John en John uit Engeland in Hua Hin

Door Hans Struijlaart
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
7 januari 2018

Het leuke van Thailand is dat je elke vakantie weer bijzondere mensen ontmoet. Bijzondere Thaise mensen, maar ook bijzondere “farangs”. Zo ook weer 10 jaar geleden inmiddels in Hua Hin.

John 1

Ik kwam samen met een Hollandse vriend aan in Hua Hin en we kwamen in gesprek met John. Een 39 jarige Engelsman die zijn baan had opgezegd om in Thailand een nieuw avontuur te beginnen. Hij was blond, een beetje gezet en had slimme “kraaloogjes”. Daarnaast was hij zeer intelligent en ook 100% gay. We belanden bij hem op het terras met een Sangsomcoke en hij vertelde dat hij deze bar (die midden in het uitgaanscentrum van Hua Hin lag) net 5 maanden runde en hij had plannen om daar een soort Toyboy bar van te maken. Hij liet ons schetsen zien wat zijn plannen waren. Heel veel tierelantijntjes, veel roze en andere pasteltinten en knusse knuffelhoekjes, waar je je terug kan trekken met de boy van je keuze. Het zag er allemaal heel gezellig uit.

Op de een of andere manier klikte het wel tussen ons en we besloten om bij hem 2 kamers te huren voor 600 bath per nacht. Diezelfde nacht met een jetlag van hier tot ginder nog van de lange vliegreis en heel veel Sangsom heb ik om 3 uur s ’nachts nog mijn kamer kunnen vinden. Was gelukkig maar één trap op. In elkaar gestort op mijn bed en 14 uur later werd ik pas wakker. Ik ben weer thuis, zo voelt dat altijd als ik weer mijn 1e dag in Thailand doorbreng.

John 2

De 1e nacht voor mij in Thailand word ik vanwege de euforie om weer in Thailand te zijn, gecombineerd met de jetlag, standaard redelijk dronken. Terwijl je eigenlijk weet dat je gewoon om 22.00 uur lekker moet gaan slapen. De 2e dag loopt ook meestal anders dan gepland. Eigenlijk loopt de hele vakantie bij mij meestal anders dan gepland, maar wel leuk omdat elke dag weer een nieuwe verrassing brengt. John 2 kwam ik tegen na 2 uur heerlijk gemasseerd te zijn (zonder happy ending) om de jetlag te bestrijden en na een heerlijke maaltijd met gamba’s en een red curry.

Hij huurde ook een kamer bij John 1 en was op vakantie met zijn Thaise vriendin, waar hij al 2 jaar mee samenwoonde. John 2 was een man van 59 jaar, kalend en half grijs, absoluut niet knap, en een simpele, maar onschuldige blik in zijn ogen. Zijn vriendin had hij in een bar leren kennen. Het vervelende aan John was dat hij iedere keer hetzelfde verhaal vertelde, zonder dat hij dat zelf in de gaten had. Drank? Dementie? Mogelijk een combinatie van beide? Hij had heel lang gewerkt voor de post in Engeland en door een tragisch auto-ongeluk heeft hij zijn linker onderbeen laten amputeren. Waardoor hij vroegtijdig in de WAO was beland.

Een uur later kwam zijn vriendin binnen. Wauw wat een spetter, dacht ik nog. Maar ik zag al snel in haar blik dat ze niet “deugde”. Ik zei dat ook tegen John: wauw wat heb je een leuke vrouw, maar houdt ze ook van je?. Daar ben ik nog niet helemaal achter zei John, ze is ook heel mooi, maar we hebben al 2 maanden geen seks met elkaar gehad. Ze heeft heel vaak hoofdpijn. Waar heb ik dat vaker gehoord?

John 1

Jongens, hebben jullie zin om een beetje te gaan stappen? Ja, gezellig, waar wil je heen? Ik ken een paar leuke barretjes naast het Hilton en ik heb wel zin in een verzetje vanavond. Oké we gaan met je mee. Uiteraard waren dat gaybars waar ik dus zelf niets mee heb. Maar was wel gezellig, met dien verstande dat ik herhaaldelijk uit moest leggen dat ik van vrouwen hou en niet van mannen. Op dat punt kunnen gaymen behoorlijk opdringerig zijn. Phom mai chop Phoechai, chop phoejing (ik hou niet van mannen, ik hou van vrouwen) was vaak voldoende om hun interesse te verleggen naar andere farangs. Zeg John: jij hebt toch al een vriendje thuis? Ja, maar dat wil niet zeggen dat ik niet af en toe een avontuurtje wil met een ander. Accepteert jouw vriend dat? Boeit me niet echt, zei hij of hij dat wel of niet accepteert, it is my life. Maar schep je dan geen verwachtingen als je met iemand samenwoont? Zijn antwoord daarop was: I never promissed him a rose garden.

Daarna zijn we nog naar de discotheek gegaan in het Hilton waar ik zelf een leuke dame tegen kwam, die ik heb mee genomen naar de hotelkamer. De volgende ochtend tijdens het ontbijt, nadat ik mijn dame had uitgezwaaid, zei John tegen mij: “Congratulations Hans”. Why is that, it is not my birhtday yet? From al the pretty girls there are in Huahin, you slept with the oldest girl in town. I told him, so what, I fancy the more mature woman. “Hans get alive she is 42”, said John. So, I am 49, I think it was a very good match.

Kort daarop hoorden we hem een flinke ruzie maken met zijn vriend en de laatste woorden waren: if you do not like what I do go back to the bar. Alsof er niets gebeurd was, kwam hij even later ons gezelschap houden en zijn vriend kwam met een verbitterde blik de ruimte binnen, rommelde wat in een keukenlade en haalde een gigantisch keukenmes tevoorschijn. En voordat we het beseften stormde hij op John af met de intentie om dat keukenmes ergens in John’s lichaam te planten. Ik was alert en zag het aankomen en schopte met mijn linkerbeen het keukenmes uit zijn hand en gooide hem op de grond met zijn linkerarm op zijn rug.

