De beroemde monnik

Door Hans Pronk
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
5 september 2023

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de Hollander maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in Nederland niet zo gauw zal meemaken. 


De beroemde monnik

We hadden eens een Zweedse familie op bezoek: een geboren Zweed met z’n Thais/Zweedse vrouw en hun drie zonen. Z’n vrouw had gehoord van een beroemde monnik en die moest natuurlijk bezocht worden. Ze regelde een pick-up van een kennis van haar en ging met man en kinderen op die monnik af.

Het betrof echter een pick-up zonder normale achterbank, in ieder geval geen bank geschikt voor een farang. De vrouw van de farang ging voorin zitten naast die kennis om lekker te kunnen kletsen en de man ging met z’n kinderen achterin de laadbak zitten op de harde metalen vloer. Het was niet ver, had z’n vrouw gelukkig gezegd. Vele uren later kwamen ze terug. De Zweed zonverbrand en met een pijnlijke rug en achterwerk. Ik heb hem maar een flink glas whisky aangeboden om het leed wat te verzachten.

Wat was er gebeurd? Ze hadden de monnik inderdaad na een lange reis eindelijk gevonden en ze hadden allemaal van die monnik een tatoeage op de rug gekregen. Die tatoeage zou ze tegen toekomstig leed beschermen. Helaas niet tegen zon-verbranding en pijnlijke ruggen en achterwerken….

Een geluk was nog wel dat de tatoeage niet permanent bleek.

3 reacties op “De beroemde monnik”

 1. SiamTon zegt op

  Kortom, dit is één van de redenen dat ik nooit aan een Thaise vrouw ben begonnen.

 2. Dick zegt op

  Ik lig helemaal juist in een deuk met mijn vrouw. Die ongelooflijke stoicijnsheid,dat prachtige chagrijnige koppie ( Totdat ze lacht;dan gaat zelfs de zon snachts schijnen.) en haar romantische instelling als een aardappel. Maar god wat ben ik gek op haar. Ik ben thuis ook niet de baas hoor,maar wel tot hier en niet verder. Als ik echt niet wil zeg ik dat dat niet gaat gebeuren (wat dat ook mag zijn) en al mopperend kiest ze dan toch eieren voor haar geld. Prachtig. Ik laat me niet ondersneeuwen,en al helemaal niet bij schoonma. Maar das een verhaal apart 5555

 3. khun moo zegt op

  je kunt je beter inderdaad op onverwachte dingen voorbereiden.

  Wij zouden bezoek krijgen van een thaise kennis die op enige afstand woont van een uurtje of 5 rijden.
  Geen probleem.
  1 dag voordat deze zou komen wordt het plan omgedraaid dat ik 5 uur moet gaan rijden .
  Nu zijn dit kleine zaken.
  Er zijn genoeg farangs die verzeilt raken in situaties die ze achteraf helemaal niet gewild hadden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website