Gehoorapparaten in Pattaya?

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
9 augustus 2023

Met de uitdrukking “ouderdom komt met gebreken” in gedachten, moet ik toegeven, dat mijn gehoor voortdurend minder wordt. Een poos geleden is er in het Pattaya International Hospital in Soi 4 “presbyacusis” geconstateerd, oftewel ouderdomsslechthorendheid. 

Aanvankelijk wilde ik het probleem niet erkennen, maar de klachten van vrienden en kennissen over mijn doofheid nemen allengs toe en er bleef niet anders over dan accepteren, dat mijn gehoor te wensen over laat. Ik ben dus aan een gehoorapparaat toe!

Maar ja, wat dan? In mijn ziekenhuis kon men wel de test doen, maar beschikt niet over de mogelijkheid van leveren en service verlenen van gehoorapparaten. Op internet vind ik wel een enkel alternatief, waar ik terecht zou kunnen. Voordat ik echter die mogelijkheden ga onderzoeken zou ik ervaringen van anderen
willen kennen.

Mijn vraag is of er bloglezers zijn, die een gehoorapparaat in Pattaya aangemeten hebben gekregen en wat zijn hun ervaringen?

Reacties worden zeer op prijs gesteld!

7 reacties op “Gehoorapparaten in Pattaya?”

 1. Johannes zegt op

  Ik ben in Ubon Ratchantani naar een oorarts geweest die me doorstuurde naar een Hearingaid winkel die me na een gehoortest een gehoorapparaat voor mijn rechteroor aanmeten, dat was in een mum van tijd klaar en na het afrekenen van 24.800 bathjes kon ik gaan eenmaal buiten had ik zo’n last van achtergrond geluid dat ik weer terug ging, na wat bijgesteld te hebben via Bluetooth op haar telefoon was het iets beter, en ik zou er wel aan wennen, nadat ik thuis was ging ik eens bij Lazada op het internet kijken en daar zag ik een Philips gehoorapparaat voor 841 baht dus die heb ik besteld en hem in mijn linkeroor( wat nog meer doof was) geplaatst en ik kon er beter mee horen dan het dure ding en kon ook het achtergrond geluid tot nul wegstellen, en er was een gebruik aan wijzing bij die me vertelde dat ik er 4 weken aan moest wennen en dat werd stap voor stap uit gelegd. Dus ik heb er nu twee een voor elk oor en ben over de Philips , die je op kan laden via bijgeleverd USB kabeltje terwijl de dure elke paar dagen een nieuwe dure batterij in moet, dus Gringo probeer eerst die van Lazada even voordat je veel geld uitgeeft aan een gehoorapparaten winkel.

  • Rob Alberts zegt op

   Hoe heb je het Philips gehoorapparaat ingesteld op jouw eigen gehoorafwijking / gehoorverlies?

   Bij een gehoortest wordt toch gemeten op welke frequentie er gehoorverlies is.En daar wordt het gehoorapparaat weer op ingesteld.

   Vriendelijke groet,

  • Gringo zegt op

   Beste Johannes, ik twijfelde eigenlijk of ik de oproep zou plaatsen, maar na het lezen van jouw verhaal – en dat van Paco – ben ik blij het toch gedaan te hebben. Ik ga jouw advies opvolgen en een gehoorapparaat bij Lazada kopen. Mocht dat niet de oplossing zijn, dan volg ik het advies van Paco.

 2. Paco zegt op

  Beste Bert, vervelend voor je dat je inmiddels toe bent aan een gehoorapparaat. Pas enkele maanden geleden ben ik bezig geweest om voor mijn vriendin, die net zoals jij ook hoorproblemen heeft, onderzoek te laten doen door een deskundige en een gehoorapparaat aan te schaffen. Hierbij mijn relaas.
  Ik ben begonnen te zoeken in Google en vond een winkeltje in gehoorapparaten n Pattaya op de hoek van de Pattaya Klang en de Third Road. De dame daar deed een summier onderzoekje naar het hoorprobleem van mijn vriendin en concludeerde dat een KNO-arts een uitgebreid onderzoek zou moeten doen. Zij verwees ons naar een specialist op de 3rd Road richting Nua. Deze arts onderzocht haar in zijn praktijk aldaar en concludeerde dat een uitgebreider onderzoek nodig was in zijn praktijk IN het International Hospital, Soi 4. Het testresultaat gaf inderdaad aan dat mijn vriendin een gehoorapparaat nodig had.
  Omdat ik een neef heb die in Dunedin ( (New Zealand) 20 jaar een kliniek heeft gehad waar hij onderzoek deed, maar ook gehoorapparaten verkocht en daar stinkend rijk mee geworden is, heb ik hem de resultaten van het onderzoek in het International Hospital doorgemaild. Ik vroeg hem wat hij daarvan vond. Hij kon aantonen dat dat onderzoek echt onvolledig geweest was! Wat daar niet gemeten was, was de geleiding van het geluid door de botten en de schedel, in jargon was dat tympanometrie. Essentieel.
  Dus gingen mijn Thaise vriendin en ik naar het Bangkok Pattaya Hospital voor een second opinion. Het onderzoek daar was grondiger, zorgvuldiger en completer. Op basis daarvan zei de dokter dat ze in net BPH weliswaar ook gehoorapparaten verkopen, maar dat die voor een arme Thaise vrouw wel erg duur zijn!…
  Hij adviseerde haar om naar het Banglamung Hospitaal te gaan omdat ze daar beduidend goedkoper zijn, zeker voor een Thai, die sowieso subsidie krijgen.
  Let op, nu wordt het hilarisch: mijn vriendin gaf de KNO-arts het resultaat van het uitgebreide audiologisch onderzoek van het BPH zodat die op basis daarvan, haar een goed gehoorapparaat kon verkopen. Echter tot haar verrassing accepteerde die specialist dat resultaat niet met de woorden dat de resultaten van het BPH onbetrouwbaar zijn omdat die zo gemaakt worden dat ze er het meeste aan verdienen!! M.a.w. omdat het BPH oplichters zijn!…Het Banglamung levert (verkoopt) alleen gehoorapparaten op basis van hun eigen onderzoek! En dan zijn die apparaten nog goedkoper ook.
  Doe hier je voordeel mee, Bert.

  • Gringo zegt op

   Beste Paco, bedankt voor jouw ontluisterend verhaal over de praktijken van KNO artsen. Zoals ik al tegen Johannes heb gezegd, ben ik ook blijk met jouw advies. Als de weg via Lazada niet de juiste is, ga ik naar het Banglamung Hospitaal. Ik kom er later zeker op terug!

  • Erik Kuijpers zegt op

   Paco, welk ziekenhuis geloof je nu, of laat je beide links liggen? Dat zou namelijk mijn reactie zijn, ik zou beide niet meer serieus nemen en een derde opinie vragen.

 3. Rebel4Ever zegt op

  Vorig jaar aan een nieuw gehoor apparaat toe; beide oren. Meerdere sites bekeken en gerenommeerde audiologen in Bangkok bezocht. Maar eerst mij volledig op de hoogte gesteld van de diverse systemen, de internationale top merken en de ervaringsdeskundigen gehoord.
  Ik wist het: de Phonak 90R…uit Zwitserland. Draadloos, mobiel koppeling, een van de 5 topmerken.
  In Bangkok 120,000 Baht per stuk! En dan nog zonder de nodige accessoires….
  In Europa aanzienlijk goedkoper. Uiteindelijk in Naarden – Nederland voor 96,000 Baht i.p.v. 240,000.
  Ticket retour Amsterdam en flink bespaard. Doe er je voordeel mee.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website