Je maakt van alles mee in Thailand (96)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
13 maart 2022

Foto uit het archief

In deze serie publiceren we verhalen over een iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, vreemds, ontroerends, spannends of gewoons, dat bloglezers in Thailand hebben meegemaakt. De inzending van nieuwe verhaaltjes stokt op dit moment een beetje, maar we willen er graag mee doorgaan. Dus roepen we u op om ook uw verhaal naar de redactie te sturen via het contactformulier, eventueel met een door uzelf gemaakte foto. Alle inzendingen, die geplaatst worden, worden enorm gewaardeerd door de lezers.

Op zoek in ons archief kwamen we een mooi verhaal tegen uit 2017 van een niet met naam genoemde bloglezer over zijn ontmoeting met een mooie Thaise dame en wat er uit die ontmoeting voortkwam.

Een sprookjesverhaal uit Hua Hin

Ik was wat aan het rondslenteren in Hua Hin, bij de shopping mall zag ik een zeer mooie Thaise dame wat verdwaasd rondkijken, alsof ze de weg niet wist. Ik, met mijn uiterst vriendelijke lach, stapte op haar toe en vroeg of ik haar als farang wellicht kon helpen.

Haar Engels was zeer minimaal, maar de glimlach van haar deed mij smelten. Ze stelde zich voor als Nisa en we besloten om samen Market Village met een bezoek te vereren. Zogezegd, zo gedaan. Wat slenterend, het een en ander bekeken, hier wat drinkend én daar wat snoepend, begreep ik dat Nisa op bezoek was bij een vriendin, maar dat die moest werken waardoor ze in haar eentje op zoek was gegaan wat Hua Hin te bieden had. Ze zou hier nog twee dagen blijven en dan weer teruggaan naar Ayuthaya, waar ze werkte bij een bedrijf dat Swarovski verwerkte tot allerlei dure ringen etc. Omdat het in Thailand niet ongebruikelijk is om te vragen naar iemands inkomsten, meldde Nisa mij desgevraagd dat zij exclusief vakantiegeld ongeveer 17.000 baht per maand verdiende als een soort chef.

Market Village werd achter ons gelaten en we gingen wandelend richting het station en daarna naar het strand. In die tijd waren er nog talloze restaurants ter hoogte van het Hilton. Een fraai plekje gezocht, wat lekkers gegeten en gedronken en ik voelde mij naast deze dame de koning te rijk, jeetje wat was ze mooi en zo in de eerste contacten ook zeer lief!

Afijn, we hebben menig uurtje daar doorgebracht en mijn ontdekkingstocht met haar werd vervolgd door een aardige wandeling langs het strand en door het heerlijke warme water wadend. Het begon te schemeren en ik bood aan om terug naar Market Village te lopen en haar naar het huis van haar vriendin te brengen óf haar het huis met zwembad, dat ik bewoonde, te tonen.

Omdat de vriendin pas rond tien zou thuiskomen, koos Nisa ervoor om met mij mee te gaan. Hand in hand werd mijn wagen uit de garage gehaald en koers gezet naar Soi 102. Ondanks dat Nisa in een totaal vreemde omgeving mét een vreemde falang onderweg was, zag ik géén enkele twijfel bij haar, het leek erop dat zij mij vertrouwde.

Bij het huis aangekomen, de elektrische poort openend, trad mijn hond haar tegemoet, met zo een blik wie is dat? Na wat geruststellende woorden, vond ook mijn hond Bank, het oké.

Nisa keek haar ogen uit, een zeer grote livingroom, een knoert van een keuken, drie slaapkamers van zeer fors formaat en een behoorlijk zwembad met jacuzzi dat nog feeërieker gemaakt werd door de onderwaterverlichting te ontsteken. Ze was behoorlijk onder de indruk, ja en wie zou dat niet zijn als je altijd in schamele huizen gewoond hebt waarbij haar foto’s boekdelen spraken.

Omdat het huis géén directe buren had, vroeg ik of ze in de jacuzzi en het zwembad wou, nadat we een paar drankjes genuttigd hadden. Het probleem was dat ze natuurlijk niet over badkleding kon beschikken, daar had ze niet op gerekend. Nee, natuurlijk niet, maar om niet te veel druk op de ketel te zetten, bood ik haar aan een zwembroek van mij en een t- shirt te geven, of dat ze in haar eigen lingerie te water wilde. Dat laatste werd wat lacherig het besluit. Ik ga op de zwembad en jacuzzi beleving niet verder uitweiden, maar voor mij stond één ding vast, deze mooie dame zou ik nooit meer vergeten.

