Vandaag was ik stomverbaasd toen ik weer naar het strand ging in Jomtien: Helemaal leeg! Geen stoel of parasol te bekennen. Ik las het bord (zie foto) waarop vermeld staat, dat voortaan elke dinsdag, woensdag en donderdag, om de week, de stranden geen stoelen met parasols meer mogen hebben. Geen alcohol drinken op het strand en de verhuurders van de stoelen mogen als ze open zijn ook geen alcohol meer verkopen.

Wat heeft dit in hemelsnaam met corona te maken? Stoelen op het strand? Je mag wel in de zon zitten op het zand of op je handdoek, maar niet meer in een strandstoel? Veroorzaken stoelen dan besmetting door Covid-19 en zitten op de grond niet? Is daar wetenschappelijk bewijs voor of is dit misschien toch het beleid om zoveel mogelijk toeristen te weren?

Het resultaat was vandaag duidelijk: geen enkele stoel te zien over de volle lengte van het kilometerslange strand. En dus ook geen toeristen, geen farangs, maar ook geen Thai. De uitbaters wordt hun broodwinning ontnomen en de toeristen hun zitje op een strand.

Ik vraag mij dan ook af waarom iemand in Nederland voornemens zou zij om nog op vakantie naar Thailand te gaan? De bars, de restaurants en de massagesalons zijn helemaal leeg of gesloten. Nu ook de stranden nog! Wat doe ik nog hier? Wat komt u hier nog doen? Mondkapjesplicht overal. Nou ja, de grens is nog potdicht. U komt er hier dus sowieso niet in, maar als u er binnenkomt treft u vele hotels aan die gesloten zijn en blijven wegens gebrek aan klandizie of faillissement, bars, en restaurants die open zijn, maar leeg. En als klap op de vuurpijl is de kwaliteit van het zeewater in 10 jaar nooit zo slecht geweest.

Zelfs de duiven en de eekhoorns op het strand van Jomtien verrekken van de honger.

De maatregelen van de overheid zijn onbegrijpelijk. Door nu zelfs de stranden af en toe te sluiten vrees ik dat dit de doodsteek is voor Pattaya en Jomtien.

Met tranen in mijn ogen groet ik u,

Ingezonden door Facttester

No votes yet.
Please wait...

52 reacties op “Lezersinzending: Is dit de doodsteek voor het toerisme in Pattaya en Jomtien?”

 1. Osen zegt op

  Je zou zeggen dat het strand lang genoeg is dus laat die mensen gewoon doorgaan met ondernemen. Dat er geen alcohol meer geschonken mag worden is onbegrijpelijk, maar misschien komt dit uit angst voor te veel gezelligheid waardoor men vergeet de afstand tot elkaar te bewaren. Ik was van plan om begin volgend jaar Thailand te bezoeken, maar zie het somber in dat we zowiezo toegelaten worden. En zoals hierboven aangegeven wat ga je aantreffen, zie het niet gebeuren dat de ondernemers terugkeren met het geringe aantal toeristen wat eventueel toegelaten zal worden. Er valt natuurlijk nog genoeg te doen in Thailand, maar zal toch de gezelligheid missen in Jomtien/Pattaya.

 2. Wil zegt op

  Het is onvoorstelbaar hoe ze de boel – uit angst en onwetendheid – kapot maken. Daar is geen enkele rechtvaardiging voor.

 3. Henk Hauer zegt op

  Er zijn stoelen in Pattaya Jomtien beach op in the 2de week van iedere maand op dinsdag woens en donderdag. Voor Pattaya Beach geldt dit op de 3de week van de maand. Op Koh Larn iedere Woensdag.
  Zo staat het op het bord

 4. Rob zegt op

  Veel kleine zaken zullen definitief dicht zijn. Daardoor krijg je leegstand en verloedering. Gevolg: Pattaya zal niet meer aantrekkelijk zijn voor toeristen en zo krijg je een spiraal van achteruitgang. Het komt volgens mij niet meer goed en het wordt in elk geval niet meer zoals het was.

  • rori zegt op

   Nee de thaise overheid wil alleen nog de hogere groep van toeristen aanspreken. Dus vooral veel minder (dus geen strandstoelen nodig) en met meer geld die dus minder qua totale hoeveelheid uitgeven in een failliete central en terminal21.
   Openingstijden van 09.00 tot 19.00 en vooral de duurdere restaurants open.

   Dat minder veel minder betekend komt er bij niemand op.

   Oh ik heb 2 condo’s te koop staan aan beachroad 2. Eh de helft staat hier dus al latent te koop zo ongeveer.

