Elvis Presley in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
28 augustus 2015

In mijn jonge jaren was Elvis Presley één van mijn idolen, dus niet hét idool, maar één van. Ik heb ook wel een aantal films van hem gezien, die ik vooral bekeek vanwege de hits, die hij zong.

Het verhaal van de film stelde meestal niet zo veel voor. Hij werd begin zestiger jaren verdrongen door The Beatles, Rolling Stones en andere artiesten, maar als zijn naam ergens genoemd wordt, dan wekt dat toch nog altijd mijn belangstelling.

Elvis Aloha in Phuket

Elvis Presley wordt nog altijd door vele (pseudo)artiesten geïmiteerd. Op de website van Coconuts Bangkok las ik nu een artikeltje over een speciaal concert, dat onlangs in Phuket werd gegeven door een aantal Elvis imitatoren, “Elvis Aloha”!

Bij het artikel een video, over die artiesten, die uit Thailand en verschillende buurlanden kwamen. Ik had gehoopt, dat de video de zangers zou laten zingen, maar het is vooral een praatprogramma geworden. Kijkt u zelf op de website: bangkok.coconuts.co/video-elvis-impersonators-invade-phuket en stel met mij vast, dat het zingen van deze goed bedoelende oude mannetjes niet echt veel voorstelt.

Colin de Jong

Hier in Pattaya hebben we onze eigen “Elvis Presley”, de Nederlander Colin de Jong, die ik – vooral voor Pattayanen – nauwelijks hoef te introduceren. Colin heeft vele verdiensten en één daarvan is zijn zangkunst. Hij heeft jarenlang als Elvis Presley opgetreden, onder andere in zijn eigen bar in Jomtien. Nu hij niet meer de jongste is, treedt hij alleen nog op bij speciale gelegenheden op verzoek van familie en/of vrienden. Als Colin in Phuket had opgetreden ben ik er zeker van, dat hij alle “concurrenten” in de schaduw zou hebben laten staan, maar Colin had iets veel belangrijkers te doen.

Canadese dochter

Wellicht heeft u begin juni het artikel op dit blog gelezen over een vrouw uit Canada, die er na 46 jaar in slaagde haar natuurlijke vader in Pattaya te vinden: juist ja, Colin de Jong! Lees u het verhaal nog maar eens:: www.thailandblog.nl/opmerkelijk/canadese-vindt-nederlandse-vader-pattaya

Het contact tussen vader en dochter heeft inmiddels in Pattaya plaatsgevonden, waar Colin haar een onvergetelijke vakantie heeft bezorgd. Eén van de hoogtepunten was daarbij een grote party voor haar, waar vele vrienden en kennissen van Colin aanwezig waren. Natuurlijk trad Colin daarbij nog een keer op als Elvis Presley en zong daarbij een speciaal voor haar geschreven versie van “Endless Love” Hieronder de video van de hulde aan zijn dochter.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MEmj271peEc[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Elvis Presley in Thailand”

 1. Thallay zegt op

  een leuk weetje. De huidige koning van Thailand was bevriend met Elvis. In de jaren 50-60 van de vorige eeuw hebben ze elkaar ontmoet toen de koning studeerde in het buitenland. Ik was er zelf niet bij, maar heb wel foto´s van de twee samen gezien.

  • Christina zegt op

   We hebben de foto in ons bezit. In het groot en een origineel hebben we in Phuket in een hotel gezien.
   Het was uit de film GI-blues. Ook in Chiang Mai in het Mae Ping hotel hebben ze wel eens Elvis avonden.
   We kunnen het weten mijn man is een groot Elvis fan. En we hebben veel collectible items in ons bezit.

 2. lucas zegt op

  Het was een goed feest met veel hooghte punten

  Colin is zo als ik hem ken een mens mens met zijn hart op de goede plaast

  Cheers for collin anex elvis
  Lucas


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website