De komende maanden gaan voelen als een ‘roller coaster’ op volle snelheid. Bijna alle activiteiten buitenshuis worden afgeraden of zelfs verboden. Blijf zitten waar je zit en verroer je niet…En dat alles om de Covid-19-storm uit te rijden.

Officieel is Hua Hin weliswaar (nog) Corona-vrij, maar de vraag is hoe lang dat zal duren. Ik lees al voorstellen om Bangkok af te grendelen om te voorkomen dat met Songkran alle niet geteste zieken de familie in hun geboortedorpen gaan besmetten. Het kon wel eens het laatste bezoek aan de grootouders zijn. Uiteraard zijn er altijd mensen die de stad op voorhand ontvluchten en Hua Hin is in dat kader nu eenmaal een geliefd toevluchtsoord.

Enkele mensen uit mijn vriendenkring hebben hun reis naar Nederland in april al gecanceld en andersom zal dat ook het geval zijn. De vraag luidt tot wanneer je moet uitstellen, want niemand weet hoe lang deze pandemie duurt. Vooralsnog moeten ook alle Nederlanders die vanaf vandaag in Thailand aankomen twee weken bijhouden of ze koorts hebben en waar ze zich bevinden. Of een app downloaden met al hun persoonlijke gegevens. Met de nadruk op vooralsnog. Want met het flipflop-beleid van de Thaise regering weet je het nooit. Een kwestie van: laat de ene minister vooral niet weten wat de andere doet…

Het geringe aantal vastgestelde zieken is mogelijk een gevolg van onderrapportage, mede door gebrek aan testkits. Niet meten is in Thailand ook niet weten.

Ik heb besloten geen woorden te wijden aan de racistische woorden van minister Anutin van Volksgezondheid, die ‘vieze farang’ verantwoordelijk houdt voor de verspreiding van Corona in Thailand. Omdat het virus voortdurend muteert, is het vrij eenvoudig om te achterhalen waar het vandaan komt. In plaats van te blaten, kan Anutin beter eens wat lezen over volksgezondheid. Tot die tijd is verwijdering uit het Kabinet de enige oplossing.

Grappig is dat ik de mensen die wekenlang op Facebook tegen mij hebben gemopperd over mijn twijfels aangaande Corona helemaal zijn stilgevallen. Ik was een zwartkijker die onrust zaaide, terwijl het om niet meer ging dan een griepje. Nu de brandhaard dichterbij komt, hoor ik ze niet meer.

Wat we verder moeten met alle goedbedoelde adviezen om je handen te wassen en een meter bij elkaar uit de buurt te blijven, vraag ik me af. Na een bezoek aan het winkelcentrum Market Village acht ik zulks enigszins lachwekkend. Probeer de roltrap eens te betreden zonder de zwarte railing aan te raken? Daarnaast versta ik mensen met een monddoekje nauwelijks en moet mijn hoofd dichterbij buigen om ze te begrijpen. Is dat lepeltje bij mijn koffie niet besmet? En heeft het zin om het chirurgische mondkapje onder je neus te dragen. En probeer eens 10 minuten je gezicht niet aan te raken als er iets jeukt. Om nog maar te zwijgen van mond op mondbeademing als iemand in elkaar zakt.

Het worden de komende maanden roerige tijden, waarin ik u veel gezond verstand wens…

28 reacties op “De Corona voelt als een ‘roller coaster’ op volle snelheid”

 1. Ramon zegt op

  Met veel interesse volg ik de laatste dagen thailandblog.nl. Met onze aanstaande geplande reis naar Thailand in juli, lees ik graag uit eerste hand de verhalen en de feiten van mensen die daar wonen. De vraag: ’tot wanneer moet je de beslissing uitstellen om af te reizen naar Thailand?’, hoop ik met hulp van alle publicaties op dit blog te kunnen beantwoorden. Alle wijsheid en wetenschap is welkom.

