Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in Thailand. Doch Lung addie wil er de nadruk op leggen dat het om het even waar ter wereld kon gebeuren, zowel in België als in Nederland. Het speelt zich af in de wereld van verzekeringen en beleggingen, dus het gaat over GELD, het slijk der aarde. Vandaag deel 3.


Met Odilon gaat het van slecht naar erger. Hij gaat terug naar Bangkok en krijgt er te horen dat de ziekte zich uitgespreid heeft naar het buikvlies en hij een zware chemotherapie zou moeten ondergaan, iets wat hij resoluut weigert. Hij besluit naar België te gaan voor een tweede advies en eventuele verdere behandeling.

Zijn doel is wel naar Thailand, bij zijn vriendin Nok, met wie hij reeds meer dan 10j samenwoont, terug te keren. In België was het verdict echter nog zwaarder, zijn enige kans is een HIPEC behandeling, iets wat men kan beschouwen als een behandeling van de laatste kans. Opnieuw een zware operatie, doch hij is nog jong (53),  sterk en herstelt zodanig dat hij kan terugkeren naar zijn geliefde Thailand. Hij heeft veel zorgen nodig, een stoma die heel regelmatig moet vervangen worden, morfine patches en kan amper uit bed.

Bij zijn terugkomst heeft Odilon de rest van zijn in België gespaarde centjes meegebracht. Hij  wil deze veilig stellen voor de persoon die hem hier verzorgt, Nok, en laat tevens, door een advocaat, een testament opmaken, waarbij ondergetekende getuige was. Zijn meegebrachte centen, 2.000.000THB wil hij beleggen bij Tan op een termijnrekening en met Nok als begunstigde. De transactie vindt plaats in CASH geld, iets wat Lung addie hem ten stelligste afraadt en aanbeveelt dit eerst op zijn Thaise rekening te storten en vandaar over te schrijven naar de maatschappij…. Doch Odilon is een West Vlaming met de gekende West Vlaamse eigenwijsheid en koppigheid en doet dit niet.

Uiteindelijk keert Odilon opnieuw terug naar België, hij voelt dat het zo niet meer verder kan, teveel pijn, zou opnieuw een zware operatie moeten ondergaan maar heeft er genoeg van, hij is moe gestreden. Hij beseft dat hij hier in Thailand weinig kans maakt op een menswaardige manier te sterven en zal moeten vechten tot de laatste snik. Hij vertrekt dus opnieuw in de zomer van 2017.

Nu maken we een sprong in de tijd. We schrijven januari 2018.

Odilon overlijdt op 8 januari 2018 in België en wordt hier door vrienden en kennissen herdacht in een lokale tempel. Lung addie verloor een goede vriend. Lung addie was de enige met wie Odilon, in zijn eigen Vlaamse taal, kon communiceren. Bezocht hem minstens tweemaal per week, reed hem naar het hospitaal, maakte echte Vlaamse soep voor hem want vast voedsel kon hij niet meer eten …..

Na het overlijden van Odilon komt het verzekeringsaapje uit de mouw en hier begint het werkelijke verhaal. Nok vraagt de centen, waar ze recht op heeft als begunstigde, op bij de verzekeringsagente. Alles zou geregeld worden, doch de centen komen maar niet tevoorschijn. Er zijn steeds excuses: de maatschappij heeft het geld overgemaakt doch het was, wegens het hoge bedrag, geblokkeerd in Bangkok en keerde terug naar de maatschappij. Enkele documenten zijn nog niet orde…. Het sleepte maar aan.

Intussen komt op de ‘helpdesk’ een andere klacht binnen: een verzekeringsklant moet vaststellen dat haar hospitalisatieverzekering niet betaald werd. Een paar weken later een andere klacht: een belegger wou de naam van de begunstigde wijzigen en dit sleept reeds maanden aan zonder resultaat. Lung addie krijgt een brief van de verzekering dat zijn hospitalisatieverzekering de komende weken zou vervallen. Niet mogelijk, dit is nog 6 maand te vroeg want hij betaalt steeds voor een jaar, zowel voor hem als voor zijn Mae Baan…..

Er is duidelijk iets mis. De mensen worden met een kluitje in het riet gestuurd: vergeten door te storten, een fout van de het hoofdkantoor ….. en dan …. de agente, Tan, was niet meer te bereiken, ze was met vakantie naar Engeland en Noorwegen, alles moet via Pau de eerstkomende 2 maanden……

Dit vraagt om verder, dieper onderzoek, iets wat Lung addie op zich neemt want ook voor hem gaat het over veel geld, die belegging namelijk …. hoe zit het daar mee? Geen gemakkelijke taak daar alle documenten, op de polis na, in het Thais zijn en Lung addie kan dit niet lezen. Dus om te beginnen veel vertaalwerk. Het bureau in Chumphon wil Lung addie niet aanspreken voor zijn onderzoek. Indien er wat fout is, is er dan samenwerking met andere mensen op het bureau? Indien er niets fout is, wat wel onwaarschijnlijk is, maar je weet nooit, zou dit een blamage wezen en dat kan je beter vermijden  in Thailand. Dus moet er gewerkt worden in alle discretie, wat ook gebeurt met behulp van Professor Gobelin.

De resultaten zijn verbluffend en het gebruikte systeem wordt meer en meer duidelijk, doch op het eerste zicht moeilijk te doorgronden door iemand die niet echt thuis is in de interne werking van een verzekeringsmaatschappij.

Wordt vervolgd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website