 5. l.lagemaat zegt op

  Punt 5 op het mededelingenbord vraagt veel van de strandverhuurders, maar ook irritatie bij de strandbezoekers.
  Opgeven van naam,nationaliteit,verblijf, tel.nr. en aankomst- vertrektijd bij het strand opgeven!
  Ik mis nog het verplicht tonen van het paspoort! Echt gezellig om even naar het strand te gaan!

 6. Patrick zegt op

  Er staat “every 2nd week of the month” gesloten. Dwz elke 2e week van de maand, niet elke 2e weken.
  Waarom ze dat doen is mij een raadsel.

 7. Jef zegt op

  Het zoveelste bewijs dat de kleine ondernemers terug straatarm moeten worden en uit de hand van de rijken zullen moeten eten. !!
  En helaas maar waar, farang zijn niet welkom meer.
  Zo jammer dat mijn tweede thuis zo verkommerd wordt, en idd zullen veel toeristen de vraag stellen :
  “Waarom nog naar Thailand gaan als de sfeer helemaal weg is, en coffee shops, bars, restaurants dicht zijn.
  Ik wens de locals veel sterkte toe.

 8. Eric zegt op

  Een bende clowns daar in Bangkok, een soldaat in maatpak blijft een soldaat in zijn hoofd.
  De uitkomst van de maatregelen zal veel negatiever uitvallen dan covid zelf.
  De Hong Kong griep heeft 1 milj levens gekost destijds, daar is covid nog ver van en toen geen lockdown.
  Waar zijn al die leiders met hun verstand om de welvaart weg te gooien

 9. Benny zegt op

  Op de borden las ik dat Jomtien elke tweede week van de maand 3 dagen geen strandverhuur heeft. En niet om de week zoals in deze blog beweerd wordt.
  Dus volgens mij een dag minder gesloten dan voorheen toen verhuurders elke woensdag de tent moesten sluiten.
  Het strand en de stad hebben er nog nooit zo goed bijgelegen en ik ervaar jomtien als schoner na de grote schoonmaakacties van de gemeente.
  Hopen dat het zo blijft wanneer straks de eerste toeristen hopelijk terugkomen.
  Realiseer je dat, ook al zijn sommige dingen anders dan voorheen, Jomtien nog heel wat te bieden heeft.

 10. Johan zegt op

  Ja treurige zaak, Ik kom ieder jaar naar Thailand de laatste 25 jaar en kijk er altijd naar uit, hoe moet dat nou dit jaar kan ik niet naar mijn eigen Condo in Jomtien ?
  Ik hoorde laatst als je een eigen huis hebt in Thailand dat je dan wel naar Thailand mag reizen geldt dat ook voor een eigen Condo ?
  Gr Johan

  • Ron zegt op

   Die vraag stel ik me ook !
   Ik ben ook eigenaar van een condo in Jomtien.

   • john zegt op

    typische geval van klok en klepel. Als je permanent resident bent van thailand kun je binnenreizen, met de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen. Permanent resident is een heel speciale status die je in heel speciale gevallen kunt verkrijgen.
    Maar bij het slordig “vertalen” ga je snel op het verkeerde pad: resident letterlijk vertaald is bewoner dus misschien “eigenaar van een huis” Niet dus!!

 11. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Ik geef hier een glashard ja aan. Ik ben voornemens niet meer naar het ‘land van de glimlach’ af te reizen als ze deze mallotige restricties blijven handhaven en ik vrees velen met mij. Pattaya zal dan weer veranderen in dat ouwe vissersdorpje wat het ooit was….

 12. Fred zegt op

  na de Tsunami was gans de wereld verbaasd hoe snel Phuket er terug bovenop kwam… dit zal nu ook zo zijn, overal in Thailand… het zal enkel wachten zijn op een vaccis…. volgens mij te verwachten 1ste kwartaal 2021.

  • endorfun zegt op

   Keep on dreaming. Ik hoop dat je gelijk hebt, of dat het er vroeger is, maar …

   Op vaccin verkoudheid wachten ze al meer dan 100 jaar. Op vaccin HIV al meer dan 30 jaar.
   Op medicijn voor verkoudheid, griep en HIV is het nog altijd wachten.

  • Ger-Korat zegt op

   The Thailand Development Research Institute (TDRI) vertelt zelfs al dat het tot het najaar volgend jaar duurt indien er een vaccin komt. Dus vergeet dit jaar en geheel volgend jaar ! En dan is de verwachting dat eerst de ASEAN-landen en China de landen zijn vanwaar de toeristen komen. Nou dat betekent pas ergens in 2022 of later dat de Europeanen weer welkom zijn, indien er dan een vaccin is. Las dat Bali al van plan is te openen en hoop de Philipijnen en Vietnam dan ook volgen, kijk dan heb je alvast wat alternatieven want zijn bestemmingen met zon, zee, strand en vertier en dan een coronabiertje erbij op het strand doet je Thailand vergeten.

