Je maakt van alles mee in Thailand (73)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
17 maart 2024

Zo, daar gaat ze dan! Phetraa Phetraa op weg naar Nederland, u heeft daar gisteren een verhaal over kunnen lezen. De vliegreis is anders dan anders, maar dat kun je verwachten in coronacrisistijd.

Phetraa Phetraa maakt er een verslag van en omdat de reis toch als bijzonder mag worden gekenmerkt, nemen we dat verslag met haar toestemming over van de Facebookpagina van Thailand Community

Dit is het verhaal van Phetraa Phetraa

Op weg naar Amsterdam

Hier een verslag van mijn terugreis op 30 juli jl, vanaf Suvarnabhumi Airport Bangkok naar Schiphol Airport Amsterdam met vertrek om 23:50 uur met vlucht KL0876.

Op het vliegveld in Bangkok waren er maar 2 ingangen open, nr. 2 en 9. Bij binnenkomst werd je temperatuur gemeten en kreeg je een oranje sticker, geen verdere vragen over je gezondheid, wel mondkapje en 1.5 m afstand houden verplicht.

Het eerste wat me opviel was dat het niet druk was, de incheckbalies waren bijna overal leeg, verspreid zaten er wat mensen te wachten. Geen mensenmassa’s en lange rijen wat ik gewend ben op deze luchthaven (op 16 januari 2020 was ik ook hier voor een vlucht naar Phnom-Penh). Het inchecken ging snel en ook bij de douane geen lange rijen, ik was de enige op dat moment.

Onderweg naar de gate was erg deprimerend, slechts enkele winkels waren open, maar de meeste waren dicht en veel rood/witte linten. Alle kleine verkooppunten waren leeg en afgedekt met plastic. Bij de gates, die ik passeerde, zag ik erg weinig mensen of geheel leeg.

Bij het betreden van het vliegtuig was geen temperatuurcontrole en ik vroeg aan een stewardess of ze het formulier van de gezondheidsverklaring wilde zien; “Nee hoor’’, kreeg ik op een arrogant toontje met de neus omhoog te horen. Hier was ik dus bang voor, geen voorzorgsmaatregelen, who cares.

Vlucht KL0876 kwam uit Kuala Lumpur met als tussenstop Bangkok, er zaten dus al mensen in het vliegtuig. Gelukkig was deze vlucht niet vol, de middelste rijen waren bijna allemaal leeg van de Boeing 787-9.

Tijdens de vlucht werd bij aanvang 1 keer een (warme) maaltijd uitgereikt, er was geen keuze en ik vroeg of ze ook een vegetarische maaltijd hadden; “Nee hoor’, tijdens de coronacrisis serveren we maar een standaard maaltijd”, zei de stewardess. Er wordt dus geen rekening gehouden met mensen die buiten de standaard vallen. Ook is het niet mogelijk om dat van tevoren aan te passen in hun systeem:”Klopt”, zei de stewardess, deze keer geen neusje omhoog of arrogant toontje. Ik moest dus genoegen nemen met de droge salade van drie kleuren pasta en het toetje, verder had je de keuze uit 1 blikje bier, 1 flesje witte of rode wijn of 1 flesje water, er was geen sterke drank, daar moest je het mee doen. Later is er nog een keer water uitgedeeld en een soort van proviandzak, bestaande uit: 2 appels, 1 blikje cola, 3 cupjes water, een zakje noten, 2 repen chocoladekoekjes, een muffin en 2 crackers en een stukje kaas. Het aanbod van eten en drinken was dus allemaal zeer eenvoudig en karig.

De vlucht duurde 11 uur, waarvan ik gelukkig 7 uur lekker heb geslapen op 2 slaappillen. Om iets voor 06:00 uur zijn we veilig geland op Schiphol. Bij het verlaten van het vliegtuig werd ik bedankt voor het gebruikmaken van de KLM en tot de volgende reis, “Nou nee, hoor”, zei ik met een zo arrogant mogelijk stemmetje en met mijn neus omhoog

Op Schiphol was het ook erg rustig, geen vragen of temperatuurcontrole of andere soorten controles en/of maatregelen (op het dragen van een mondkapje na en voldoende afstand houden). Je komt toch in de ogen van het Ministerie van Buitenlandse zaken uit een risico (oranje) gebied. Tja, Thailand, ze moesten eens weten in Den Haag hoe ze in Thailand met het Covid19 omgaan. Dus mijn eerste conclusie op Schiphol was dan ook, zo komt het coronavirus Nederland binnen van reizigers uit landen waar nog veel besmettingen zijn.

Welkom terug in Nederland, ik ben weer thuis, alles is nog hetzelfde als 9 maanden geleden, behalve dat het nu mooi weer is en alles mooi groen voor mijn huis langs het water en in de tuin.

10 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (73)”

 1. Jozef zegt op

  Hello Pheetraa,
  Ik heb je de laatste 2 dagen gelezen, en ben blij dat je veilig thuisgekomen bent.
  De foto’s vanop Suvarnabhumi zijn echter zeer vreemd aandoend. !!!
  Wat het eten aan boord betrof was het ook niet om lof over te hebben.
  En zo gaat alles teloor, de service aan boord gaat erop achteruit op deze manier.
  Gelukkig was er voldoende ruimte.
  En ja, nu ff afkicken, doen wat je moet doen en wachten tot je terugkan.
  Ik duim voor je, en droom ook om asap terug te kunnen gaan.
  Sterkte en vr frtjs, Jozef

 2. marijke. zegt op

  Wij kwamen op 26 maart terug uit thailand.In changmai wel koort gemeten.Op schiphol niks geen controle alleen dat we 1.5 m afstand moesten houden bij de bagageband en paspoort controle.Dat was in de piektijd van de corona maar niks geen controle of je gezond was.