Omdat het later en later werd en ik niet méér in mijn auto wilde stappen om haar thuis te brengen, deed ik haar een voorstel om een taxi voor haar te bestellen, of dat ze in één van de slaapkamers hier de nacht wilde doorbrengen. Het geluk lachte mij toe, ze bleef slapen, én hoe dat weet ik niet meer, maar ik werd in de ochtend gelukzalig wakker met deze mooie Nisa aan mijn zijde.

Hoewel lezers zullen denken, zó die laat er ook geen gras over groeien, een samengevat kort relaas. Ze heeft de vriendinnen gebeld en uitgenodigd om te komen zwemmen en kennis met mij te maken, vertelde ook dat ze de rest van de dagen bij mij zou blijven.

Toen ik aangaf dat ik haar het bedrag dat ze verdiende, iets zou verhogen en ik alle kosten zou betalen was het hek van de dam. Ze belde haar werkgever op dat ze voorlopig onbetaald verlof op nam en het leven was mooi, we gingen naar het strand, uit eten, kortom een zeer plezierig leven. Er werd badkleding, zeer sexy, aangeschaft en wat andere kleding en schoenen, het was een echt sprookje.

Om een sprong in de tijd te maken dit speelde zich af in september 2013, we zijn in januari 2014 voor Boeddha getrouwd in het bijzijn van vrienden en kennissen en haar familie, die ik voor het eerst ontmoette. Nisa heeft haar werk opgezegd, een zeer dure taalcursus Engels gevolgd, wonderbaarlijk wat iemand in zo een korte tijd kan leren van een privéleraar.

We zijn nu bijna twee jaar samen, inmiddels ook getrouwd voor de Thaise wet en verwachten onze zoon Hugo de komende september. Ik onderhoud financieel ook Nisa haar vader, die steeds minder ziend afkoerst op totale blindheid, een jonger broertje van Nisa en een bij Nisa haar vader inwonende zoon van Nisa haar zuster, waar de man van verongelukt is. Ook met meubilair, en het verbeteren van het huis van Pappa trek ik regelmatig mijn portemonnee, en ik voel mij daar goed bij.

Wellicht zal je als lezer zeggen, tja jij hebt geluk gehad, ja dat is zo! Maar ik wil dit ook graag mededelen dat ik zeker niet de enige ben, er zijn nog vele landgenoten en falangs uit andere landen die minstens zo gelukkig zijn al wij, Nisa en ik. Ik geef dan ook graag de pen aan anderen die deze gevoelens óók weten te delen, ben benieuwd.

Ik hoop dat véél, héél véél lezers met een Thaise levensgezel, man of vrouw, óók hun reactie zullen geven. Ik wil heel gráág hen een kans te geven om anderen te laten lezen dat er een positieve keerzijde aan de medaille is én dat een relatie met een Thai of Thaise, zeer wel mogelijk is. Vaak worden relaties zowel van mannen als vrouwen in het verkeerde daglicht gezien, maar ik wéét ondertussen beter en ben niet de enige die én getrouwd is met een Thaise én binnenkort weer vader worden zal én zeer gelukkig is!

Het is een waar gebeurd verhaal………of toch een sprookje?


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 9 votes.
Please wait...

8 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (96)”

 1. Jacques zegt op

  Waar heb ik dit verhaal vaker gelezen of gehoord en om hier een specifiek antwoord op te geven ontbreken er nog wel wat gegevens. Geld en weldaad doet een mens goed, was wel het eerste wat in mij op kwam dit lezende. Maar wellicht heb ik een verkleurd beeld en ruil ik mijn mening graag voor een ander, mits goed onderbouwd. De dame was kennelijk niet bang uitgevallen, erg meegaand en beïnvloedbaar. Toeval of de aard van het beestje. De dame van de foto zal ze wel niet zijn, maar daar is zeker niets mis mee. Wat schoonheid betreft is Thailand zeker bevoorrecht, maar ja dat is mijn mening. Kennelijk bestaan spookjes dus toch, of is het een niet waar gebeurd verhaal. Ik vraag mij wel af of het stel nog bij elkaar is, maar gezien de financiële inzet van de inzender (mits waar gebeurd verhaal) denk ik dat hij nog wat langer in het sprookje mag geloven, maar ja niets in het leven is zeker. Ik zie mijn medemens graag gelukkig, dus mocht het toch waar zijn, geniet er maar van.