   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1952628/tourists-will-trickle-back-once-a-virus-cure-is-found#cxrecs_s

 13. Sjaak S zegt op

  Ik kan wel je frustratie begrijpen, maar ik ben eerlijk… persoonlijk ben ik blij dat ze langzaam afscheid van het massatoerisme gaan nemen. Ik heb zelf altijd een hekel aan strandstoelen gehad en mijd de stranden die daarmee vol staan als de pest. Een mooi leeg natuurlijk strand vind ik het mooiste. Ik hoef geen hele dag aan het strand te liggen en de Thais doen dat ook niet.
  Het toerisme zoals dat was, wordt langzaam maar zeker afgeschaft. Er komen ook andere banen voor diegenen die in de toeristenbranche bezig waren.
  De Thaise regering wil dit soort toerisme niet meer. Het brengt weliswaar geld in het laatje, maar kost ook veel geld en maakt veel van de natuur kapot.
  We zijn gewoonweg met te veel mensen die geconcentreerd op één plekje willen liggen…
  Overal waar geen toeristen meer komen, zie je de dieren weer terug keren. De natuur herstelt zich weer. Dat moet toch voorrang hebben, of niet soms?

  • Co zegt op

   Wanneer was jou eerste keer naar Thailand Sjaak en naar welke plaats ??
   Ik neem aan dat jij je vrouw ook wel ergens hebt leren kennen in een bar zoals 99% van de toeristen die naar Thailand komen. Vanwaar die frustratie dat ik lees dat je blij bent dat alles gesloten wordt. Thailand is groot genoeg om waar dan ook lekker rustig aan het strand te kunnen liggen maar laat de mensen hun plezier die er wel van houden.

  • Wel een beetje egoïstisch Sjaak. Je bent zelf steward geweest en hebt dus altijd je geld verdient met massatoerisme. Nu je zelf de schaapjes op het droge hebt, mogen jouw collega stewards het met een WW-uitkering doen?

   • Sjaak S zegt op

    Co, ik was de eerste keer in Thailand toen ik met 22 voor een half jaar naar Zuidoost Azië vloog. Dat is nu veertig jaar geleden.
    Ik zat niet in een chartervliegtuig vol met gasten die aan een strand gingen hangen, maar reisde door diverse landen in Zuidoost Azië en bezocht mensen daar die ik als pen-vriend kende.

    En nee, waarom frustratie? Ik ben blij als het massatoerisme afgeschaft kan worden. Mag dat dan niet? Moet ik dan maar mijn ogen dicht maken bij het besef dat wij mensen in grote getallen alles kapot maken, wat je als individu niet doet? Het is gewoon een feit.

    En Peter, waarom egoïstisch? Ik heb mijn geld niet met het massatoerisme verdiend.
    Het overgrote deel van de gasten die met mij vlogen, kwamen naar Azië om te werken en niet om aan stranden te liggen of in de massagesalons. Die vlogen niet met Lufthansa, maar met Condor of andere chartermaatschappijen.
    Dat begon pas in de laatste jaren toen ik nog werkte. Het zal niet aan mij gelegen hebben dat er steeds meer gereduceerde tarieven kwamen om de vliegtuigen maar op te vullen. Ik persoonlijk vind het vreselijk dat collega’s op straat moeten omdat de luchtvaartmaatschappijen niet meer kunnen vliegen of omdat ze het aantal vluchten sterk moeten reduceren. Ik heb er zelf twee keer gevaarlijk dichtbij gestaan. De Koeweit oorlog was er één van. De tweede was in 2012 toen binnen Lufthansa heel veel veranderd werd. Ik wilde toen nog een jaar verlengen, maar besloot toch op te stappen toen ik het mocht en verlengde niet. De laatste twee jaar vielen me zwaar tegen en ik had ook niet meer veel zin om daar verder te werken.
    Ik kan nog heel goed alles volgen wat er binnen het bedrijf gebeurt. Het doet me telkens weer beseffen dat ik echt niet meer terug wil in die wereld. Gewoonweg triest, waarvoor velen moeten vechten. En door de Lockdown is het alleen maar erger geworden.

