Je maakt van alles mee in Thailand (78)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
27 maart 2024

Het echtpaar Ann en Gust Feyen kennen we nog van een verhaal in het begin van de serie, namelijk in aflevering 23. Zij kwamen in 2016 voor het eerst met een groepsreis in Thailand, die zo goed beviel, dat ze besloten om de jaren nadien de Belgische winter te verruilen voor het lekkere weer in Thailand.

Vandaag vertelt Gust ons een verhaal van een geocaching avontuur op Koh Samui. Mocht u de term  “geocaching”niet kennen, zoek het dan via google op internet en u vindt meerdere websites met informatie en video’s over deze leuke hobby.

Dit is het verhaal van Gust Feyen

Geocaching op Koh Samui

In 2017 kwamen we op Koh Samui terecht, waar we gedurende enkele weken bij een gastvrij Duits koppel een bungalow huurden. Om niet altijd op onze luie krent te liggen maakten we per scooter heel wat tripjes en beoefenden we ook een van mijn favoriete bezigheden, nl. geocaching. Voor de leken onder de lezers: op basis van gegeven gps-coördinaten ga je op zoek naar een cache. Vind je deze, dan schrijf je je geocache-naam op het logblad en achteraf log je je vondst vast op de site van Geocaching.com.

Op zekere dag bromden we naar de Hin Lat waterval. Van  de parking tot aan de waterval zelf is een wandeling van ca. 2 km. Het loopt bergop door een woud en zoals gewoonlijk was het die dag warm, om niet te zeggen heet. Wij in onze onervarenheid hadden natuurlijk geen water meegenomen en waren ongeveer uitgedroogd, toen we de waterval bereikten. Daar aangekomen gaan we toch op zoek naar geocache GC7CMMR.

Bij geocaching kan je een cache op eender welke plek verwachten.  Mijn vrouw volgt haar ‘jachtinstinct’ en begint enkele meters van mij rond te neuzen. Staat vlak naast mij een half vermolmde boomstam waarin in de holle ruimte losse elementen zoals takken en bladeren opeengehoopt liggen. Ik begin in die rotzooi te graaien en wat vind ik op de bodem ? Vijf ongeopende blikken frisdranken van verschillende merken en ze voelden zelfs nog heerlijk koel aan. Omdat we zo een grote dorst hadden en omdat het drinken van het  water van de waterval ons niet zo een goed idee leek, hebben we één blikje Fanta genomen en met ons beiden smakelijk leeg gedronken. De rest heb ik terug gecamoufleerd zoals ik het aangetroffen had. Dat was voor ons bij wijze van spreken een hemels geschenk. Trouwens de foto ervan staat ook op de fotogalerij van de cache GC7CMMR.

Waren we geen geocachers geweest, dan waren we zeker niet van dorst omgekomen en was het water uit de waterval wel een hulp gebleken. Toch hebben we sindsdien er steeds aan gedacht om op onze tripjes de nodige flessen water mee te nemen. Uiteraard had ons dit in eender welk land ter wereld kunnen overkomen en niet in het bijzonder in Thailand.

3 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (78)”

  1. Caspar zegt op

    Heel handig een rugzak met aan beide zijde een plaats voor flesje water of blikje??

  2. timker zegt op

    Als ervaren Geocacher (meer dan 3.000 founds, verdeeld over 25 landen) kan ik zeggen dat het niet de bedoeling is dat eten of drinken in een Geocache wordt gedaan, ook al kwam het deze keer goed voor jullie uit… ook snoep is uit-den -boze. Maar leuk dat jullie deze hobby ook hebben. Spijtig genoeg zijn er niet zo veel Geocaches in het NO van de Isaan, anders zou ik wat vaker onderweg zijn.

  3. gust feyen zegt op

    De verstopper van de frisdranken is ook wel geen geocacher geweest, denk ik.. ’t Zal wel een reden gekend hebben waarom die ‘buit’ daar verstopt zat, maar ik zou niet weten waarom…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website