  • Berlinda zegt op

   wij gaan ook in juli naar Thailand..een rondreis in het noorden. De antwoorden zijn heel interessant maar de exacte vraag blijft onbeantwoord..wanneer annuleren..dat is nog te vroeg om te zeggen denk ik. Wij gaan met een reisburo (groepsreis) dus veronderstel dat zij wel de nodige info zullen geven maar dat het nu nog te vroeg is.
   Voor mij is het de eerste keer Thailand dus ben een leek..maar ik kijk er zo hard naar uit dat ik hoop dat alles snel weer normaal wordt!!
   Ik volg met plezier al de artikelen van deze blog.
   Bedankt aan allen voor de vele info. Groetjes

 2. pete zegt op

  Bij temperatuur boven de 27 graden verdwijnt het coronavirus.

  zodoende hier in Nongkhai met 35 graden zullen we waarschijnlijk geen last hebben.

  • Helaas niet helmaal juist. Het klopt wel dat hoge temperaturen het virus dwars zitten. Maar vooral in alle winkelcentra en alle door airo gekoelde ruimtes gedijt het virus goed. Airco’s zijn naast een bron van bacteriën ook uitstekende virusverspreiders. Niet de airco’s zelf maar de lagere temperatuur is prettig voor het virus. Het beste zou zijn om in ruimtes waar veel mensen bij elkaar komen alle airco’s uit te zetten.

   • Maarten Vasbinder zegt op

    Juist. Hetzelfde geldt voor griep virussen.
    Inmiddels komen er steeds meer berichten binnen, dat SARS-C0V-2 helemaal niet zo gevaarlijk is, als politici en zogenaamde “topadviseurs” ons willen doen geloven. Ze bieden tegen elkaar op, als het om paniek zaaien gaat. Inmiddels wordt de economie volledig ontwricht door draconische maatregelen die waarschijnlijk grotendeels zinloos zijn.
    Quarantaine kan nuttig zijn, maar alleen als iedereen geïsoleerd wordt. Een “airborne” virus is niet te stoppen. Dat is nog nooit gelukt. Toch proberen de dwaze “topadviseurs” het steeds weer opnieuw. De kunst is de de concentratie virus laag te houden. Een hoge concentratie is funest voor mensen met een traag (ouderen) of slecht werkend immuunsysteem. Ook bij de griep behoren zij tot de risicogroepen.
    Buitenevenementen zouden daarom gewoon door kunnen gaan. Voetbal alleen als het waait.
    Binnenevenementen kun je beter ontraden. Zou bij griep ook moeten gebeuren, maar kennelijk zijn doden door griep van een andere categorie, een categorie waar niemand zich druk om maakt. Alleen in de VS zijn er dit jaar al 45.000 doden door de griep gevallen. De griepepidemie is daar nu op de helft.
    Kijk niet naar China en Italië. Daar is op grandioze wijze geblunderd. Zieken en niet zieken bij elkaar zetten valt daaronder.
    Landen met een goede en goed georganiseerde gezondheidszorg hebben veel minder problemen.
    Voor Thailand voorzie ik, ondanks de op alle gebieden extreem incompetente regering, geen grote problemen. Blijf weg van vliegvelden, stations en supermarkten. Doe inkopen in kleine winkels en op kleine markten. Dan maar even geen Hollandse producten. Die kun je overigens ook on-line bestellen. Een slimme on-line leverancier kan nu zijn slag slaan, zolang de prijzen redelijk blijven.
    Voorzichtig, ja! Paniek, nee! Hamsteren is dom en asociaal.

    Vriendelijke groet,

    Dr. Maarten

    Hier nog een laatste bericht over mortaliteit:
    https://www.sciencenews.org/article/coronavirus-outbreak-diamond-princess-cruise-ship-death-rate

    • Mark zegt op

     “Een “airborne” virus is niet te stoppen.” Zijn de berichten uir Wuhan en Hubei over dalende aantallen nieuwe besmettingen dan vals?

    • Onno zegt op

     Beste Maarten, wat jij zegt is van een andere orde dan wat bv het RIVM zegt, maar ik deel je mening. In heel Europa ziet het er naar uit dat alle genomen en nog te nemen maatregelen enorme kosten met zich gaan meebrengen. En dus de economie volledig ontwrichten. Rutte zei dat het op de eerste plaats om de volksgezondheid ging. Toch sluit hij niet de basisscholen, zodat onderwijzers leerlingen kunnen bezighouden, en hun ouders gewoon naar het werk. België doet hetzelfde. Duitsland laat het aan de deelstaten over. Italië zit met enorme problemen het begin van de besmetting is ontkend. En inderdaad: de griep is uit het vizier, desondanks enkele Belgische feiten: https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte

    • Tino Kuis zegt op

     Het verder verspreiden van het virus geheel tegengaan is vrijwel onmogelijk. De genomen maatregelen moeten er voor zorgen dat er geen hoge piek komt in het aantal besmettingen en zieken want dat zou het gezondheidssysteem niet aankunnen. De maatregelen moeten er voor zorgen dat de besmettingen worden gespreid over een langere tijd. Het totale aantal zieken zal ongeveer gelijk blijven. Er moet een evenwicht worden gevonden tussen het remmen van de snelheid van verspreiding en het ontwrichten van de maatschappij. Daar is geen ideale oplossing voor.

