Een weekje Bangkok (deel 1)

Door Charly
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
28 augustus 2020

Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Sinds een aantal jaren woont hij, met zijn Thaise vrouw Teoy, in een resort niet ver van Udonthani. In zijn verhalen probeert Charly vooral meer bekendheid te geven aan Udon, maar gaat hij ook in op tal van andere zaken in Thailand.

Een weekje Bangkok – deel 1

Deze maand noodgedwongen de kennismaking met Bangkok hernieuwd. In 2015 was ik voor het eerst en ook voor het laatst in Bangkok en die ervaring was zodanig dat ik totaal geen aandrang voelde om die kennismaking snel te herhalen.

Toentertijd een paar dagen gelogeerd in het Lebua at State hotel, in een overigens zeer ruime kamer (ik denk ongeveer 80 m2) met een prachtig uitzicht. Lebua heeft een schitterend dakterras met prettige zitjes en een majestueus uitzicht over Bangkok, met name over de Chao Praya rivier. Maar ik had na een paar dagen mijn buik vol van Bangkok en ben toen zelfs vervroegd door gevlogen naar Udon Thani. Ik vond Bangkok chaotisch, veel te druk, stinkend, veel te groot, waardoor een inzichtelijk overzicht van de stad onmogelijk is en het reizen van A naar B per taxi onnoemelijk veel tijd kost. Om de stad echt te leren kennen zijn zelfs wel een paar jaar nodig, zo schat ik in. Maar goed, er zijn mensen die compleet verliefd zijn op deze stad en mensen, zoals ik, die er niets mee hebben. Een tussenweg is er blijkbaar niet.

Deze keer ontkom ik er echter niet aan. We moeten bij de Nederlandse ambassade en bij het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken een aantal formaliteiten regelen. Dus helaas geen keus, want dat kan uitsluitend in Bangkok.

Vanuit Udon Thani International Airport vliegen we met Thai Lion Air in krap een uurtje naar Don Mueang. De vertrektijd en aankomsttijd verlopen geheel volgens de aangegeven planning. Na het aan boord gaan, ieder zijn zitplaats heeft ingenomen en de stewardessen de veiligheidsinstructies hebben gegeven, trekken de stewardessen zich terug achter een gordijn om daar vervolgens pas weer achter vandaan te komen als het vliegtuig is geland. Wat zullen die zich vervelen als je een dergelijke vlucht een paar keer per dag moet doen, heen en terug. Maar goed, ze zijn waarschijnlijk blij dat ze een baan hebben.

Met mijn 1,86 en een redelijk corpulent lichaam is zo’ n binnenlandse vlucht overigens geen pretje. Ik zit met mijn knie vol in de stoel voor mij. Hier wreekt zich het gemis aan vliegreizen in de afgelopen jaren, anders was mij dit zeker niet overkomen. In het vervolg toch maar eens informeren of er ruimere plaatsen beschikbaar zijn. Bij de uitgang van Don Mueang worden we opgewacht door een vertegenwoordiger van het hotel, die ons naar de bestelde limousine brengt. Goede service van het hotel. De luxe uitgevoerde Toyota Camry rijdt ons in 45 minuten naar ons hotel. Geen files onderweg, gezien het tijdstip rond 15.00 uur, hoewel je dat in Bangkok nooit met zekerheid kunt voorspellen.

Kosten voor de limousineservice: 1.500 baht plus 100 baht tip voor de chauffeur. Behoorlijk aan de prijs natuurlijk. Maar het kiezen voor de hotel limousineservice heeft wel een aantal voordelen. Zoals het niet hoeven wachten op het vliegveld (de limousine staat pal voor de uitgang geparkeerd), vast tarief en geen gezeur over meter aan of niet aan, geen onnodig omrijden, je bent ervan verzekerd dat de chauffeur de weg naar het hotel weet en je zit in een comfortabele auto met voldoende beenruimte. Een gewone taxi zal dezelfde rit voor ongeveer 400 baht uitvoeren, inclusief de tolkosten, en buiten files gerekend.

Bij de keuze van het hotel heb ik me laten leiden door de tips die ik hier op Thailandblog kreeg, naar aanleiding van mijn vraag om een hotel zo dicht mogelijk bij de Nederlandse ambassade. Twee hotels sprongen er toen uit. Het Centre Point Chidlom en het Bliston Suwan Park View. Ook de Nederlandse ambassade beval het Bliston hotel aan. Daarom gekozen voor het Bliston Suwan Park View hotel en omdat dit hotel in dezelfde straat gelegen is als de Nederlandse ambassade, soi Tonson. De afstand van hotel tot ambassade zal ongeveer 200 tot 300 meter bedragen.

