Thung Zang Bay in Chumphon

Wie regelmatig in Thailand komt zal zich vergapen aan de prachtige stranden en eilanden die Thailand rijk is. De totale kustlijn bedraagt 3.219 km en veel daarvan is goed bedeeld met oogverblindende tropische stranden. Daarnaast heeft Thailand maar liefst 1.430 eilanden waarvan een aantal bekende maar ook een groot aantal onbekende en onbewoonde eilanden.

In deze nieuwe serie tonen wij bijzondere foto’s van stranden, strandhuisjes en eilanden. De Thaise namen van de eilanden worden meestal voorafgegaan door het woord Koh of Ko (Thais voor eiland). De eilanden, maar ook de stranden liggen in of aan de Golf van Thailand en de Andamanse zee en kenmerken zich door een ongekende schoonheid.

Dagelijks gaan wij op zoek naar aansprekende foto’s van eilanden, stranden en strandaccomodaties. Het kan gebeuren dat er meerdere foto’s van hetzelfde strand of eiland worden geplaatst. Dat heeft te maken met enorme aanbod en het soms lastig is om te kiezen. In ieder geval willen wij in beeld brengen waarom Thailand zo’n enorme aantrekkingskracht heeft op toeristen wereldwijd. Dat heeft vooral te maken met de prachtige foto’s die zijn gemaakt en waar je al van geniet wanneer je er naar kijkt.

Veel plezier!

Ban Chuen Beach (Arinchawit Jit / Shutterstock.com)

 

 

Nachtleven van Bophut village op Koh Boput op Koh Samui

 

Chaloklum baai op Koh Phangan

 

Thung Wua Laen Beach vanaf het Dinsor uitkijkpunt in Chumphon

 

Koh Samet

5 reacties op “Stranden, strandhuisjes en eilanden kijken in Thailand (10)”

 1. l.lagemaat zegt op

  Weer heel mooie foto’s, compliment!

 2. Bjorn zegt op

  Jullie doen me elke dag wegdromen!

 3. marco zegt op

  Als ik in dipje zit en ik kijk dan op deze mooie foto’s van bounty stranden dan word ik daar weer heel vrolijk van. Ga zo door met die prachtige foto’s .

  • Jan zegt op

   Als ik deze foto’s bekijk word ik juist triest ik zou eind januari tot ibd februari naar dit soort stranden gaan. Helaas alles moeten annuleren :-(. Dat wil niet zeggen dat ik ze niet meer wil zien al was het maar om inspiratie op te doen voor de volgende keer en ik hoop dat dat januari 2022 is.
   Groet Jan.

 4. Toto zegt op

  Het zijn inderdaad hele mooie foto’s, maar vertellen niet altijd de werkelijkheid. Net zoals een hotel op foto’s er regelmatig veel mooier uitziet, dan het in werkelijkheid is als je eenmaal ter plaatse bent.

  Wij zijn zomer 2019 in Rayong geweest. Het strand voor het hotel was top, maar als je aan beide kanten een stukje er van af liep was het bezaaid met plastic, glas en andere troep. Het was gewoon weg smerig en niet alleen daar, maar ook op andere plekken langs de kust in de regio.

  Gelukkig waren de eilandjes, waar onder andere schildpadden worden beschermd, voor de kust wel schoon.
  En werd er ook goed op gelet dat er geen rotzooi werd achter gelaten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website