 2. Mike zegt op

  Leuk positief verhaal, daarvan zie je er helaas veel te weinig op internet omdat klagen nu eenmaal sneller gedaan wordt dan het melden van iets goeds.

  Ook hier happy met een Thaise sinds een aardige tijd en hopelijk gaat dat nog lang zo verder. Nogmaals hulde voor je happy story en fijn dat het zo goed gaat 🙂

 3. PEER zegt op

  Jouw laatste regel is ‘n vraag, hè?
  Dus mijn uitkomst lijkt me : het is ‘n sprookje.

 4. p.hofstee zegt op

  Het is mij ook overkomen en wij zijn nu 13 jaar gelukkig getrouwd en bij mij in de buurt zijn ook meerdere stellen ook meer dan 10 jaar getrouwd dus het is geen sprookje.

  • khun moo zegt op

   Het sprookje dat een jonge vrouw zich opoffert voor het welzijn van de kinderen en de familie.
   Was de familie niet zo arm geweest , dan had ze wellicht een andere keuze kunnen maken.
   Een verstandelijk huwelijk, afhankelijk van haar mogelijkheden zou ik het willen noemen
   wij zijn 40 jaar getrouwd, maar dat onze relatie los zou staan van een verbetering van levens omstandigheden van de familie bestrijd ik.
   Geen probleem voor mij.
   Ik heb nooit interesse gehad in luxe en een mooi huis.

   • Bert zegt op

    Hier idem dito, ook bij ons is er echte liefde (bijna 30 jaar al) en ook wij dragen een steentje bij om de familie een iets beter te leven te geven. Zou niet weten hoe schoonmoeder zich zou moeten redden van Thb 1.000 per maand. Ik zeg altijd tegen mijn vrouw, je kunt het beter aan je moeder geven dan aan de tempel. En dat gebeurd ook, maandelijks maken we geld over naar moeders en natuurlijk krijgt de tempel ook wel eens een bijdrage, maar aanzienlijk minder dan moeders.
    Toen ik de keuze kreeg om bij een reorganisatie te vertrekken met een een bepaalde regeling heb ik voorgesteld om naar TH te verkassen, voor TH is de maandelijkse afkoopsom voldoende om te leven, in NL nog niet de helft. Dit betekende echter wel dat ons ruime salaris (tweeverdieners) met 75% zou zakken en ik heb meteen gezegd dat voor moeders altijd geld zal blijven, maar de rest van de familie hoeft dan niet meer aan te kloppen. Daar was mijn vrouw het meteen mee eens, en nu 10 jaar later nog steeds.

 5. johannes h zegt op

  Dag thailandfreeks,

  Heel mooi verhaal.
  Ik dacht ook het eerste jaar, inmiddels 15 jaar geleden, mijn droom te hebben gevonden.
  Maar toen ik de geldkraan enigszins dicht draaide, ik had de hele familie ge-upgrade, besloot ze van haar schoonheid haar inkomen te maken. En dat heeft ze inmiddels goed voor mekaar.
  Misschien is ze nog steeds met haar huidige Noorse man blij en gelukkig………
  Maar ja. Ook zij is inmiddels 15 jaar ouder geworden…….

  Voor mij was ‘t ook ‘n sprookje

  • khun moo zegt op

   Johannes,

   Achter elke relatie zit een reden.
   Ook in nederland, waar het meestal geen financiele reden is, omdat dit in nederland niet echt nodig is.
   Voetballers uitgezonderd.
   Wanneer je in Thailand een niet te knappe of oudere Farang ziet , met een hele knappe jonge Thaise is het voor mij duidelijk wat de reden is.

   Op zich geen probleem.

   Een win- win relatie en soms van niet al te lange duur.
   Wel verbaas ik er me over dat sommige Farangs toch menen, dat de relatie niet op financiele gronden gebaseert is, maar dat de jonge Thaise fysieke interesse heeft in de man.
   Zoals een iets oudere Thaise dame me ooit vertelde nadat haar nederlandse man er met een jonge Thaise vandoor was. Is hij gek of wordt hij gek.

   Daarnaast komt de Thaise er vaak beter in het leven voor te staan, alsmede de gehele familie.
   De Farang is zijn eenzaamheid kwijt en leidt een gelukkig leven zoalng hij het kan betalen.

   Wij zijn al 40 jaar getrouwd en van mijn bijdrage aan de Thaise familie had ik in nederland een huis kunnen kopen. Weinig spijt van, maar sprookjes bestaan niet. In sprookjes geloven wel en dat geeft een goed gevoel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website