    • Ger-Korat zegt op

     Zag gisteren een oud filmpje van Geert Wilders welke 100% terecht uitviel tegen een Groenlinks parlementslid welke tientallen vluchten over de gehele aardbol maakt en dan tegen het vliegen was. Zo’n gevoel heb ik nu ook bij Sjaak zijn verhaal: ik vlieg ook al 40 jaren en de laatste 30 jaren veel op Azië en vele maatschappijen van KLM tot Sigapore Airlines tot FinnAir etc en dit zijn gewoon de concurrenten van Lufthansa. Elke maatschappij draait voor een groot gedeelte op vakantiegangers en voor een klein gedeelte voor zakenreizigers. Zonder vakantiegangers kan elke maatschappij stoppen met vliegen want niet rendabel. Ook Lufthansa ken ik al 30 jaar en de vluchten naar Bangkok zijn net als met de KLM gevuld met het merendeel vakantiegangers. En ik werk zelf in o.a. het toerisme van Azië naar Europa en ben financieel deskundige en hou nou eens een keer op te melden dat je niet vakantiegangers hebt gevlogen, ik ken honderden collega’s van jou en en ken het hele wereldje en ga mij niet soort spookverhalen vertellen.

     • Sjaak S zegt op

      Beste Ger-Korat, je zou je leesbril moeten opzetten… waar heb ik geschreven dat wij geen toeristen vervoerd hebben? Ik heb zelfs geschreven dat het over de jaren steeds meer werden, hetgeen ik niet begroette. Ik vond het ook zelf geen goede ontwikkeling dat luchtvaartmaatschappijen maar verder groeiden en steeds meer passagiers vervoerden.
      Echter… toen ik in het begin tot na de eeuwwisseling op workshops van mijn werkgever kwam, werd ons altijd gezegd hoe belangrijk de businessklasse voor ons bedrijf was. Een halfvolle c-klasse bracht meer geld in het laatje dan een hele toeristenklasse. Zo belangrijk waren deze mensen voor ons. De winst wordt hoofdzakelijk door de zakenreizigers gebracht en niet door de toeristen. Wel in zijn totaliteit kan het zijn dat er meer winst geboekt wordt door de toeristen, maar dit was lang niet altijd zo geweest. Nog steeds is een goed gevulde businessklasse belangrijker dan een goed gevulde toeristenklasse. Zonder zakenreizigers kon een maatschappij als Lufthansa ook inpakken.

      Wel vond ik de ontwikkeling naar steeds meer toeristen geen goede.

      En je kunt me niet vergelijken met dat groenlinks parlementslid, omdat ik nooit tegen het vliegen was. Dat ben ik nog steeds niet. Wel tegen de massa. Weet je wanneer ikzelf de laatste keer gevlogen ben? Dat was in november vorig jaar, toen mijn vader 90 werd. Daarvóór bijna twee jaar niet, toen vloog ik omdat mijn moeder gestorven was. Ik ga niet op vakantie, ik hang niet aan stranden (Als ik stranden opzoek dan die waar nauwelijks toeristen zijn), bars of koop onnodige souvenirs.

   • Sjaak S zegt op

    Trouwens wel opvallend, dat een opmerking die op veronderstellingen baseert en niet op feiten, zoveel waardering krijgt.

  • Louvada zegt op

   Beste Jaak, algemeen gezien heb je geen ongelijk, maar de ommekeer is te drastisch of wel misschien wel juist goed wie zal het weten? Voor vele kleine zaken is het een zware klap, voor het tourisme alvast, een ding is alvast zeker, het zal nooit meer zijn wat het geweest is.

 14. Dirk K. zegt op

  Misschien komt het sommigen wel goed uit denk ik af en toe.

  • Bertje zegt op

   Het komt vooral de rijken ten goede en de “militaire” regering. Een vorm van onderdrukking !?
   De kloof tussen arm en rijk wordt alleen maar groter. Geen toeristen, geen of minder inkomsten.
   Een spiraal van neerwaartse richting, richting bodemloze put.

 15. Jan van Hese zegt op

  Wij kunnen eigenlijk niet wachten om weer te overwinteren in ZO-Azië, maar we vonden die vervelende woensdag zonder strandstoelen in Jomtien al erg genoeg. Gelukkig was er dan nog het strand voor The Grand Jomtien Palace waar die stoelen we beschikbaar zijn op woensdag. Maar het beeld dat nu geschetst wordt, daar worden we niet vrolijk van.

 16. Gustaaf zegt op

  Als dit ook op termijn het werkelijke toekomstbeeld wordt van Pattaya, dan zie ik het zeer somber in voor de plaatselijke bevolking. Want van de miljoenen toeristen zullen er maar weinig overblijven!!