  • Wayan zegt op

   Net zo als ook Peter zegt dit is niet juist, het kan dat het minder is maar het virus is er wel degelijk
   Er zijn geen bewijzen dat het coronavirus verdwijnt bij hoge temperature,
   Ik zie het als een hoax of nep nieuws, Singapore , Indonesia enz., hebben de besmettingen ook.
   Gisteren hoorde ik ook dat Thailand een vaccin had wat een onzin en er zijn nog vele mensen die dat geloven, Dat wordt minstens een jaar wachten
   Daarnaast zijn er al veel besmettingen door oa, de thai die uit Korea komen zeker in isaan
   Al zie je het hier niet in getallen.
   Blijf voorzichtig en doe wat je moet doen, en zeker geen paniek
   Ik zet wel mijn AC aan als het te warm wordt.
   Hoe zal het worden met Songkran als iedereen op bezoek wil bij familie.?

   • Maarten Vasbinder zegt op

    Niemand zegt dat het virus verdwijnt. dat zit het liefste in een vochtige dierlijke cel, om zich te vermeerderen. In die cel is het meestal zo’n 37ºC.
    Buiten die cel vindt het virus het prettiger als het wat koeler is. Logisch, hoe heter, hoe groter het gevaar voor uitdroging. Dat is absoluut geen fakenews
    Dat wil niet zeggen, dat er geen overdracht mogelijk is. De kans is wel vele malen kleiner, omdat die in de hitte in het algemeen direct via persoon op persoon moet gaan. in die gevallen is niet zoenen en handen wassen een hele goede maatregel.
    De meeste besmettingen in Singapore komen van buitenaf. Indonesiê en Thailand hetzelfde. Singapore heeft het nadeel dat er veel meer gekoelde gebouwen zijn op een klein oppervlak.
    Overigens et feit dat het virus zich in koele gebieden veel sneller verspreidt dan in warme gebieden, zegt al genoeg. Het is typisch een winter en vroeg voorjaarsvirus. Niet tropisch dus.

  • Tinie zegt op

   Volgens virologen her en der lijkt het coronavirus net als het griepvirus inderdaad niet van warmte te houden, maar men maakt een kanttekening. “In een hotelkamer of een kantoorgebouw met airco ligt de temperatuur lager, dus daar kan het virus overleven. In Singapore is het momenteel warmer dan 27 graden en hebben we toch besmettingen. Vergeet niet dat het virus bij mensen zit en dat die 90 procent van de tijd in ruimtes zitten waar de airco de temperatuur onder de 27 graden houdt.”
   https://www.hln.be/nieuws/buitenland/who-waarschuwt-voor-valse-hoop-geen-enkel-bewijs-dat-coronavirus-zal-verdwijnen-in-zomer~a28d107d/

 3. Thailandvaarder zegt op

  Merkwaardig toch dat mensen steeds roepen dat het virus niet kan overleven in hoge temperaturen en dat het aantal besmettingen in Thailand, maar ook andere landen waar het warm is gewoon stijgt. Blijkbaar wil men nog steeds ontkennen dat het levensbedreigend is en men voorzichtig moet zijn.

  • Maarten Vasbinder zegt op

   Welke landen?

  • Willem zegt op

   Het stijgt in Thailand maar zeer gering. Steeds een enkele besmetting en meestal direct te relateren aan een bron. Geen fase 3 besmettingen. Deze week kwamen er wel plots 11 besmettingen bij. Hadden 11 personen in Bangkok’s Tonglor uitgaansgebied uit 1 bucket gedronken en hun sigaretten gedeeld. Tja dan vrasg je er ook om. En het waren nog wel schoon gedouchte Thais die met een persoon uit Hongkong aan het vieren waren. Geen minder schone farang bij betrokken.
   Ik ben nu in Chiang Mai. Hier is nu het gezegde. Sterven we aan Corona, de bizarre luchtvervuiling of het feit dat we niets meer te eten kunnen kopen omdat er geen toeristen meer zijn en de economie hier helemaal op zijn gat ligt.

