimolphan, is dagelijks vele malen op radio en TV in Thailand te zien en/of te horen. Voor de Thailandliefhebbers in Nederland en België hieronder een video met Engelse ondertiteling.

Video: Returning Happiness To Thailand

Bekijk hier de video:

[youtube]http://youtu.be/1-xtWCJT3oQ[/youtube]

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Love and happiness in Thailand (video)”

 1. KunRuud zegt op

  Wellicht is dit een initiatief dat navolging verdient op plaatsen waar mensen niet in staat zijn om op een demokratische manier tot overeenstemming te komen. Er zijn nog al wat landen waar het falikant verkeerd gaat en er komen nog steeds meer brandhaarden bij. Misschien is dit een manier om eensgezindheid te bevorderen. Maar of terroristische groeperingen er ook gevoelig voor zijn? Ik denk wel dat het noodzakelijk is, dat er een eind komt aan het geweld waarmee groeperingen hun standpunten en belangen door willen drukken. Iedere bijdrage die aan dat geweld een eind kan maken verdient ondersteuning en dat geldt zeker ook voor dit lied.

 2. Dirkphan zegt op

  Jaren geleden ond België een lied naar het Eurosongfestival.
  Het was genaamd “soldiers of love”, en eindigde op de laatste plaats….
  Wie gelooft nu in een leger dat vrede en gelukzaligheid brengt voor iedereen….?????
  We zullen hier over enige tijd nog eens praten, als de populaire maatregelen op zijn….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website