 17. Rolly zegt op

  Goed lezen !.!!
  De verhuurders van ligstoelen en parasols , men spreekt niet dat je geen stoel mag meebrengen !

 18. Alex zegt op

  Even een correctie op de beweringen van de schrijver: alle bars en restaurants mogen allang open en ook alcohol schenken. En ook alle massageSalons zijn allang open.
  Weinig klandizie doordat er geen toeristen zijn, maar dat is een andere zaak!
  Mede daardoor staat Thailand helemaal onderaan de wereldlijst van besMettingen en overledenen als gevolg van het coronavirus! Ik voel me prima en veilig hier!

  En wat de stranden betreft: die zijn idd schoon en het zeewater is nog nooit zo schoon geweest!
  Ik woon in Jomtien en ga enkele keren per week naar het strand, heerlijk rustig en ik drink toch alleen een lekkere cappuccino en ijswater… Een borrel drink ik ‘s-avonds wel.
  De enige dagen dat het niet kan is di-woe-do in de tweede week van de maand.
  De reden begrijpt niemand, maar het is wat het is…
  En ‘s-avonds in Jomtien complex is het gewoon gezellig en wordt er heel wat af gefeest!
  Maar er zijn nog wel wat bars gesloten en sommigen gaan ook niet meer open, tenzij het toerisme weer aantrekt en deze of gene het lef heeft om de tent over te nemen!

  • endorfun zegt op

   Als alles open mag, maar er worden geen toerisen toegelaten … wat is het nut dan, en hoe gaan de mensen hun broodwinning verdienen?

   Klink nogal ik ben er, en de rest kan de pot op. Tekenend voor onze maatschappij.

 19. cornelis helmers zegt op

  Goed bezig???
  Die 3 dagen een compleet LEEG strand ipv de gebruikelijke woensdagen geen stoelen en parasols.
  Heeft men enig idee wat dat compleet leeghalen voor die 3 dagen aan uitlaatgassen met zich meebrengt!!
  Al die stoelen en bedden en koelboxen eerst weghalen en daarna weer na 3 dagen uitladen,
  wat zijn we toch goed met het milieu hier bezig.
  Het zoveelste voorbeeld van Thaise logica??
  Er is inmiddels genoeg VRIJ strand gecreeerd toen er verordeningen kwamen mbt aantal plekken voor de strandstoelhouders., maar blijkbaar moet het toch weer anders.
  ZUCHT

 20. Gerhard en Dineke zegt op

  Wij waren er in september 2019 en toen was alles al weg. Zijn voor 10 jaar geleden ook geweest en toen lag alles nog vol.

 21. Wiebren Kuipers zegt op

  Dat ze voorzichtig zijn met de buitenlanders ok. Maar dat ze de eigen bevolking zo in de kou laten staan?
  Ze zien zich altijd als het beste land van Azië, maar vallen nu echt door de mand. Doen ze het in Vietnam veel beter. Nog geen toeristen, maar alles open voor de eigen bevolking. Daar geen steun van de overheid, alleen maar beperkingen. De criminaliteit zal er fors gaan toenemen. Triest voor de bevolking daar allemaal. Ik wil best even wachten om er naar toe te gaan, maar je moet daar wel voor je bevolking opkomen en kijken wat mogelijk is en niet denken alleen maar in beperkingen. Adieu mijn mooi Thailand.

 22. KarelSmit2 zegt op

  Ik ben niet meer geschokt door dergelijke strandborden met verboden en nieuwe regels, en bij niet opvolgen de jaren lange gevangenisstraffen en andere sancties. Waanzin!
  Ik denk dat we de laatste jaren al zoveel onzin en pesterij van de Thaise regering hebben meegemaakt. dat dit zo langzamerhand ”normaal” is gaan worden, het nieuwe normaal!!

  Zelfs de mensen die ten allen tijden niets anders dan goeds over Thailand wilden horen zijn nu stil, en dat zegt wat! Zelfs hen zijn nu de schellen van de ogen gevallen op misschien op enkele volhouders na, zeg maar de laatste der Mohikanen, is nu iedereen het er wel over eens dat dit ongelooflijk is wat hier gebeurd.

  Het is niet alleen Thailand waar de absolute waanzin heeft toegeslagen kijk maar hoe regeringen in de rest van de wereld (Nederland) hun kans schoon grijpen om een lang gekoesterde politieke wens en idealen als natte dromen in vervulling te laten gaan.
  De betekenis van het woord volksvertegenwoordiger is mij dan ook een compleet raadsel.
  Mensen worden sociaal gegijzeld, geknecht, gekooid, beboet, en werkeloos, en uiteindelijk arm en dus afhankelijk van de overheid gemaakt, Nou maak dan de borst maar nat!