Het hotel in eerste instantie geboekt via Booking.com. Voor drie overnachtingen bracht Booking.com 7.200 baht in rekening, oftewel 2.400 baht per nacht. Ik heb een aantal nachten moeten bijboeken en heb dit rechtstreeks bij het Bliston hotel gedaan. Toen betaalde ik slechts 1.500 baht per nacht. Toch een aanzienlijk prijsverschil. Mijn advies: boek rechtstreeks bij het hotel. Het hotel zelf is overigens een voltreffer. Het moderne hotel bestaat uit 20 verdiepingen. Heeft daarentegen slechts twee liften. Nu geen probleem omdat het hotel bij lange na niet is volgeboekt. Maar wat als het hotel wel redelijk is volgeboekt?

We krijgen een kamer toegewezen op de tiende verdieping, aan de tuinzijde met zicht, door het bladerdak, op de ambassade. De kamer bestaat uit een zitkamer met eethoek en een uitgebreide keuken. In de keuken een microwave, een grote koelkast en zelfs een wasmachine. Het bankstel geeft zicht op een flatscreen TV. Verder is er een aparte slaapkamer met kingsize bed, wederom met een flatscreen TV, een ruime kledingkast, een ruimte waarin strijkplank en strijkijzer verstopt zijn, een bureau en een mooie badkamer met ligbad en een aparte doucheruimte. Nieuwsgierig geworden: kijk op hun website en zie alle foto’ s.

Er zijn helaas ook twee tegenvallers te noteren. De directie van het hotel heeft besloten de covid19 periode te gebruiken om het zwembad te renoveren. Dit duurt tot ongeveer 1 november en tot die tijd is het zwembad dus niet te gebruiken. Tweede tegenvaller is dat het wellness gebeuren met massages in verband met covid19 is gesloten. Er is echter, naast de zeer riante kamer, nog een tweede geweldige meevaller.

Het hotel beschikt over twee restaurants. Een op de vierde verdieping, waar ook het ontbijt wordt aangeboden. Dit restaurant is vrijwel de gehele dag geopend en biedt gerechten aan tegen zeer acceptabele prijzen, maar is verder niet bijzonder. De geweldige meevaller is het restaurant op de begane grond. Hier is restaurant Arthur gehuisvest. Het restaurant is genoemd naar de eigenaar. Arthur is een Fransman. Hij heeft het restaurantwezen en het koken in Parijs geleerd en afgekeken van beroemde koks die werken in 2-3 Michelin sterrenrestaurants. Is vervolgens met zijn hele hebben en houwen naar Bangkok vertrokken en heeft restaurant Arthur geopend binnen het Bliston hotel. Hij huurt die ruimte en mag in dit restaurant alles naar eigen inzichten uitvoeren. De inrichting van het restaurant heeft een warme stijl en je waant je in een luxe restaurant in Parijs. De decoratie is gewoonweg top. Het restaurant is uiteraard volledig gericht op de Franse keuken.

Gedwongen door covid-19 is het restaurant thans slechts geopend van 18.00 tot 22.00 uur. Als gevolg van covid19 is het aantal gasten aanzienlijk verminderd en laat hierdoor geen ruimte voor een lunch programma. Ter stimulering tot een bezoek aan het restaurant krijgen hotelgasten bij Arthur 10% korting. De meeste bezoekers zijn niet-hotel gasten, maar komen van alle windstreken in Bangkok. In Bangkok is het Arthur restaurant dan ook een begrip en staat het te boek als een toprestaurant. Ik kom later met een recensie van het restaurant.

Waarom zoveel aandacht voor het Bliston hotel? Er zijn immers ontelbare hotels in Bangkok. Ik vermoed zo dat er vele medelanders zijn die, om wat voor reden dan ook (bijvoorbeeld voor het verlengen van de geldigheidsduur van hun paspoort), de Nederlandse ambassade moeten bezoeken. Dan is het prettig te weten dat er een supergoed hotel op loopafstand van de ambassade is gelegen. Geen problemen om bij de ambassade te komen, geen spitsuur waardoor je met een taxi een uur onderweg bent per 1 kilometer waardoor je je vaste afspraak met de ambassade misloopt. Daarnaast zijn alle grote shopping malls in de buurt. Wel zo fijn als je partner gek is op shoppen.

Charly www.thailandblog.nl/tag/charly/

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Een weekje Bangkok (deel 1)”

 1. polle zegt op

  Charly,

  ik ben blij nog eens een verhaal van je te lezen want dit was toch een tijdje geleden.
  ik hoop dat je verblijf in Bangkok meevalt. Ik hou wel van een aantal dagen Bangkok. Een fantastische stad vol leven, kleur en geuren. Ik zie al uit naar je recensie van restaurant Arthur.

