CTH geeft geen zier om de kijkers

Door Hans Bos
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
22 februari 2015

Op het moment dat True Vision de uitzendrechten in Thailand van de Premier League verloor aan CTH (Cable Thai Holdings) ben ik overgestapt. De maandelijkse vergoeding was er ook naar: 599 baht tegen dik 1600 voor True.

In Hua Hin kun je CTH via de kabel ontvangen, maar ikzelf krijg de programma’s in HD via de satelliet. So far, so good.

Hoe langer hoe meer wordt duidelijk dat het CTH alleen om de reclame gaat en de kijkers op het achterste bankje zitten. Vrijwel alle sportprogramma’s zijn niet meer dan reclamefilms voor Red Bull, terwijl de programmering wordt gedaan door iemand met het IQ van een platgeslagen mug. Van enige planning is geen sprake; informatie over welk programma op welk kanaal is pas beschikbaar als de wedstrijd is begonnen. CTH heeft als slogan ‘We share’. Dat geldt in ieder geval niet voor de programmering.

Achter de knoppen in de ‘studio’ is het ook kommer en kwel. Na een week heeft nog niemand door dat het geluid bij FOX 2 hoort bij dat op FOX 3 en ga zo maar door.

Zonder aankondiging is ineens de Formule 1 bij CTH verdwenen. Opbellen levert een uur lang doorverbindingen op met figuren die nauwelijks Engels spreken. Terwijl ik toch op het juiste knopje op mijn telefoon (for English press…) heb gedrukt…Wel werd duidelijk dat ik daarvoor moet bijbetalen. Alleen wist niemand hoe.

Als de Premier League niet live wordt uitgezonden, moet de kijker het doen met herhalingen, waarbij je maar moet raden van welke datum. Uit het Engelse commentaar begreep ik deze week dat het om een wedstrijd ging van eind vorig jaar.

Dan heb ik het niet eens over de Thaise deskundologen die voorafgaand aan een wedstrijd en in de rust alles beter denken te weten. Vooral die ‘sfinx’ in het midden irriteert mij mateloos. De presentatoren maken reclame op bevel en zijn uiteraard voorzien van een iPad.

Het is dat ik zo graag naar Louis van Gaal en Erwin Koeman kijk, anders had ik mijn abonnement al opgezegd. Als iemand bij CTH tenminste weet hoe dat moet.

7 reacties op “CTH geeft geen zier om de kijkers”

 1. Jack zegt op

  Welkom in Thailand hans.
  Gmm z , 9 kanalen premier league, fox 1, 2 en 3
  Goede films op fox
  National geografic, etc etc

  Je kunt zelfs een maand abonnement nemen, zodat je in de zomerstop gewoon even niet betaald, en in augustus gewoon verder gaat

  Zo mooi, zo simpel

  • robert 48 zegt op

   Heel goed gezien Jack GMMZ live voetbal van Holland 3 wedstrijden op zondag maar daar geef ik niks om die Micky mouse league.
   Live motorrace en auto race en fijne films en fox 1 2 en 3.
   GMMZ kan aangesloten worden op de schotel van treu dus die kan je gebruiken ervoor.

 2. bob zegt op

  Kijk in de bangkok post voor de programmering en lees ook het overige nieuws.

 3. tiptop zegt op

  Hallo Jack, kan je iets meer informatie geven betreft GMMz, is dit een Thaise provider of uit een ander land en wat is de prijs hiervan, heb nu ook CTH en ben tot nu toe nog niet ontevreden maar heb graag dat ik diverse keuzes kan maken.

  • raijmond zegt op

   Gmmz is een thais provider
   En daar heb je 4 pakket
   Funmovie holliwood plus sport movie horror
   Dat voor een prys per pakket voor 30 dagen 299 bhat
   Engeland voetbal voor 399 per maand

  • robert48 zegt op

   Bij deze alle info GMMZ.

   http://www.gmmz.tv/home.php

 4. martin zegt op

  Ik ben het volkomen met Hans eens, ik erger me aan de manier waarop ze met klanten omgaan.
  voor 2,5 jaar betaald en na 1 jaar gewoon afgesloten.
  Sorry kan er niet af.
  Die thaien in de rust die versta ik toch niet maar de reclames zijn door en door irritant.
  Abonnement echt niet goedkoop dus ik ga ook naar GMM


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website