 4. Sjaak S zegt op

  Ik was vandaag ook in Market Village. Wat zie je dan? Mensen met mondkapjes die in het foodcourt met hun handen geld aannemen of het kaartje de automaat stoppen, een gezichtsmasker dragen en verder gaan met eten bereiden en verkopen. Hoe wil zo iemand nou géén virus kunnen verspreiden. Dan helpt dat domme maskertje geen zier. Of, wanneer het lastig, dan wordt het naar beneden gehaald… ook zeer effectief, als het al zou helpen. Langzaam dringt het besef door dat het dient om anderen niet te besmetten. Niet om zelf niet besmet te raken.
  Hua Hin is corona-vrij verklaard? En hoe is het dan met die 5000 mensen die in het Tanarat Leger geplaatst zijn? Mijn vrouw had dit gehoord van een militair die zich erover kwaad maakte dat dit gebeurde. Hetzelfde verhaal hoorde ik van een kennis dat men zoveel corona gevallen onderbrengen wilde. Ik kan niets bevestigen, omdat ik het ook maar van horen zeggen heb.

  Ik blijf toch liever zoveel mogelijk weg van plaatsen waar veel mensen komen. Maar zoals in al de jaren dat ik nu in Thailand woon, komt mijn vrouw meestal het eerst met een griep thuis en ik heb het dan een paar dagen later ook. Dus zou zij op een markt of waar dan ook besmet raken, is het bijna 100% zeker dat ik het ook krijg. Hoe wil je je beschermen? Moet ik dan maar opsluiten totdat er een geneesmiddel komt? Hoe groot zijn de kansen dat ik ernstig ziek wordt? Blijkbaar is die kans nog steeds gering. De meeste mensen worden licht ziek, net als bij een gewone griep en sommigen lijden er heel erg onder of sterven eraan, net als bij de griep.

  Het zal bijna onvermijdelijk zijn om geen corona te krijgen… maar men hoeft niet meteen in paniek te raken…

 5. Maarten zegt op

  Ja, Corona virus, mijn vrouw stuurde mij ook veel mailtjes daarover op, heb ik toen op Facebook gezet, en iedereen maar lachen, maar helaas is dit virus wat meer nieuws , dan anderen griepverschijnselen, en zien wij die getallen meestal niet ,maar nu worden wij op de feiten gedrukt en zie ik tal van mensen Hamsteren, wat weer tot ruzie lijdt in de winkel, kan geen nieuws meer zien en hoop dat mijn vrouw 5 juni gewoon naar nederland mag komen, en hopelijk niet wordt tegengehouden of zoiets, moge Boedha haar beschermen en al die mensen op deze wereld, die er niet om gevraagd hebben, ik zoe zeggen geniet even van dit mooie weer.

 6. Ton zegt op

  Kennis wil met vriendin uit Laos op 19 maart vanuit Bangkok naar Amsterdam.
  Zij heeft 90 dagen Schengenvisa ontvangen via NL ambassade (VFS Global).
  Van KLM heeft men onlangs ongevraagd een keurige e-mail ontvangen met de aanbieding om de vlucht om te boeken.
  Zij zouden in dat geval langer in Thailand kunnen blijven om de Corona-kat uit de boom te kijken.
  Want NL is niet zonder risico, zeker niet voor ouderen.
  Zeker niet als NL dezelfde kant opgaat als Duitsland, waar Frau Merkel (Wir schaffen das) meedeelde, dat mogelijk 70% van de Duitsers (58 miljoen mensen) met het virus wordt besmet.
  Sterftekans 3,5%, vooral zwakkeren en ouderen.

  Intensive care capaciteit: in Italië 13 bedden per 100.000 inwoners, in Duitsland 30 bedden, in NL 7.
  Bijna zeker niet genoeg ziekenhuiscapaciteit in NL, waarbij zorgverleners dan gaan bekijken wie wel of niet op de Intensive Care een bed krijgen (zoals nu al het geval in Italië).
  Dus bij de keus tussen een alleenstaande pensioen-kostende gepensioneerde en een werkzaam persoon van 35 jaar met vrouw en kinderen, is de keuze al gauw gemaakt.
  Ofwel: een alleenstaande oudere loopt dus een behoorlijk risico in NL.
  Terwijl het hier in Thailand schijnt mee te vallen, genoeg ziekenhuizen, genoeg bedden.

