Je maakt van alles mee in Thailand (65)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
4 maart 2024

Bloglezer Peter Lenaers heeft al vele reizen gemaakt door Aziatische landen, maar woont inmiddels al weer 14 jaar in het Isaanse dorp Ban Na So in de provincie Bueng Kan. Hij vertelde eerder een verhaal over zijn vriend, die een grap uithaalde met loterijnummers (zie aflevering 56) en komt nu met een anekdote over het nuttigen van zijn ontbijt

Dit is het verhaal van Peter Lenaers

De huishagedis

Zoals elke morgen eet ik mijn ontbijtje lekker buiten op het balkon. Zo ook op een dag toen ik mijn omeletje aan het verorberen was met daarbij een bakje koffie. Op een gegeven ogenblik zag ik dat er naast mijn bord een stukje omelet was gevallen. Dat was tenminste wat ik dacht, dus ik pak het met de punt van mijn mes op en steek het in mijn mond.

Zo hoort een omeletje niet te smaken, dacht ik meteen, het smaakte vies en bitter en ook nog warm. Ik keek eens rond en naar boven en, jawel hoor, daar zat de oorzaak. Het was een hagedis, die ik wel vaker zie rondscharrelen, die een keuteltje had laten vallen.

Ik keek noch eens omhoog en meende te zien, dat de hagedis mij nog een knipoogje gaf als teken van “alsjeblieft”. Het beestje deed de knipoog zelfs met twee ogen tegelijk.

Het heeft mij niet weerhouden om toch mijn ontbijtje elke morgen te blijven nuttigen op het balkon. Alleen heb ik soms wel pijn in mijn nek, omdat ik steeds maar omhoog blijf kijken om mij niet nog eens te laten verrassen op zo’n ongewenste traktatie.

3 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (65)”

 1. piet zegt op

  Ik dacht gelijk aan een nieuwe bril..

 2. TheoB zegt op

  Zoiets heb ik ook meegemaakt.
  De eerste keer had zo’n จิ้งจก (tsjîngtsjòk) een drol in mijn bord met eten laten vallen, de tweede keer in mijn theebeker. En ik ben bang dat ik het nog wel vaker zal meemaken.
  Bah!

 3. Viv zegt op

  Heb ooit een GEKO spaghetti zien slurpen uit ons opzijgezet en beeindigd diner.. Dat was in Koa Sok, smile


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website