  De internationale staatstrein der verdrukking is dan eindelijk aan het rijden zonder bladeren op de rails en dendert met volle vaart over de rails op weg naar de afgrond, met als machinisten….. (namen mag je zelf invullen) die met alle macht kolen op het vuur gooien, deze (stoom)trein mag niet stoppen!

  Deze gekte (1 van de vele) is niet nu ontstaan maar zat al lange tijd in de broedkamer(s), Corona was een geschenk uit de hemel, om het gepeupel, de plebs er onder te krijgen (Agenda 2030, zoek maar op internet)
  Heel gelukkig beginnen steeds meer mensen door te krijgen wat er aan de hand is en dat het niets met Corona te maken heeft.

  Er zou een internationaal tribunaal komen om al deze corrupte en misdadige regeringleiders en super rijken (en hun meelopers) verantwoording af te laten leggen voor de vele misdaden die momenteel tegen de mensheid worden begaan. Ik kan u wel vertellen dat er dan overuren gedraaid moeten worden.

  Massa opstand? Wel kijk maar hoe het met Hong Kong Chinezen is vergaan,wat voor zin heeft betogen nog? als het al niet verboden is.
  Het is triest maar men weet doorgaans wel hoe het helaas afloopt met mensen die verandering willen of nieuwe regels en tirannie willen doorbreken.

  Ik wens iedereen nog een fijne dag in deze bizarre tijden, Mvg Karel

  • Janita zegt op

   Beste Karel,

   Helemaal eens met wat je schrijft. Niet alleen de Thaise regering maar de hele wereld is gek geworden en de mensheid is angst, doodsangst en smetvrees aangepraat. Elke dag wordt de wereld gebombardeerd met het zogenaamde DOOD en VERDERF nieuws. En waarom? Omdat dat het de regeringen perfect uitkomt om de mensen onder hun controle te krijgen. Vakanties waar te wereld ook wordt ten zeerste afgeraden blijf thuis wordt er gezegd in reclames of op tv en dagbladen. Gelukkig worden er steeds meer mensen wakker in Nederland maar ook in Thailand. Maar of het helpt dat weet ik niet? Want iedereen die anders denkt, voorstelt of zegt wordt afgestraft.

   Ook wij komen al 30 jaar voor 2 maanden naar Thailand ook wij hebben hebben het een en ander zien veranderen maar het blijft ons tweede huis ons hart ligt ondanks alles toch in Thailand (Hua Hin) En wij hopen eind november toch naar ons “ tweede huis” te kunnen. We blijven hopen.

 23. endorfun zegt op

  Als Thailand geen toerisme meer toelaat, of enkel de heel rijke toeristen, gaan die toeristen toch gewoon ergens anders hun geld uitgeven, met als resultaat dat Thailand zonder inkomsten komt te zitten. Nu dat Myanmar meer zijn deurten opent, zal Thailand zijn deuren sluiten …

  Als ze er al geld genoeg hebben, of misschien gaan ze enkel verder doen met chinese toeristen, die er nauwelijks geld uitgeven, en hun eigen maatschappijen, transport en hotels en restaurants gebruiken, en waar het virus vandaan komt / ontwikkeld werd..

  • Geert zegt op

   Beste,

   Ik volg je gedachtengang maar dat is niet hoe de Thai het zien.

   Thailand kan best overleven zonder het massatoerisme en dat is ook precies waar het naartoe zal gaan.
   De Thaise regering grijpt deze kans om hervormingen door te voeren. Al maanden werken ze eraan om de Thaise bevolking te doen geloven dat de westerlingen gevaarlijk zijn, de westerlingen zijn ‘dirty’, de westerlingen verspreiden het virus etc…
   Ik merk dat die strategie werkt, de gewone Thai heeft het niet meer voor westerlingen.
   Thailand gaat zich in de toekomst focussen op de elite toeristen en op het toerisme dat komt van de buurlanden.
   Het massa toerisme van de westerlingen willen ze niet meer.
   Of dat nu veel minder zal opbrengen en wat de westerlingen daarvan vinden doet niet ter zake.
   Je kan nog duizend maal zeggen dat ze ons nodig hebben en dat ze niet kunnen overleven zonder ons, het zal niets veranderen.
   Voor velen zal het een aanpassing zijn maar Thailand zal overleven.