  Vandaar heeft men NL Buitenlandse Zaken via WhatsApp gevraagd of het mogelijk is om visumdata aan te passen. BZ geeft aan,dat dat onmogelijk is.
  Dus opnieuw die visummolen in? Met daarbij alle tijd en kosten?

  In deze uitzonderlijke situatie zou BZ zich flexibeler, minder rigide mogen opstellen om risico’s in te dammen. BZ zou wat dat betreft een voorbeeld kunnen nemen aan een zeer klantvriendelijke KLM!!

 7. Joke zegt op

  Ben blij dat wij (69 en 78) eind januari, weliswaar om andere redenen, onze vakantie konden annuleren.
  Toen nog niets bekend over Corona, wel na 2 weken de berichten.

 8. ruud zegt op

  Voor mij geen rollercoaster.
  Ik ga gewoon door met wat ik al deed en merk het wel, of ik besmet raak of niet.
  Aan alles wat ik doe zit een risico dat ik niet kan inschatten.

  Hoe groot is de kans dat ik een val maak van het huishoudtrapje, wanneer ik een lamp vervang?
  Een landing met mijn hoofd op de tegels kan best dodelijk zijn.

  Hoe groot is het risico dat ik tijdens mijn wandeling wordt overreden, want er zijn geen trottoirs in het dorp – dat is mij al bijna een keer overkomen met een dronken wegpiraat.

  Zo kun je een heel lange lijst maken, en je enorm ongerust maken.
  Ik doe dus maar of er niets aan de hand is en ga verder met leven, tot het ophoudt.

  • Ralph zegt op

   Zo is dat ,Neem het leven zoals het op je afkomt.
   Gezien de meeste reacties lijkt het wel of je 100% het virus oploopt in Thailand , terwijl ik me meer zorgen maak op de huidige situatie in ons eigen land waar het virus zich verder uitbreid mede dankzij de koude temperatuur .
   Een hoop mensen zijn al besmet van de slogan van de A.H.en kunnen probleemloos jaren naar het toilet.
   Je moet je hoofd natuurlijk ook niet in de bek van de leeuw doen , een beetje extra hygiene is m.i wel vereist.
   Of zou het einde van de wereld nu nabij zijn?
   Ralph.

 9. Vakman zegt op

  Hallo,

  Wij hebben een rondreis geboekt van Bangkok, via Kao Sok, Krabi naar Phuket vanaf 4 april. Geen zin om te annuleren, omdat we er gewoon uit moeten én omdat de vorige rondreis van juli vorig jaar zo goed bevallen is.

  Maar als ik nu lees dat er waarschijnlijk fors meer besmettingen zijn dan in Nederland (op dit moment..dus nog de beginfase, en ik ben zelf verkouden), Nederlandse reizigers 2 weken lang dagelijks hun gezondheid moeten bijhouden én Bangkok mogelijk afgegrendeld wordt, dan zal er weinig vakantiegevoel overblijven. Want dan gaan andere trekpleisters ook dicht en het openbaar vervoer met minder dan 100 personen?????

  Sluit mij 1 dag op in mijn hotelkamer en ik word al gek, laat staan 2 weken. Dan blijf ik liever thuis met meer bewegingsvrijheid dan in een Thaise ‘gevangenis’ te zitten. Dat zou ook zonde zijn, want waarschijnlijk hou ik er dan zo’n nare herinnering aan over dat ik niet meer naar Thailand wil.

  Nu kan ik tenminste nog het bos in wanneer ik dat wil.

  De onzekerheid, de chaos regeert. En zolang economisch belang voor de gezondheid gaat, loopt men achter de feiten aan om de gevolgen te beperken.

 10. Jan Ponsteen zegt op

  Hoe kom je daarbij een medici uit Nederland die het Virus COVID-19 dagelijks volgt, vertelde mij dat de temperatuur geen invloed heeft bij versprijding. Warm of koud maakt niets uit. Wel verspijd het virus zich moeizaam bij een hoog luchtvochtigheidsgehalte.
  Jij en de Minister van volksgezondheid Thailand Anutin Charnvirakul zijn denk ik niet goed geïnformeerd.

