Iedereen zal reeds stilaan weten dat plannen maken in Thailand eenvoudig is. Deze plannen naleven, dat is wel andere koek.

De intrede in de tempel van de zoon, Ee, van onze Mae Ban was voorzien op 30 december, dat was dus gisteren. Lung addie zag echter geen enkel teken dat er zou moeten op wijzen dat het ook zo zou zijn. Ook vandaag, 31 december wijst niets op het feit dat zo een belangrijke gebeurtenis zal plaatsvinden.

Gisterennamiddag, na een extra dagje relaxen, kreeg ik de melding dat ik verwacht werd om 18 uur op het “familiedomein” van de Mae Ban en, gekleed als een “nice man”. Dat betekent voor Lung addie: niet in T-shirt en shorts maar wel in lange broek en hemd. Zou de intrede in de tempel dan ‘s avonds plaatsvinden? Bij mijn weten is dit meestal in de ochtend…. Maar ja, dit is Thailand en wat nu zo is kan morgen al totaal anders zijn.

Dus mooi uitgedost tegen 18 uur naar Nog Ki Noi. We zullen wel zien wat er te gebeuren staat en wat van Lung addie verwacht wordt.
Ik kreeg het onmiddellijk in de smiezen: in de tempel, rechtover het familiedomein was het “Tham Bun”. Dus de voorbereidingen, welke Lung addie veronderstelde te moeten geschieden voor de intrede van zoon Ee in de tempel, waren voor iets anders. Het was voor een eetkraampje op het tempeldomein …. nou ja, voorbereidingen zijn voorbereidingen, voor wat ze ook mogen dienen.

Intussen loopt mijn gemaakte planning wel deftig in het honderd. Ik voorzag een terugkeer naar het Zuiden op 5 januari en dat zal niet lukken daar de tempelintrede zal plaatsvinden op 4 januari en niet op 30 december zoals vooropgesteld. Ja, een weekje verschil, wat maakt het uit? Veel, want de voorziene afwerking van de electra en het sanitair moeten ook verschoven worden. Vandaag 31/12 is de grote winkel in Nang Rong, waar ik het materiaal moet aankopen, gesloten met de vermelding: gesloten tot 3/1. Zo dus, een terugkeer naar het Zuiden, op de geplande datum, zit er niet in. Lung addie zal dus maar verder relaxen in Isaan. Hij moet enkel opletten dat hij niet “over” relaxed geraakt en lui wordt.

Hoewel de Thais geen schoorsteen hebben hebben ze wel genoeg roet om in het planningseten te gooien of …. zou het de straf van Boeddha zijn omdat ik de Duitser mijn ribbetjes niet laten opeten heb?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Leven als Single Farang in de Jungle: Planning en plannen”

 1. Ferry zegt op

  Ja Addie. Je weet het een planning in thailand is altijd een verrassing. Succes en an de andere kant hoef je nu niet de overvolle wegen op te gaan. De beste wensen voor 2018

 2. l.lagemaat zegt op

  Beste Lung Addie,

  Een leuk verhaal.
  Alleen er bestaan wel schoorstenen in Thailand.

  Dagelijks gaan mensen de pijp uit.
  Voor de monniken: “Business as usual!”
  Uiteindelijk moet hun schoorsteen wel blijven roken!

 3. Jos zegt op

  Geweldig Addie, ik ken deze vorm van planning nu ook al ettelijke jaren, je moet het nemen zoals zij het willen of we worden zot, en eigenlijk zijn we dat ondertussen al een beetje! 55555.
  En over de schoorsteen!!! Dat is de reden dat de Sint en Kerstmanneke niet meer bij mij komen, maar wel bij die Monniken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website