Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in Thailand. Doch Lung addie wil er de nadruk op leggen dat het om het even waar ter wereld kon gebeuren, zowel in België als in Nederland. Het speelt zich af in de wereld van verzekeringen en beleggingen, dus het gaat over GELD, het slijk der aarde. Vandaag deel 2.


Deze verzekeringsmaatschappij biedt ook beleggingsformules aan. Een zeer interessante formule werd ons door Tan, 4 jaar geleden, aangeboden. Het was een 7-jarige formule, met levensverzekering en met staatswaarborg. De jaarlijkse inbreng was naar eigen keuze en mogelijkheden met een minimum bedrag van 200.000 THB/j. Het rendement was behoorlijk doch niet buitensporig.

Iedereen zou moeten weten dat, indien er iets geboden wordt, wat te mooi is om waar te zijn, het meestal ook niet waar is. In deze financiële tijden een rendement halen van 4% op jaarbasis is reeds heel mooi, doch behoort tot de mogelijkheden. Als buitenlands belegger betaalde je aan het einde van de rit (8j) geen belastingen op de uitgekeerde som, een overlijden tijdens de rit werd gedekt door de inclusieve levensverzekering en garandeerde de eindsom als uitkering. De begunstigde van de inbegrepen levensverzekering kon je zelf vrij aanduiden, zelfs een buitenlandse begunstigde was mogelijk. Een gelijkaardige formule wordt tevens aangeboden door verschillende banken, waaronder SCB bank, dus in feite niets ongewoons.

Lung addie liet de formule checken door zijn Belgische financiële raadgever, zowel voor het aanbod van deze maatschappij als voor het aanbod van SCB bank. Deze gaf, na grondig onderzoek, zijn forfait. Alles was zoals het hoorde en financieel juridisch sluitend.

Slechts een paar mensen tekenden in op deze formule, allen gekend door Lung addie. Tenslotte is niet iedereen bij machte om 7jaar lang 200.000THB op tafel te leggen als investering. Dient trouwens opgemerkt dat deze formule van belegging niet kan gebruikt worden als vereiste voor de immigratievoorwaarden. Dit geld is trouwens niet onmiddellijk beschikbaar en wordt dus door immigratie niet aanvaard.

Het loopt dus opnieuw allemaal goed, Tan komt elk jaar het verschuldigde bedrag innen (via bankoverschrijving) en levert een bewijs van betaling af. Zij stort het bedrag dan door naar de maatschappij want zij heeft er op die manier een zekere vorm van commissie voor, wat niet abnormaal is, zij werkt trouwens op commissie, wat gebruikelijk is.

Drie jaar gebeurt er niets opmerkelijks, Lung addie moest beroep doen op de hospitaalverzekering wegens een klein euvel aan het oog. Tijdens een motorrit de stofbril vergeten en een olifant in zijn oog gevlogen. Alles netjes rechtstreeks geregeld met de verzekering. Zelfs een week een klein bedrag ontvangen wegens het feit dat Lung addie niet kon werken, ook al werkt hij niet in Thailand! Een tweede geval was een klant die een val maakte met zijn scooter en een vinger brak: ook alles heel netjes rechtstreeks met de verzekering geregeld…..

Dan kwam een ‘zwaar geval’: een klant, we noemen hem Odilon, moest heel dringend geopereerd worden wegens zware buikpijn. Achteraf, na de operatie, bleek dat hij dikkedarmkanker, in een ver gevorderd stadium, te hebben. De operatie, welke levensreddend was, werd perfect uitgevoerd in een privéhospitaal te Chumphon, door een speciaal opgeroepen en zeer bekwaam chirurg. Hij werd achteraf zelfs overgebracht naar een meer gespecialiseerd hospitaal in Bangkok en opnieuw werd alles netjes en rechtstreeks met de verzekering geregeld. 

We hoefden ons dus geen zorgen te maken.

Mijn excuses aan de lezers voor de lange inleiding, doch deze inleiding is nodig om het verdere verloop te kunnen beschrijven.

De ziekte van Odilon was aanleiding tot veel meer en veel minder fraais.

Wordt vervolgd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Leven als Single Farang in de Jungle: Het verhaal van bedrog, valsheid in geschrifte, diefstal, misbruik van vertrouwen (2)”

 1. maryse zegt op

  Jij houdt het wel spannend hé? Ik sta te popelen…

  • lung addie zegt op

   Blijven lezen Maryse,

   zo kan Lung addie genieten van het schrijven en jullie van het lezen. Chi va piano va sano e va lontano.

 2. john zegt op

  Dag Lung, kan een mooi verhaal worden maar kun je vooraf beetje duidelijk maken wat het voor een verzekering is. Je spreekt over een levensverzekering met een uitkering aan het eind. Dat is dus eigenlijk een levensverzekering met uitkering of bij overlijden of bij overleven. Maar verderop gaat het over betaling bij ziekte dus mogelijk over een ziektekostenverzekering. Ook wordt er een uitkering gedaan bij niet werken door ziekte. Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Mogelijk heet zoiets in belgie een levensverzekering maae voor Nederlanders zou een toelichting op wat er wordt verzekerd misschien nuttig zijn. Tenzij ik een beetje dom ben en een van de weinigen ben die deze onduidelijkheid hebben. Kijk uit naar het hele verhaal. Kun je altijd wijzer van worden.!

  • lung addie zegt op

   Beste John,
   als je de titel van de verhalenreeks, het zullen er 10 worden, gelezen en begrepen hebt, dan moet je reeds weten dat het hem niet specifiek over een ‘soort verzekering’ gaat maar het een heel ander verhaal is. De bedoeling van het verhaal is niet de mensen van het blog wegwijs te maken welk soort verzekering ze nodig hebben, daar is reeds genoeg over geschreven, het is een totaal ander verhaal.
   Grote verzekeringsmaatschappijen bieden ten slotte meer dan 1 soort verzekering aan: hospitalisatie-, autoschade-, ziekte-, levensverzekering en zoals bij deze, ook geldbelegging met levensverzekering als einddekking…. een gans gamma.
   Sommige lezers willen bij de inleiding van een verhaal, of een boek, reeds het einde kennen en zouden liefst op de laatste pagina beginnen te lezen…. waar blijft dan het doel en het plezier van de schrijver en het plezier van de lezer? De schrijver probeert mensen te vermaken met een goed verhaal waar ze eventueel, indien ze het begrepen hebben, eindconclusies kunnen uit trekken.

 3. TH.NL zegt op

  Ik zie ook uit naar het vervolg. Heb zo’n vermoeden dat de tussenpersoon Tan wel eens onbetrouwbaar kan zijn al kan het ook natuurlijk de verzekeringsmaatschappij zijn. Hopelijk laat je ons niet zo lang in spanning.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website