  • Maarten Vasbinder zegt op

   Zou het niet zo kunnen zijn, dat die medicus uit Nederland niet goed geïnformeerd is.
   Vele virologen weerspreken zijn gevolgtrekkingen.
   Bovendien is het niet toevallig, dat juist in de tropen de luchtvochtigheid wel eens aan de hoge kant kan zijn.

   • johny zegt op

    Koorts zijn temperaturen boven de 37 graden, meer dan lichaamstemperatuur dus. Wat gebeurt er dan als de buitentemperaturen oplopen tot daarboven? Die extreem hoge temperaturen zijn voor een virus dodelijk. De kans op besmetting is dan een pak kleiner.

 11. Ryszard Chmielowski zegt op

  Bedankt Hans Bos voor jouw COVID-19 verhaal. Het bevat heel wat nuttige informatie voor mensen (zoals ik) die binnenkort naar Thailand willen afreizen. Ik lees daarom artikelen als deze met veel aandacht. Hopelijk volgen er meer soortgelijke ‘getuige’ verslagen!

 12. Miel Timmers zegt op

  Grappig is dat ik de mensen die wekenlang op Facebook tegen mij hebben gemopperd over mijn twijfels aangaande Corona helemaal zijn stilgevallen. Ik was een zwartkijker die onrust zaaide, terwijl het om niet meer ging dan een griepje. Nu de brandhaard dichterbij komt, hoor ik ze niet meer.

  Waarom deze sneer naar anderen toe, kunnen zij ook geen mening hebben ?

  Per dag komen er meer mensen om in het verkeer dan de coranavirus, dat is een feit.
  Zelf ben ik hier in Thailand en vermijd zoveel drukke plaatsen en probeer zoveel als het kan om contact of wat dan ook te vermijden, maar je houd het niet tegen.
  Deze virus zal de een besmetten en dat nog eens niet merken, er zullen ook vele ziek van worden en de zwakkere daaronder zullen dit helaas niet overleven. En ja dat is ook met een griepvirus.
  Iedere falang hier weet heus wel wat erop doet en hoe het zich moet beschermen tegen dit.

  Mvg Miel

 13. Jacques zegt op

  Is dit goed nieuws van die vieze farangs.

  ROTTERDAM (ANP) – Wetenschappers van het Erasmus MC en de Universiteit Utrecht claimen de vondst van een antilichaam tegen COVID-19. De wetenschappelijke publicatie van de groep van tien wetenschappers ligt ter beoordeling klaar bij het toonaangevende tijdschrift Nature, meldt Erasmus Magazine, dat de ontdekking een wereldprimeur noemt.
  “Het antilichaam voorkomt dat het virus nog kan infecteren en kan bovendien goed helpen bij de opsporing van het virus”, zegt hoogleraar celbiologie Frank Grosveld, een van de ontdekkers namens het Erasmus MC.
  Het artikel met bevindingen van de wetenschappers is donderdag al gepubliceerd op een website met de naam BioRxiv, waarop biologen hun onderzoek kunnen publiceren en waarop collega’s kunnen reageren. In de samenvatting wordt gesproken over een antilichaam tegen SARS2, het coronavirus dat de huidige pandemie met COVID-19 veroorzaakt.
  Het antilichaam kan helpen bij de opsporing en preventie van deze vorm van corona-infectie. Volgens Erasmus Magazine moet het antilichaam nog op mensen getest worden, een proces dat maanden vergt.

  Ik mag hopen dat het allemaal vanwege de prioriteit sneller gaat en dat samenwerking wordt gezocht en desnoods in het buitenland maar testen waar minder zwaarwegende redenen worden aangedragen dan in Nederland. Maar voor mij als leek klinkt dit toch hoopvol en ik ben trots dat op deze mensen die dit toch maar bewerkstelligen.

 14. theoS zegt op

  Ik begrijp niet die alsmaar terug kerende opmerkingen over het Thaise verkeer en het coronavirus. Het Thaise verkeer heb je geen last van buiten Thailand terwijl het coronavirus zich verspreid over de gehele wereld. Dus men kan overall besmet raken terwijl men zich niet druk hoeft te maken over het Thaise verkeer buiten Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website