 3. willem zegt op

  Ik kwam op 6 april terug. Toen we met zijn allen in een rij voor de paspoortcontrole stonden kwam er een groepje stewardessen voorbij. Er was er een die op een arrogant toontje met de neus omhoog durfde te roepen “wel 1,5 m afstand houden allemaal”. Waarop ik antwoorden. “Doe eens normaal. Daar zat je zojuist ook niet mee toen ik bij jou aan boord zat, geperst naast een andere passagier”

 4. Rob zegt op

  Beste Pheetraa,
  Ik begrijp het commentaar van je niet zo goed, had jij dan verwacht dat alles aan boord van het vliegtuig hetzelfde zou zijn als voor corona, ik ken een aantal mensen die in de luchtvaart werkzaam zijn als stewardess, purser of op de grond en ik kan je vertellen dat het voor die mensen een zeer stressvolle tijd is, met name of ze hun baan nog wel kunnen behouden dus misschien heeft de “hautaine” stewardess wel te horen gekregen dat haar baan komt te vervallen, maar nog wel even naar Azië moet vliegen, om misschien wel op deze vlucht alsnog corona op te lopen.

  Ik ben het met je eens dat het vreemd is dat er op Schiphol geen controle is en dat de quarantaine regels heel vrijblijvend zijn, maar ja wij leven hier in een ander land dan Thailand wij lopen niet massaal achter onze premier aan en mogen ook openlijk commentaar op hem hebben, dat is nou het mooie van Nederland tegenover Thailand.

  Begrijp mij niet verkeerd dat ik niet voor alle maatregelen ben, want ik begrijp de demonstranten die tegen de maatregelen protesteren totaal niet, ik hou me hier netjes an de regels omdat ik denk dat het virus nog steeds gevaarlijk is, en begrijp dan ook niks van de mensen die klagen dat het zo druk is in de trein naar het strand, in de Efteling enzovoort, je hoeft daar toch niet heen BLIJF GEWOON ZOVEEL MOGELIJK THUIS.
  Ik heb gezegd dank u.

 5. Cornelis zegt op

  Zelf begin juli teruggekomen naar NL met EVA Air. Inderdaad, Suvarnabhumi onwerkelijk stil. Prima vlucht met goede maaltijd en een paar ‘(plastic) glazen wijn. Verschil met ‘normaal’: geen keuze uit 2 hoofdgerechten (dit was in Premium Economy). Anderhalf uur voor aankomst een tweede maaltijd, een prima – warme – omelet. Bij aankomst op Schiphol vroeg een passagier vóör mij aan de Marechaussee wat te doen met de verplicht ingevulde gezondheidsverklaring. ‘Neem maar mee, als souvenir’, was het antwoord.

 6. PEER zegt op

  Hahaaaaa
  Je had tegen de arrogante stewardess kunnen zeggen dat jij dubbel meebetaald aan haar salaris! 1 keer met je ticket en nog ‘n keer via jouw belasting aan de miljardensteun aan KLM!

  • Marijke Bakker zegt op

   Steun is geen gift, maar in de vorm van leningen!

 7. Willy zegt op

  Hey Phethraa,
  Ik zou normaal gezien ook op deze vlucht gezeten hebben maar ik maak gebruik van de verlenging van 26 september. Ik ben hier veiliger op de boerenbuiten waar geen Corona is dan daar waar het weer welig rondtiert want ik ben trouwens longpatient. Ik ben enorm bang om het op te lopen door terug te vliegen. Zo ik kan lezen in je verslag ben ik blij dat ik in Thailand gebleven ben

 8. Ben zegt op

  Ik ben turkisch airlines op 30 juli terug gevlogen.
  Gezondhieds verklaring bij inchecken moeten laten.
  Bij gate temp controle.
  In istanbul hetzelfde.
  Op schiphol temp. controle verklaring moeten zien.
  Er werd een vraag gesteld: ken je de caranteine regels antwoord ja en kon doorlopen.
  Een volledige wassen neus.
  Eten aan boord 2 maal belegd broodje cake water en sapje.
  Beide vliegtuigen halfvol.
  Had 3 stoelen.
  Mensen werden blijkbaar bij het inchecken uitelkaar gezet..
  Verder goede vlucht want ik heb kunnen slape
  Verder volgens mijn info behoort thailand tot de zg. Veilige landen want thaise mensen kunnen gewoon naar nederland vliegen.
  Ben

 9. Diederick zegt op

  Denk dat de stewardess ook niet in een heel lekkere positie zit met alle ontslagen bij KLM die op de loer liggen.

  En logisch dat voor een vlucht uit Thailand. ondanks de oranje kleur die voor alle niet-eu landen geldt, er niet 100% inzet is op Schiphol.

  En een vlucht, waarin je 7 uur kunt slapen. en de overige 4 uur heb je eten en drinken gehad. Ik persoonlijk had niet geklaagd. Voor ouderwets comfort en vertroeteld worden moet je simpelweg niet vliegen in deze tijden. Dat was volgens mij al een tijdje bekend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website