   Gegroet,

  • chris zegt op

   Er zijn verschillende factoren die het toerisme beinvloeden en zeker niet alleen zaken die in de vakantiebstemming spelen. Dat toeristen dus Thailand gaan mijden en naar andere landen gaan is bijna zeker NIET het geval. Door corona zullen de reisvoorwaarden en -omstandigehden drastisch veranderen, naar welk land je ook gaat. En het gaat dan om financiele zekerheden (storten van gekld bij binnekost zoals in Cambodja), verzekeringen, testen, andere visa-voorwaarden, quarantaine, het verplicht volgen van toeristen via apps, geen maaltijden meer in vliegtuigen, meer checks en dus wachttijden op het vliegveld. Kortom: reizen per vliegtuig in zijn algemeenheid zal zijn charme verliezen en meer als last dan als lust worden ervaren. Dat zal ook een (grote?) groep toeristen ervan weerhouden om lange reizen te maken.

 24. Jacques zegt op

  Het nut of de onzin van het instellen van maatregelen op het gebied van het coronavirus bescherming versus economische belangen, geeft bij velen een gevoel die totaal kan verschillen. Ook nu weer is dit te lezen in de opmerkingen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het nemen van maatregelen die een middenweg vormen en aantoonbaar en verklaarbaar zijn. Het een staat niet los van het ander. Wat ik mij afvraag is hoe de Thaise gemeenschap hier over denkt. Ik was verbaasd van mijn Thaise vrouw te vernemen dat zij wel achter alle genomen maatregelen stond, want voor haar gaat gezondheid voor alles. Ook andere Thai in mijn omgeving is die mening toegedaan. Ook het niet toelaten van toeristen vinden zij nodig om beschermd te blijven tegen verspreiding van het corona virus. Volgens mijn vrouw komt de Thai er wel bovenop, want ze zijn wel wat gewend en zeker aan leven zonder al te veel geld. Dat is maar voor weinigen hier weggelegd. Ik zie ook dat het lijkt of de grote meute zich al weer herpakt heeft en zijn eigen weg weer heeft gevonden. Ze zitten de tijd wel uit is wat ik hoor en ik zie toch veel bedrijvigheid. Ook de familie van mijn vrouw hoor ik niet klagen en gaat gewoon in Thailand op vakantie. Zij behoren zeker niet tot de groep grootverdieners. Ik kan het mis hebben want er is ook veel niet zichtbaar, maar de bevolking is altijd al op elkaar aangewezen en heeft weinig te verwachten van de regering. De belastinginvloeden zijn vele malen lager dan die wij kennen in Nederland en velen hoeven niet eens belasting te betalen van hun inkomen. Er zijn vele kleine zelfstandigen die nog wel aan het werk zijn. Bij ons op de markt is het weer vanouds. Het nieuwe normaal is ook een factor van betekenis en heeft wellicht ook zijn invloed op de thans genomen maatregelen. Dat deze maatregelen anderen en dan met name niet Thai onwelgevallig zijn kan ik mij voorstellen en geheime agenda’s zijn zeker aan de orde. Maar hoe we het ook wenden of keren, we zullen het er mee moeten doen en de Thaise bevolking heeft uiteindelijk zelf uit te maken wat voor nieuwe toekomst men voor ogen heeft. Terug naar het oude of een nieuwe toekomst tegemoet gaan. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.

 25. Rob zegt op

  Hieruit blijkt toch wel hoe incapabel de leiders van Thailand zijn, maar uiteindelijk zal de bom wel een keer barsten

 26. Stefaan zegt op

  Man, man. Wat lees ik hierboven veel choquerende berichten.
  Ik begrijp de frustratie dat er geen stoelen beschikbaar zijn net op de dag dat je enkele uren aan het strand wil doorbrengen. Maar dat is toch het eind van de wereld niet !?
  Blijkbaar hebben sommigen nog niet of onvoldoende door dat COVID-19 ons leven sterk zal beïnvloeden. We moeten ons aanpassen aan een nieuwe realiteit. De gevolgen van COVID-19 zijn nog niet te overzien. Tot 14 juli zijn er wereldwijd 593.000 mensen gestorven door Corona. In de USA hebben 34.000.000 mensen hun job verloren door Corona. Ik ben geen doemdenker, maar de klimaatverandering, dreigende watertekorten en Corona zullen de wereld veranderen.
  Ben je als toerist in Jomtien niet getroffen door Corona? Prijs je gelukkig. Ga even zitten op het zand. En haal een koel drankje op loopafstand.

