Je maakt van alles mee in Thailand (87)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
15 april 2024

Relaties van buitenlanders met een veel jongere Thaise vrouw zijn niet ongewoon. Natuurlijk loopt dat niet altijd gesmeerd, maar toch zijn er ook heel veel van die relatie’s, die heel lang stand houden. De vraag, die soms opkomt is of zo’n relatie een mooie droom is of een grote Thaise illusie is. Blogschrijver Leo schreef in een filosofische bui zijn overpeinzingen op en stuurde het naar Thailandblog.

Dit is het verhaal van Leo

De grote Thaise illusie?

Je bent ouder. Hebt een veel jongere Thaise vrouw (heb het niet over de kuikens van 20). Natuurlijk wilde je graag geloven dat, voor wat voor reden dan ook, zij jou wel leuk vond.

Dat in Thailand de klok een beetje anders gaat dan in Nederland, waar vrouwen die meer dan 10 jaar jonger zijn dan jij, geen enkel oog voor je hebben. Dat hier vrouwen wel houden van de zekerheid die jij biedt.

Je schoonmoeder net zo oud is als jij.

Je hebt haar meegenomen naar Nederland, alle instanties doorlopen voor de inburgering, Nederlands paspoort etc. Dan, uiteindelijk toch in Thailand gaan wonen, in het dorp waar zij vandaan komt. Niet ontevreden. Maar de vraag zal je de rest van je leven achtervolgen…. wat ben ik voor haar?

Ze zorgt voor je, ze behoedt je voor valkuilen hier, ze slaapt met je. Niet zo vaak meer als in het begin, maar je durft haar nooit te vragen – houd je van mij? Wil je het antwoord echt weten?

Het hele leven is een illusie. Alles wat wij beleven, doen, zien, is een illusie misschien!?

Ook toen je jong was, verliefd worden, trouwen, kinderen krijgen – ook een illusie!?

Ja, het kan zijn, dat het hele leven een illusie is. Iedereen zijn droom probeert waar te maken, zijn droom zo vormt, dat hij hem kan accepteren.

Misschien nog de beste vorm om met het met het leven om te gaan. Want ook de dood moeten wij gewoon een keer accepteren…

Thailand is de slechtste droom nog niet.

16 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (87)”

 1. Rob V. zegt op

  Een schoonmoeder van mijn leeftijd (in de 30) gaat niet lukken, dat zou denk ik de politie aan de deur staan… 5555 Ik heb volgens mij ook nog nooit iemand gevraagd ‘hou je van me?’, dat is zo evident als iemand je met ogen vol liefde aankijkt en spontaan (in het Thais) zegt hoe veel je voor die persoon betekend. Die werkelijkheid is nu slechts nog een droom.

 2. GeertP zegt op

  Een héél mooi stukje Leo dat de verschillen aangeeft tussen Nederland en Thailand.
  Binnen een relatie heb je als het goed is beide voordelen,hoe die relatie in elkaar steekt heeft daar heel weinig mee te maken.
  In Thailand wordt er anders aangekeken tegen relaties met een groot leeftijd verschil ,in Nederland ben je al heel snel een ouwe snoeperd.
  Zolang je maar beide gelukkig bent in een relatie,wat de omgeving er van vindt is niet zo belangrijk.

  • raymond zegt op

   Nou nee Geert. Ik moet je toch even uit je illusie helpen, 555

   In Thailand wordt er niet anders aangekeken tegen relaties met een groot leeftijds verschillen.
   Daar ben je als opa met een jong bloemetje ook al heel snel een ouwe snoeperd hoor.

   Het grote verschil is, dat de thai meer een instelling hebben van ‘mind your own business’.
   Maar dat neemt niet weg dat achter je rug er wel heeeeel veel geroddeld wordt, wanneer je als bejaarde hand in hand met een jong grietje loopt.

   Maargoed, ik ben het wil 100% met je eens dat zolang je maar beide gelukkig bent in een relatie,wat de omgeving er van vindt is niet zo belangrijk.

   • Jan Scheys zegt op

    Raymond ik moet je bijtreden en inderdaad voor de Thai ben je ook een ouwe snoeper die een groen blaadje lust maar als je geld binnenbrengt dan kan dat wel effe opzijgezet worden haha. Mijn ex en ikzelf hadden ook een leeftijdsverschil van 20 jaar maar dat was voor mijn ex niet het belangrijkste wel dat ze niet snel genoeg rijk werd en na 14 jaar hield ze het voor bekeken. Mijn ex-familie die mist me nog steeds, ik ben er nog altijd zeer welkom (voordeel is wel dat ik met hen kan praten omdat ik de taal redelijk goed beheers) en ik heb nog hele goede herinneringen aan hen ook. Spijtig!

  • khun moo zegt op

   In Thailand wordt er anders aangekeken tegen relaties met een groot leeftijd verschil?
   Ben benieuwd hoe je dat weet ?
   Kun jij in hun hoofden kijken.
   Thaise mensen flappen er zelden zo maar iets uit, zoals nederlanders dat wel kunnen doen.
   Ze houden vaak hun opmerkingen en gedachten voor zich en uiten zich zelden.