 2. Bakero zegt op

  Het boeken van een hotel is in mijn ervaringen lang niet altijd voordeliger via de website van het hotel omdat aanbiedingen en last minutes vaak alleen via boeking sites gaan. Ik werk in Azië altijd met Agoda en dat bevalt heel goed. Als ik tijd heb vergelijk ik de prijs met de website van het hotel, maar zogezegd blijkt Agoda bijna altijd de beste keuze. Naast dat ze een van de scherpste prijzen hanteren spaar je ook voor gratis overnachtingen. Alles betalen met Amex flying blue zodat ik nog meer punten vergaar. Niet ieder hotel staat op Agoda; er lijken meer hotels op Booking.com te staan maar soms vind je ze alleen op Thaise booking sites.

 3. S.a a. zegt op

  Mooi verhaal, maar volgens mij heeft het leven in de Isaan u een klein beetje vreemd gemaakt met het meer “westerse deel” van Thailand. 1500 bath voor een taxi vanuit DM naar uw hotel is echt lachwekkend veel. Een normale taxi bent u voor 250 bath klaar, geen 400. Aangekomen bij het hotel is het een fluitje van een cent om eerst gewoon te vragen naar de kosten per nacht en die te vergelijken met online. Scheelt altijd 20/30% In uw geval zelfs 40%! U hoeft niet bang te zijn dat het hotel vol is, want er is nauwelijks toerisme in Bangkok. Het verkeer in Bangkok is simpel te omzeilen, huur een scooter. 150 bath per dag, soms zelfs 100. Geen zin in, pak een TukTuk en je vliegt overal doorheen. Al met al een zeer simpele 7500/10.000 beparing waarvoor u verder niets had hoeven laten etc. Had uw vrouw toch mooi van kunnen shoppen 😉

  • theoweert zegt op

   In je reactie ga je wel erg kort door de bocht. Je gaar er vanuit dat Charly een motorrijbewijs heeft en de risico’s wil hebben om te rijden op een scooter. Daarbij schrijft hij over zijn redelijk corpulent lichaam.

   Uit zijn verslag blijkt dat hij op wat ruimte en luxe gesteld is niet om een normale taxi zat te wachten maar een limousine. Dat die dan een 30 euro meer kwijt is dan een kleinigheid.

   Zeker als die dan voorkeur heeft om in een luxe Frans restaurant te eten, dan ga je het dan ook niet vergelijken met een etenskarretje langs de weg.

   Iedereen zal zijn keuze maken aan de hand van zijn/haar standaarden, die voor iedereen verschillend is naar zijn draagkracht.

   Niet elke Charly is een Cheap Charly 😉

   • Erik zegt op

    Charly, je kunt ook domestic business vliegen, kost een paar tientjes euro meer. Ik doe dat ook vanwege lengte en postuur. Maar kijk uit met de voorste rij: die heeft vaak vaste armleuningen want daar komt het tafeltje uit. Ben je wat zwaarder gebouwd dan zit je klem.

    Voor de rest: als je meer wilt betalen voor hotel of limo is dat jouw keus. Ieder het zijne hoor!

 4. Jolie zegt op

  Volgens mij is Agoda overgenomen door booking.com. Ik zou altijd bij het hotel de prijzen vragen.
  Booking dwingt de hotels om hogere prijzen op hun website te vermelden, de hotels betalen commissie aan booking. Dus direct boeken zou altijd goedkoper moeten zijn, als het hotel op Agoda/booking.com staat.

 5. Pieter zegt op

  Yep,
  Jarenlang bij Agoda geboekt,en zeer tevreden over prijs en service.

 6. chris zegt op

  enkele suggesties:
  – De Airport luxe, airconditioned bussen vanaf het vliegveld naar 4 bestemmingen in bangkok (waaionder Victory Monument en Kha san Road). Een ervan naar BTS Mo Chit en een ander naarBTS Victory Monument (prijs 40 baht pp) en dan verder met de BTS. Zeker in de middag een alternatief, minder in de spits.
  – voor reizen binnen Bangkok is de BTS en MRTverre te verkiezen boven alle ander vormen van vervoer. Als je dar vervandaan zit (en dan wordt steeds minder met nieuwe stations) een taxi naar de dichtsbijzijnde BTS/MRT.

  • Ger-Korat zegt op

   Van de genoemde bussen vanaf Don Mueang Airport gaat er 1 naar Lumphini Park, dichtbij de Nederlandse ambassade en in de buurt van hotels. De buslijn is A3 welke vertrekt vanaf Gate 6 van Terminal 1 en Gate 12 van Terminal 12. Kost 50 baht en rijdt van 07.00 uur tot 23.00 uur.

   https://www.transitbangkok.com/lines/bangkok-bus-line/A3

   • Ger-Korat zegt op

    kleine aanpassing : Terminal 12 moet zijn Terminal 2


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website