De hele zaak in rep en roer en ik zei tegen John, die eigenlijk heel kalm bleef, je moet de politie bellen hoor. Nee, dat is niet nodig, hij mag nu zijn spulletjes pakken om nooit meer terug te komen, het is gelukkig goed afgelopen…!?! We waren verstomd door zijn reactie. Het jaar daarop zijn we terug geweest in Hua Hin en de tent was inmiddels verkocht aan iemand anders. Nooit meer iets van hem vernomen.

John 2

‘Do you want to see my leg?’. ‘I am not sure if I want too see that’, zei ik tegen hem. Maar voordat ik het wist had hij vol trots zijn kunstbeen op tafel gelegd. Onderwijl met nog 1 been vertelde hij dat hij de laatste tijd problemen had met zijn vriendin. Het was niet meer zoals in het begin. De familie gaat er nu standaard vanuit dat ik de helft van mijn WAO-uitkering afdraag aan haar voor het levensonderhoud van haar familie. Op een gegeven moment zei ik tegen haar dat dat teveel was en heb haar 30% aangeboden van mijn WAO. Ook ben ik al de helft van mijn spaargeld kwijt, een slordige 15.000 euro voor onvoorziene omstandigheden. Dan weer die ziek, dan weer een koe die dood is gegaan, een nieuwe vloer voor het huis etc. etc.

Ik begin het een beetje zat te worden om als melkkoe gebruikt te worden. Weet je wat ze me geflikt heeft? Ze was het niet eens met de bijdrage van 30% en heeft daarop een brief gestuurd naar Engeland dat ik overleden was, waardoor mijn WAO acuut was stopgezet en het heeft 4 maanden geduurd voordat ik dat weer heb kunnen herstellen. Ik heb nu weer een deal gemaakt dat ik 50% van mijn WAO aan haar geef. Op mijn vraag ”Waarom zoek je geen andere vrouw, dat hoef je toch niet te pikken”? Zijn enige antwoord was: Ja, ik heb daar de laatste tijd wel over nagedacht of ze wel de juiste vrouw voor me is. Ook van John 2 heb nooit meer iets vernomen.

Dit verhaal is uit het leven gegrepen en waar gebeurd.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “John en John uit Engeland in Hua Hin”

 1. Rene Martin zegt op

  Saai is Thailand niet en dat zullen velen met mij beamen. Hopelijk komen er meer van waar gebeurde verhalen uit het leven in Thailand.

 2. jan scheys zegt op

  wat een zielige mensen toch sommige Farangs!
  al die verhalen… ik kan er een dik boek over schrijven helaas.
  de meesten hebben hard moeten werken en sparen voor hun centen en dan gooien ze dat hier allemaal weg voor de een of andere griet die, misschien de 1ste dagen geweldig in bed is tot ze hem bij z’n kl….en heeft en dan blijven die zotten daar nog achter lopen…
  daar is mijn verstand echt wel te klein voor.
  nog vorig jaar december 2017 weer zo’n stoot gehoord van een Zweed die ik toevallig leren kennen heb.
  hij kwam al meer dan 15 jaar naar Thailand en de laatste 3 jaar een vaste vriendin.
  nu was hij doodsbang voor haar haha.
  hij had voor haar een zeer mooi huis gekocht (zonder getrouwd te zijn notabene!) en ik heb de foto’s gezien, werkelijk groot en heel mooi.
  verder had hij voor haar ook Zweeds goud meegebracht voor ongeveer 30.000 Thb.
  nu beweerde ze dat hij “haar” goud gepikt had en dreigde ze ermee naar de politie te stappen om klacht neer te leggen…
  voor dat huis had hij, dit verzin ik niet, in Zweden een lening bij de bank aangegaan voor een 1.200.000 Thb grrr!
  hij moet daar dus nog meer dan 5 jaar elke maand voor afbetalen!!!!
  ik heb hem zijn simkaart laten vervangen zodat ze hem niet meer kon contacteren, einde verhaal dus… DACHT IK haha.
  de volgend dag, GROTE PANIEK! ze had hem op Facebook terug gecontacteerd verdomme. daar had hij haar vergeten te “ontvrienden”…
  ik zei hem dat hij een volslagen idioot was en dat gaf hij dan ook ruiterlijk toe.
  intussen had hij een ander rustig meisje ontmoet in een bar die bijna geen Engels sprak maar ik heb hem toch op het hart gedrukt om vooral VOORZICHTIG te zijn en geen nieuwe zotte dingen meer te doen…
  omdat ik dan voor een maand nog naar de Filippijnen vertrokken ben waar ik dus nu zit, hebben we begin februari afgesproken om terug contact op te nemen. hij blijft nog tot 9 februari. ik ben benieuwd wat er intussen toch weeral gebeurd zal zijn haha.
  misschien weer een paar pagina’s meer in mijn dik boek. sommige mensen zullen het ook NOOIT leren

 3. willem zegt op

  Toch doen allebei de verhalen mij denken aan “gebrek aan verstand”.
  Maar dat zal wel aan mij liggen.

  • Jan S zegt op

   Verliefdheid blokkeert het verstand.

 4. Jan S zegt op

  Ik vind al die verhalen heel gezellig om te lezen. Vooral die van John and John is een knaller.

 5. Luit zegt op

  Ik woon al wat jaartes in Azie en alleen, dit bevalt me prima oh en ja mijn verstand zit in mijn hoofd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website