   Een thaise die met een Farang omgaat wordt bijna automatisch bij de low society ingedeeld.
   Laat staan bij een groot leeftijds verschil.
   Wanneer een Thaise met een Farang omgaat met weinig geld , dan komen snel de opmerkingen: Waarom blijft ze bij die armoed zaaier.

   De relatie is gebaseerd op noodzaak.
   De Thaise vrouwen met een goede baan zie je minder snel in dit soort relaties.
   Vaak omdat ze een hekel hebben aan de Thaise man.

 3. John Chiang rai zegt op

  Dat erg veel Thai vrouwen graag een man hebben, die buiten eerlijkheid ook nog financiële zekerheid bieden kan,daarmee verschillen ze niet zo erg veel van een westerse vrouw.
  Het enigste verschil is, dat een Thai vrouw eerder als de meeste westerse vrouwen bereidt is, om hiervoor een groter leeftijdverschil in koop te nemen.
  Ook dat men onder deze laatstgenoemden,vrouwen vindt die hun financiële voorstellingen door onwetenheid of totaal verkeerde voorstellingen maatloos overdrijven,is gewoon een feit.
  Als je nu, wat veel oudere mannen niet zelden doen, probeert je leeftijd te compenseren met grote geschenken en andere overdreven financiële tegemoetkomen,dan is je relatie graf reeds half gegraven.
  Veel beter is het om vanaf het begin klare wijn te schenken,zodat het kaf zich automatisch van het koren zal scheiden.
  Als iemand bij het schenken van deze klare wijn,toch nog bereidt is om met jou deze relatie aan te gaan, dan kan ondanks dat er misschien een hoger leeftijdverschil voorhanden is,toch nog iets moois ontstaan.
  Mocht iemand niet bereidt zijn,dan kun je gerust 3x een kruisteken slaan en danken dat ze weg is.555

 4. BramSiam zegt op

  Verstandige overwegingen. Wat is er mooier dan leven in je eigen droom, zolang je weet te voorkomen dat je wakker wordt in een nachtmerrie. Wat anderen vinden van leeftijdsverschil moet wel het laatste zijn waarover je je druk maakt. Beter een oude snoeper dan een oude zuurpruim, zeker zolang het snoep goed smaakt. Er zijn tegenwoordig zelfs veel jonge zuurpruimen.Laat ze maar jaloers zijn zou ik zeggen.

 5. Yuundai zegt op

  Hahaha, Zei de ouwe snoepert. Woon nu 8 jaar in Thailand, en 7 jaar getrouwd met een zeer mooie 40 jaar jongere Thaise schoonheid, hebben een prachtige dochter van 5 die naar een goede school gaat. Huis en auto ontbreken niet, ze heeft mijn bankpas en overlegd elke Bath die ze uitgeeft. Een lot uit de loterij maar dan wel de HOOFDPRIJS, het gaat jullie goed!

  • khun moo zegt op

   Hopelijk blijven je financien voldoende in de toekomst.
   Anders is het feest vlug afgelopen vrees ik.

   Mijn vrouw is overigens 10 jaar ouder dan ik en al 40 jaar getrouwd.
   Wanneer ik naar een mooie jonge thaise kijk, die we meer dan voldoende in onze kennissen kring hebben, zegt ze.

   Ze geeft je 2 kinderen en daar kun je je hele leven voor gaan werken.

   Wijsheid komt met de jaren.

   Maar wanneer je inderdaad ruim in de financien zit voor de rest van je leven, vrede met de situatie hebt en in nederland geen kinderen hebt, is het een goed keus.

 6. Eric Donkaew zegt op

  Over het algemeen houd ik niet zo van filosofische ontboezemingen, al was het alleen maar omdat ze vaak te lang zijn. Maar dit vind ik heel leuk stukje. Mijn complimenten!

 7. peter zegt op

  De aller eerste man eindigde al in een nachtmerrie door de aller eerste vrouw.
  Houden van, volgens een song “second hand emotion” “Whats love got to do with it?”
  Bij vele vrouwen is het simpel weg, wanneer kap ik ermee. Jong, oud, maakt niet uit.
  Mocht je het treffen kan het een leven lang duren, maar is en wordt steeds meer zeldzaam.
  Genoeg gezien, gehoord, mee gemaakt. Maakt niet uit welke leeftijdsklasse.

  Wat voor opties heeft een Thaise vrouw? Ben je ouder dan 25, dan is het al voorbij te trouwen, je bent te oud. Heb je geen witte huid liggen je kansen ook alweer lager. De Thaise man is ook weer anders ingesteld en vaak niet positief. Dus gaan er velen over in een carriere maken en sluiten dan relatie uit. Mits je natuurlijk geluk hebt.

  Andere proberen alsnog een relatie te verkrijgen met bv een farang en als farang heb je dan een vrij jonge vrouw voor je zolang als het duurt en dat kan met de cultuur in Thailand. Het bestaat ook(veel mindere mate, cultuur) in een Nederland. Zelfs andersom, oudere vrouw met jonge man.

