Intussen heeft Lung addie een ontmoeting gehad met de organisatie van het evenement en beschikt over alle details van het gebeuren.

Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Ski en Snowboard Association of Thailand, Sport Authority of Thailand and Chumphon en Active Chumphon (privaat) en staat onder leiding van Kalle, de bezieler van Active Chumphon. Het gebeuren zal tevens ook een selectie vormen voor de Thaise deelnemers aan de eerstvolgende Internationale Wintersporten.

Het Rollerski Championship is een driedaagse en gaat door op vrijdag (26), zaterdag (27) en met als finale op op zondag (28/10/2018) aan het Thung Wualean Beach, Ampheu Pathiu, Chanwat Chumphon. Het is een internationale wedstrijd met deelnemers uit een 10tal verschillende landen, waaronder Japan, Asiatisch Rusland, Noorwegen, Zweden, Italië, Thailand …..

Er zal gekampt worden in verschillende leeftijdsgroepen en verschillende disciplines.

Zowel ‘free style’ als ‘classic style’. Het verschil tussen free- en classicstyle is de manier van voortbewegen. Zo mag er in de classic style enkel aangedreven worden door behulp van de sticks en in de free style mag er zowel met de benen als met de sticks aangedreven worden.

De verschillende disciplines zijn steeds afzonderlijk in beide stijlen en tevens afzonderlijk voor dames en heren.

  • 100 en 200 m sprint. ( zeer spectaculair )
  • 10 km heren en 5 km dames met intervalstart
  • 10 km heren en 5 km dames massastart
  • 2 km jongens en meisjes ( junioren } met intervalstart
  • 1 km jongens en meisjes ( junioren ) met intervalstart

Bij een intervalstart starten de deelnemers 1 per 1 om de 30 seconden.

De wegen waar de wedstrijden plaatsvinden worden met behulp van de politie volledig verkeersvrij gehouden. Het volledige programma is terug te vinden op de website www.activechumphon.com

Na de wedstrijden zal Lung addie verslag uitbrengen over het verloop ervan. De organisatie verwacht een ruime belangstelling daar deze sport nog in zijn kinderschoenen staat in Thailand. Er is wel al veel belangstelling uit verschillende Thaise provincies. Een Noorse bedrijf van sportartikels heeft er zich reeds toe verbonden een voorraad skimateriaal te sponsoren voor de jeugd.

Wordt vervolgd.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website