Je maakt van alles mee in Thailand (66)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
6 maart 2024

Het Queen Sirikit Center met park en vijver, met links hoge gebouwen langs Rachada Pisek Road

Pakweg een week geleden schreef Johnny BG een mooi verhaal over het Tam Nak Thai restaurant en vroeg zich daarbij af of dit restaurant in de vergetelheid is geraakt of dat er mensen zijn, die zich dat restaurant nog herinneren.

Christaan, die u al twee keer eerder bent tegengekomen in afleveringen van “Je maakt van alles mee in Thailand” reageerde daarop. Hij kent het restaurant, het grootste met rolschaatsbediening, van dichtbij en stuurde ons de volgende herinnering.

Tam Nak Thai in Huay Kwang, Bangkok

In 1979 kochten wij ons eerste huis in Thailand, het was in een buitenwijk van Bangkok namelijk Huay Kwang, eigenlijk niet zo ver van de Sukhumvit Road en Pratunam.

Het was toen nog een moerasachtig gebied met veel slangen, maar zou zeker een goede investering worden door de aanleg van de snelweg Ratchada Pisek, die toen tussen Din Deng en Huay Kwang nog niet helemaal klaar was.

Ons huisje was in een moo baan, maar zonder bewaking en muren er omheen, 200 vierkante meter, ėėn verdieping, drie slaapkamers twee badkamers met een aparte slaapkamer en badkamer voor de eventuele bediende en dat alles inclusief land kostte toen 350.000 baht, een voor nu ongelooflijke prijs

Er waren wel wat problemen, op onze eerste dag in ons huis, lagen er twee grote cobra’s voor onze deur. Ook in die tijd veel overstromingen in Bangkok, ook bij ons. Ooit drie maanden lang stinkend water rond ons huis gehad. Transport naar het centrum werd toen met militaire vrachtwagens geregeld.

De Rachada Pisek snelweg was klaar en er werd enorm gebouwd, zoals het warenhuis Siam Jusco met daarnaast het beroemde restaurant Tam Nak Thai, het werd het grootste restaurant van Azië of van de wereld genoemd. De specialiteit was dus de bediening op rolschaatsen, het restaurant was grotendeels gebouwd boven water, door de houten gangen vloog de bediening in traditionele Thaise kleding op rolschaatsen met een rotgang met de schalen eten naar de tafels. Natuurlijk ging het wel eens fout, zo hebben wij ook vele schalen met heerlijk Thais eten door de lucht zien vliegen. Wij kwamen daar graag met gasten en klanten, het was lekker en bijzonder.

We hebben het huis twee jaar later verkocht voor 1,2 miljoen baht, dus het was inderdaad een goede investering.

4 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (66)”

 1. Rob zegt op

  Bestaat het rolschaats restaurant nog?

 2. francesca zegt op

  Hallo Rob,

  Het oorspronkelijke restaurant bestaat niet meer er is een nieuwe locatie alsook een nieuwe naam; “Golden Dragon”.
  Indrukwekkend !

 3. francesca zegt op

  ter aanvulling,

  https://www.youtube.com/watch?v=kBZ9AGRoBvc

 4. Paul Christiaans zegt op

  Met een S achter Christiaan komen we uit bij Christiaans, mijn echte achternaam.
  Erg leuk om dit verhaal weer te lezen, en om je te verbazen hoe enorm Bangkok is veranderd, vooral tussen 1980 en 1990 is het ongelofelijk wat er veranderde, nu wonende in Cha-am denk ik daar nog regelmatig aan, als ik af en toe weer naar Bangkok ga, dan blijft het toch weer een beetje thuiskomen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website