  Het maakt eigenlijk niets uit, leef in het moment, echter het kan zomaar verkeren.
  Zoals Bramsiam zegt, zorg dat je niet waker wordt in een nachtmerrie, echter kan ook zomaar op poppen, waarbij jij geen notie ervan hebt. Je denkt dat alles koek en ei is, maar word je verrast door je partner op een scheiding. Een jaren 30 syndroom (noem ik het). Ik ervoer dat ik niet alleen was in de situatie, was dus niet gek. Een klap in je gezicht.
  Het gebeurt, droom in duigen en shit hitting the fan, zomaar. Vele vaders opgezadeld met feit dat je geen vader meer bent en je je kinderen nooit meer of zeldzaam ziet. Indoctrinatie van de x op de kinderen.
  Tja, wat heeft liefde ermee te maken, 2e hands emotie. It’s all about the money.
  Leef de droom zolang het duurt, maar weet dat het zeer doet aan het eind.

  • wim zegt op

   Peter goed geschreven dacht in dat kikkerlandje ook dat het koek en ei was en van de een op de andere dag geconfroteerd werd met het in mijn ogen onmogelijke ,dank nu onze lieve heer op mijn blote knieen dat het mij is overkomen alleen zoals je schrijf worden mijn kinderen geconfronteerd met indoctrinatie en ik ze dus bijna niet meer spreek.Heb hier (op een datingsite) een hele lieve en leuke vrouw ontmoet en ben alweer 7 jaar getrouwd en alles gaat of loop naar wens dus een hele mooie en leuke droom.

 8. PEER zegt op

  Inderdaad kan er wel es opgekeken worden vw het verschil in leeftijd. Wij verschillen 25 jaar!
  En hier in Ubon ervaar ik nergens enige wrevel of raar opkijkende Thai.
  Bovendien hebben we veel Thaise vrienden/kennissen, waarbij ík nog nooit ‘n onwennig gevoel heb gekregen.
  Het kommentaar komt vlg mij van farang die graag in mijn schoenen zou willen staan.
  Bovendien zal die prachtige Ned Adonis het tóch afleggen tegen ‘n minder geöetilleerde concurrent, wanneer deze meer zekerheid ( financieel) zal kunnen bieden!

  • khun moo zegt op

   PEER,

   Een Thai is nu eenmaal minder open in zijn reacties.
   Ze zijn veel diplomatieker dan de gemiddelde nederlander.
   Een Thai zou je ook zelden een onwennig gevoel geven , wanneer het hem niet persoonlijk raakt.

   Neem maar aan dat er heel wat achter je rug geroddeld wordt.
   De vaste opmerking zal zijn: Hij zal wel erg rijk zijn , anders doet ze zoiets niet.
   Over het algemeen wordt er in Thailand zeer laagdunkend neergekeken op een vrouw die met een Farang omgaat.

   Ik ben 40 jaar getrouwd en mijn thaise vrouw is 10 jaar ouder.

   De zus van mijn vrouw is ooit tweede geworden in de miss pattaya verkiezingen.
   prachtige vrouw .
   Getrouwd met iemand uit USA , gescheiden en inmiddels eigennaar van een prachtig huis in USA en 3 restaurants.
   De man leeft van zijn overheids pensioen in Thailand in een huisje van 2 bij 4 meter .

   Peer,
   hopelijk blijft het goed gaan , tussen jouw en je vrouw en zorg dat je financiele reserves niet opdrogen.
   Ik heb de nodige nederlanders al berooid op hangende pootjes terug zien komen naar nederland.
   Zelfs zelmoordgevallen nadat de relatie stuk liep.
   Natuurlijk zijn er genoeg Farangs die in je schoenen zouden willen staan, zolang het goed gaat.

   Ubon overigens best leuke stad.
   We zijn er 2 jaar geleden nog de gehele mekong gevolgd vanaf nong khai in noord oosten totaan richting sisaket.
   Een goede kennis van mij heeft jarenlang 20 km boven Ubon gewoond.

   Wat betreft dat een prachtige adonis het aflegt tegen iemand die meer zekerheid biedt, zou het best eens kunnen zijn, dat er gekozen wordt voor beide,
   Ook hier heb ik de nodige voorbeelden van voorbij zien komen.

 9. Trees zegt op

  Je kunt het ook anders bekijken . Mening maal gezien. Oude hulpbehoevende farang met een vele malen jongere thaise lady. Hij het geld, zij haar jeugd. Hij goed verzorgd door haar en zij financieel verzorgd door hem. Dus…. Een win-winsituatie!!!!

 10. hans songkhla zegt op

  we weten natuurlijk allemaal wel dat het om onze portemonnee gaat en de daarbij horende zekerheid voor haar en haar familie. Dit moet je gewoon accepteren en als je dat niet snapt is dat een kwelling alleen voor jezelf. Wanneer de pecunia op zijn is de liefde ook snel over. Mooi om ook eens te lezen dat er iemand met een oudere thaise vrouw samen is en ook nog heel lang al. Deze dame heeft helemaal een lot uit de loterij


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website