Tijdig vertrokken uit Roi Et gaat het gezelschap richting Lahan Sai. De uiteindelijke bedoeling is tweevoudig: een beetje toerisme met als hoofddoel de oude Khmertempels: Prasat Hin Phanom Rung en de Muang Tum tempel.

Verder staat er ook een dagje “klussen” op het programma, maar dat kan verkeren en soms wat langer uitlopen…. je weet maar nooit… verrassingen zijn nooit ver weg..

We komen aan in Lahan Sai op zaterdag, in de vroege namiddag. Het is druk in het Jan Jin Resort. Gelukkig reserveerden we twee bungalows, anders konden we op zoek gaan naar een andere slaapgelegenheid. De bungalow nr7, welke Lung addie steeds toegewezen krijgt, was reeds bezet, maar hij krijgt beter. Hij krijgt namelijk de bungalow welke normaal door de familie van de eigenaar gebruikt wordt…

Na aankomst eerst C&A laten kennis maken met de familie en het in aanbouw zijnde huisje van onze Mae Ban. Het was stukken rustiger in Nongki Lek dan een paar weken geleden. De meeste familieleden waren vertrokken naar Bangkok om daar hun kost te gaan verdienen. Het rijstseizoen is hier ten einde en dus valt er hier weinig of niets meer te verdienen, elders gaan werken dan maar, in de bouw te Bangkok of Korat, ver van huis.

C&A kunnen dus een eerste indruk opdoen van hoe het landelijke leven in een klein dorpje in Isaan is. Koken gebeurt buiten, onder de blote hemel op een houtskool vuurtje. De kippen, de honden, alles loopt er gewoon vrij rond over het erf. Links en rechts ligt er iemand op een houten bank te slapen. Wordt niet eens wakker van ons gekwekker…. Reeds te veel Lao Khao? Het huisje bevalt C&A, dat komt best in orde en zal voldoende comfort bieden aan iemand om zijn oude dag te slijten als het eenmaal helemaal afgewerkt geraakt… dat komt wel…

Het is zaterdag, dus grote markt in Lahan Sai en daar moeten we zijn. Hier kunnen C&A de lokale sfeer opsnuiven, alsook de gedragingen van de in de omgeving verblijvende Farangs. Die zitten op zaterdag in een cafeetje, net aan het begin van de markt. In feite moet je naar het cafeetje niet op zoek gaan. Je hoort het van op afstand. Het is er druk, zowat alle tafels zijn volzet en aan een ervan voert een kleine, gedrongen Ier het hoge woord. Hoe meer de tijd vordert, hoe luidruchtiger deze tafelbezetters worden. De Engelse krachttermen worden ook veelvuldiger …. Daar tegenover heb je de Skandinaven. Rustige gesprekken en zelfs op sommige momenten gewoon niets. Zitten gewoon voor zich uit te staren, zonder enige vorm van conversatie…. uitgepraat???

In het cafeetje kan je ook eten en, uit ervaring weet Lung addie dat het er niet slecht is. Het is tenslotte een der enige zaken waar je in Lahan Sai Farang food kan eten. A is een liefhebber van Thaifood, doch hij vangt bot. Wan nie, wan Sao, maai mie ahaan Thai. Ja, op zaterdag hebben ze geen klanten voor Thaifood. De tie rakjes van de lokale Farangs kopen hun eten bij de stalletjes op de markt en de Farangs…. hebben vaak hun voeding uit een fles en dus weinig behoefte aan voeding op een bord. C&A proberen dan maar de Gordon Bleu, op aanraden van Lung addie, welke best lekker is. Hij zelf wil de Stroganoff uitproberen. Normaal is het een gerecht met beef, ja, hier is het wel met varken. Niet slecht maar aan de saus zal de chef wel nog wat moeten sleutelen. Lung addie had honger, dus eten wat de pot schaft is de boodschap en het moet niet altijd topfood zijn.

Morgen, zondag, gaan we dus de Khmer tempels bezoeken, een beetje toeristen al voor we aan het klussen slaan. Zondag, de dag des Heren, mag er niet gewerkt worden, maandag kunnen we beginnen en ook eindigen want dinsdag vertrekken we opnieuw huiswaarts, naar het Zuiden.

Foto: Prasat Hin Phanom Rung, een Khmer tempelcomplex aan de rand van een uitgedoofde vulkaan op 402 meter hoogte (Buriram – Isaan) 

4 reacties op “Leven als Single Farang in de Jungle: Lahan Sai met C&A”

 1. Lunghan zegt op

  Kun je morgen mooi met je gezelschap een biertje drinken bij Noi,daarna lekker bbq buffet t.o benzinestation/7eleven
  Veel plezier.

 2. Thirifays Marc zegt op

  Ja diene kleine Ier (Jeff) kan het behoorlijk luid maken !!! Veel plezier ginder !!!

  • lung addie zegt op

   Ja Lunghan, het is wel degelijk Jeff en zijn Engelse makkers welke ik bedoel. Jeff drinkt wel bier maar ik zie hem ook regelmatig aan een zelf meegebrachte kleine fles, waarschijnlijk Hong Tong, lurken… Jammer dat ik uw telefoonnummer niet meer heb anders had ik je ervan verwittigd dat we morgen, zondag, naar Non Ding Deng zouden komen, aan het Lam Nang Rong waterbekken. Nu is het wel te laat want we zijn reeds geruime tijd terug in het Zuiden. Mogelijk een volgende keer dan maar.

 3. john van wesemael zegt op

  Ik vind Prasat Phanam Rung de mooiste tempel van Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website