Auto uitlenen in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
21 juli 2018

In een recente nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Pattaya stond deze oproep van een lid uit Pattaya: “Omdat ik niet vaak een auto nodig heb, heeft ’t geen zin om er zelf één aan te schaffen. Maar zo regelmatig zou het wel handig zijn als ik er één kon gebruiken. Een paar keer per maand zou het goed uitkomen als ik een auto zou hebben. In de huidige maatschappij wordt vaak gesproken over ‘delen’ ofwel ‘sharing’.

Ik ben op zoek naar mensen die hun auto zo af en toe uit willen lenen (ik wil daar ook best wel voor betalen natuurlijk). Ik ben zelf een ervaren en voorzichtige autorijder, niet bepaald het type ‘onbezonnen brokkenpiloot”

In eerste instantie vond ik het een merkwaardige oproep, want ik dacht aan wat iemand mij ooit vertelde: “Je kunt veel van mij lenen, behalve mijn vrouw en mijn auto”. Dat je je vrouw niet uitleent is in sommige kringen al achterhaald als ouderwets, dus waarom zou het ook niet met je auto kunnen gebeuren?

Ik denk dan wel, dat de persoon, die de auto leent, een bekende moet zijn, die je kunt vertrouwen. Natuurlijk heeft hij een voor Thailand geldig rijbewijs en ik zou dan ook maar even de verzekeringspolis nakijken of de verzekering ook in zo’n geval onveranderd geldig blijft.

Hoe dan ook, ik heb geen auto, dus ik kan hem niet helpen, maar wellicht zijn er bloglezers – in Pattaya of omgeving – die ategen af en toe uitlenen tegen een vergoeding van hun auto geen bezwaar hebben. Neem in dat geval contact op met de aanvrager Rick the Singer: [email protected]

12 reacties op “Auto uitlenen in Thailand”

 1. Van dijk zegt op

  Als in de polis staat, dat iedere chauffeur verzekerd is,lijkt het mij geen bezwaar,nu nog iemand vinden succes

 2. Fred zegt op

  Je kunt in en rond Pattaya toch auto’s huren.

 3. fons zegt op

  waarom geen huren dat is de beste oplossing bij ongeval of diefstal breng je partuculieren niet in de broblemen verhuur bedrijven hebben meer dan een auto en zijn daar voor verzekerd als je het te duur vind is er nog een taxi of bus ik vind het persoonlijk een domme vraag auto lenen aan andere personen.

 4. Mailme60 zegt op

  Ik begrijp deze oproep niet. Je kunt toch gewoon een auto huren voor 1-2 dagen als je die nodig hebt?! Ik zou mijn auto nooit uitlenen aan iemand die te beroerd is om de Thaise economie te steunen.

 5. Alex zegt op

  Je kunt per dag een auto huren op tientallen plaatsen in Pattaya. Goed en verzekerd!
  Waarom een auto lenen, van iemand die je niet eens kent. Ik zou nooit mijn auto uitlenen aan een vreemde!
  Maar wat is de onderliggende reden. Voor een dubbeltje op de eerste rang.? Gebruik maken van andermans goedheid?
  Huur gewoon een auto of neem een taxi!

 6. Henk zegt op

  Laat mij dan maar ouderwets wat betreft auto of vrouw uitlenen ,het is ook onnodig om in Pattaya een vrouw of auto uit te lenen ,op ieder hoek van de straat kan je beide lenen cq huren .Meestal is het ook nog zo dat de auto met een andere bestuurder niet verzekerd is en al heeft de auto 10 jaar probleemloos gereden maar net als je hem uitleent gaat er iets stuk .Wat er met de vrouw gebeurt dat kan ieder voor zichzelf invullen .Voorkom problemen en huur een auto als je hem nodig hebt of spreek een prijs af met een taxichauffeur ..

 7. Kees 2 zegt op

  “Uitlenen” tegen betaling kan gezien worden als verhuur. Dan geldt waarschijnlijk de verzekering niet !

  Ooit huurde ik een auto voor een dag bij een guesthouse. Het was de prive-auto van de eigenaar van het guesthouse. Bleek achteraf dat er in de kleine lettertjes (letterlijk klein!) van het huurcontract stond dat de verzekering niet geldig was bij verhuur en bij een ongleuk had ik voor alles kunnen opdraaien !!
  Dus huur bij een degelijk autoverhuurbedrijf !

  De oproep tot uitlenen lijkt op “ons bent zunig”. Ik adviseer die meneer een Thai te regelen die op LPG rijdt en op afroep beschikbaar is. Er zijn er tientallen ! NUL KOMMA NUL risico en je laat je comfortabel rijden door een chauffeur die thuis is op de lokale wegen. Hij is waarschijnlijk even goedkoop (of misschien een tikkie duurder) uit dan dat ie een benizine-auto leent tegen betaling.

 8. eduard zegt op

  Het idee is niet zo gek. Vooral als je met 3 of 4 bekenden in 1 park woont. Maar dan een nieuwe kopen en door 4 delen en alle onderhoud ook. Rij je voor 200000 baht nieuw.

 9. Erwin Fleur zegt op

  Beste,
  En? Als de auto defect raakt betaald u dat dan ook?
  Dat wordt een groot probleem!

  Nee, onze auto staat in Pattaya, en wij gaan aan niemand onze auto uit lenen.
  Van lenen komen problemen.

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 10. chris zegt op

  Ben van plan een woonwijkje te ontwikkelen waarin een groot aantal zaken gezamenlijk bezit zullen worden. Daar valt ook een (electrische) auto onder, al dan niet met chauffeur. Kosten verrekend in de jaarlijkse fee.
  We moeten af van het kapitalistische, individuele gedoe, dat deze planeet alleen maar te gronde richt. En niet anderen de schuld geven, maar bij jezelf beginnen.

 11. Dries zegt op

  Hallo,

  je moet gewoon een auto huren.
  Auto delen of sharen staat garant voor problemen.

  Dries

 12. theoS zegt op

  Niet doen. Bij aanrijding neemt men de benen en je draait overal voor op. Auto staat op jou, of je vrouws, naam.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website