 27. TonyM zegt op

  De regering van Thailand heeft een gigantische reserve aan dollars en laten duidelijk merken geen haast te willen maken om toeristen te willen verwelkomen en in het bijzonder de Europeanen want ze zien ze liever gaan dan komen.Thailand.
  Zolang Thailand geld uit reservepot uitgeeft komt er een moment dat je dan de bodem ga zien en dan gaat er een moment aankomen dat ze ons graag en liefst zo snel mogelijk weer zullen verwelkomen…..
  Vietnam,Laos,Cambodia en niet te vergeten Myanmar ziet ons graag en daar zijn wij zeker ook welkom dus wat weerhoud de Europeaan om eens een ander land te gaan bezoeken en waar je zeker ook welkom bent.
  Als je langs de duane loopt voor paspoort controlle is alleen de aanblik van die viersterren generaal want zo voelen zij zich duidelijk zichtbaar dat hij jou liever ziet gaan dan komen terwijl je als toerist valuta binnen brengt…….zo slachten ze kip met gouden ei…..
  Een simpele WELCOME to Thailand zou veel doen is mijn advies.
  TonyM

  • chris zegt op

   De bodem van de schatkist is al in zicht als je een beetje oplet. Er wordt overal al op bezuinigd kan ik ook op mijn werk merken.
   Reizen in zijn algemeenheid wordt er niet prettiger op na de corona-tijd. Wat Vietnam, Cambodja en Laos ook doen, 10-11 uur in een vliegtuig zitten met weinig eten, een mondkapje op en verplichte tests bij vertrek en aankomst (met de benodigde wachttijden) is geen peretje voor vele toeristen die dus niet meer met het vliegtuig gaan of dichter bij huis blijven. Heeft niks met verwelkomen te maken. O ja, 3000 Dollar contant storten als borg als je Cambodja binnenkomt als toerist noem je welkom heten?

  • chris zegt op

   https://www.bangkokpost.com/world/1937796/visitors-to-cambodia-must-pay-3-000-deposit#:~:text=Travellers%20entering%20Cambodia%20will%20be,cover%2C%20the%20government%20has%20announced.

 28. Arie zegt op

  Stranden leeg vindt ik ook prima ik lig op een handdoek ook goed. Echter een parasol erbij en een stoel is wel zo makkelijk. De meeste Thai willen sowieso een parasol tegen de zon en zitten mijns inziens ook graag bij elkaar op een matje oid dus zouden hun de stoelen echt gaan missen?. Dat er nu amper nog volk komt is uiteraard minder leuk maar de toekomst zal uitwijzen of alles blijft zoals nu en hoe de Thaise ondernemers of sters het opgelost hebben. Wat betreft de opmerking.. De meeste van jullie zullen jullie vrouw wel in een bar ontmoet hebben is dat een vrij loze opmerking vindt ik. Niet alle farangs zoeken hun vertier of plezier in een bar lijkt me. Ik niet in ieder geval dus mijn vrouw elders ontmoet.

 29. Mike zegt op

  Voor veel westerse toeristen heeft
  Thailand afgedaan. Corruptie-dual pricing farang enz
  Dan gaan we maar naar de buurlanden
  Cambodia -Myanmar-Vietnam-Laos.

  • mattheus zegt op

   Het grappige is, veel mensen die reageerden als u Mike zijn voor de Covid uitbraak naar de buurlanden vertrokken om het jaarlijkse smog seizoen in Noord Thailand te ontlopen, zoals ze dat vaak jaarlijks doen. Nu ze daar nog steeds vastzitten hoor ik o.a. via de sociale media dat velen van hen eigenlijk staan te popelen om terug te komen.

 30. mattheus zegt op

  Tsja wat zal ik zeggen, veel plezier in uw thuisland dan maar.
  Thaien zijn zich doodgeschrokken van het Egypte incident. Meeste boekingen in Rayong en wijde omgeving geannuleerd. Wij zouden zeggen ach wat, 1 besmetting, in Nederland dagelijks over de honderd. Maar dit is Thailand en hun recht op die manier te reageren.
  Meeste Thaien steunen overigens de maatregelen van de regering om de grenzen gesloten te houden, dus niet aan ons te oordelen.

 31. Jo zegt op

  De invloed van de Chinezen, met steun van de overheid, wordt steeds groter, op alle gebied. Thailand als (goedkoop) vakantieland voor de Chinezen.

 32. Ingrid van Doorn zegt op

  Al een paar jaar doet het de ronde dat de minister van toerisme zo weinig mogelijk buitenlandse toeristen wil en zeker geen long- stay toeristen.
  Begrijp die man niet. Toeristen brengen geld in het laadje en zorgen ervoor dat ook zijn salaris wordt betaald.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website