Al voor ik het verslag weergeef van een uitstap van Lung addie met de “bikerboys” uit Hua Hin wil Lung addie eerst een korte inleiding of herinnering schrijven over wie precies de bikerboys zijn en hoe het allemaal begon. Dus eerst een terugblik naar het verleden, reeds een paar jaar geleden.

De bikerboys zijn een groepje mensen, waarvan de meesten langverblijvers, wonende in Hua Hin of directe omgeving. Het zijn tevens mensen die graag wat meer doen dan in hun luie zetel zitten en graag een leuk uitstapje, al dan niet in de directe omgeving van Hua Hin, maken. Het zijn dus totaal geen motornozems, welke met lawaaierige zware motoren, rondtoeren. De meesten maken gewoon gebruik van, wat Lung addie, een “ladybike” noemt, dus de gewone scooters.

Het initiatief begon enkele jaren geleden onder impuls van Rob. Hij had reeds de verslagen: “On the road van Lung addie” gelezen en wou graag ook eens de besproken uitstapjes hier in zijn streek van Chumphon meemaken. Er werd met elkaar contact opgenomen en er werden afspraken gemaakt betreffende verblijf en huur van motorbikes. De groep bestond toen amper uit een 5 tal mensen, hoofdzakelijk Belgen. De eerste twee uitstappen waren reeds een succes, ondanks het feit dat de tweede uitstap letterlijk in het water viel. We hadden de tegenslag van een godganse dag zeikende regen te moeten trotseren, doch het kon ons niet stoppen en zeker het enthousiasme niet bederven.

De derde uitstap was een tweedaagse naar Ranong met op het programma een rafting in Patho. Ook deze uitstap werd een succes en iedereen had genoten, vooral Rob, die in het water tuimelde en Jos, één van de deelnemers die de sleutel van zijn motorbike verloren had en die ik sedertdien, gemakshalve, de “Sleutelman” noem ( zie verslag: on the Road 5).

Intussen is de groep deftig uitgegroeid en dit door het feit dat Rob zowat om de twee weken een interessante uitstap in de omgeving van Hua Hin uitwerkt. Achteraf heeft Jos zich bij de organisatie gevoegd omdat iedere groep wordt begeleid door een voorrijder en een achterrijder.

De groep telt nu soms wel 20 à 25 regelmatige deelnemers, wat niet min te noemen is. Dit kan enkel doordat de drijvende krachten achter deze uitstapjes zich werkelijk belangeloos en ten volle inzetten voor het slagen van de goedgeorganiseerde daguitstappen. Als de deelname verder groeit wordt er aan gedacht, om veiligheidsredenen er telkens 2 groepen van te maken. In dit verband zoeken Rob en Jos vrijwilligers om de groepen te begeleiden. Vanuit Hua Hin zijn er nu 8 verschillende ééndagsroutes uitgestippeld onder vorm van een loop en er wordt ijverig gewerkt aan 2- en 3-daagse bestemmingen. In januari gaan de Bikerboys naar Chiang Mai met een kleine groep om er de Mae Hong Song loop te doen.

Lung addie moest met lede ogen toezien hoe goed deze uitstappen opgevolgd werden en de spijt was er enkel omdat hij er niet bij kon zijn. Hua Hin, de omgeving waar het tot heden meestal plaats vond, lag buiten de actieradius van Lung addie. Doch deze keer kan ik er tot mijn grote vreugde en genoegen wel bij zijn. Ze komen namelijk in mijn achtertuin toeren, namelijk in Ban Krut en dit voor een tweedaagse uitstap. Onder weg gaat de groep reeds enkele bezienswaardigheden bezoeken, doch Lung addie zal aan eindstreep ter plaatse zijn en voor de eerste keer kennis kunnen maken met de “nieuwelingen” van de Bikerboys. De groep is ook internationaal gegroeid want het zijn nu niet enkel Belgen, er zijn ook reeds andere nationaliteiten toegetreden, Nederlanders, Zweden, Denen, Fransen, Duitsers, Engelsen en zelfs 2 Russen en een Amerikaan. Dus een mooi gemengd internationaal gezelschap.

Lung addie en zijn buurman, Pee Dum maken hun motoren klaar voor de komende uitstap en zullen zeker tijdig de groep vervoegen in Ban Krut waar, volgens het programma een heerlijke BBQ op ons te wachten staat.

In volgend artikel het verdere verslag van deze tweedaagse tocht met de “Bikerboys uit Hua Hin”.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Leven als Single Farang in de Jungle: On the Road 7 – De Bikerboys uit Hua Hin”

 1. Jan zegt op

  Een top initiatief van jullie ,wij zijn een aantal malen per jaar in hua hin en zouden het leuk vinden om ook de eendaagse route te rijden .
  Is er een mogelijkheid om aan deze route te komen
  Mvg jan

  • lung addie zegt op

   Beste Jan,
   de routes welke onder begeleiding van Lung addie gebeurden zijn allemaal duidelijk beschreven in de artikels ” On the road” hier op het blog. Even de zoekoptie ( zoeken links boven ) gebruiken en je komt er wel achter. Je mag me ook contacteren via email ( eddy.decooman@gmail.com ) en ik help je dan wel verder om de eendaagse trips, uitgewerkt door Jos en Rob, vanuit Hua Hin te bekomen.

 2. Jacques zegt op

  Zo kan het dus ook een echte bikergroep en zo te zien aan de foto heerlijk toeren in goed gezelschap. Ga zo door dat houdt het leven leuk. Proficiat en is de groep ook toegankelijk voor vrouwen wat we kunnen niet zonder ze toch. Maar hoe dan ook een geweldig initiatief met goed gevolg.

 3. Peter zegt op

  Wat een gave foto

 4. gonny zegt op

  Hoi Lung Addie,

  Is weer is wat anders dan op een ligbedje bakken,op deze manier zie en leer je volgens mij hoe het echte Thailand is.
  Zijn deze trips alleen bestemt voor stoere mannen, of gaan er ook vrouwen mee.

  • lung addie zegt op

   Beste Jacques en Gonny,
   natuurlijk zijn deze uitstapjes ook toegankelijk voor dames. Ze kunnen als “Bikester” of als duozitter mee. Er wordt door Rob en Jos steeds uitgestippeld hoe de dames eventueel met de trein ( als de afstand te groot is ) ter plaatse kunnen komen en, mits maken van goede afspraken kunnen ze zelfs gezamenlijk met de wagen het traject volgen.

 5. Sietse zegt op

  Wat hebben we genoten, zeker de waterfall was voor vele een uitdaging om omhoog te klimmen, maar was meer dan de moeite waard. Nogmaals complimenten voor het enorme werk en organisatie wat er voor af gaat. Bedank Robert en Jos.

 6. john van wesemael zegt op

  Het was een superuitstap. Prachtige tempel in Ban Krut genoten onderweg van de mooie stranden en de waterval en zeker van het gezelschap en de super BBQ in Ban Krut! Thanks aan Robert en Jos!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website