Huizen kijken in Thailand (5)

Door Redactie
Geplaatst in Huizen kijken
Tags: , ,
12 maart 2022

Oud en verlaten herenhuis, gebouwd in Europese stijl. was vroeger het stadhuis van Nonthaburi.

Wie regelmatig in Thailand komt zal zich verbazen over de verscheidenheid aan huizen en bouwstijlen. Zo zijn er townhouses, condo’s, bungalows, huizen op palen, huizen op het water, traditionele houten huizen, huizen in de Lanna style, geestenhuisjes, boothuizen, huizen in een rijstveld en zelfs een huis op z’n kop.

In deze serie plaatsen we foto’s van verschillende soort huizen in Thailand. Vandaag weer een paar bijzondere huizen: Een vervallen huis in Europese stijl, Chinese huisjes, een Engels landhuis in Isaan, een traditioneel houten huis en boomhuizen.

Ban Rak Thai, huizen in Chinese stijl op een theeplantage in Mae Hong Son

 

Een Engels landhuis in de Isaan? Jazeker!

 

Een traditioneel houten huis in Chang Mai

 

Een rijtje boomhuizen


» Laat een reactie achter


Rating: 4.62/5. From 13 votes.
Please wait...

12 reacties op “Huizen kijken in Thailand (5)”

 1. Petervz zegt op

  De laatste foto zijn van een klein resort bij Bung Chawak in Suphanburi.

  • Ton Egbers zegt op

   Zijn dat van die bomen waar betonbalken van gezaagd worden? 😉

 2. thea zegt op

  Ohhh wat een leuke huizen allemaal, zou in allemaal wel even willen wonen.
  Ik begin met een huis op de thee plantage, help ik gelijk een handje mee, prachtig.
  Het engelse huis met dito tuin is ook leuk om te zien in Thailand

  • brabantman zegt op

   Beetje dromen mag altijd. Maar ik zou maar geen ‘handje meehelpen’ in Thailand. Voor je het weet zit u op het politiebureau en de volgende dag op het vliegtuig naar huis. Ook voor een theeblaadje plukken heeft u een (bijna niet te verkrijgen) werkvergunning nodig.

   • thea zegt op

    Jammer he brabandman.
    Ik zou niet helpen om geld te verdienen maar gewoon de ervaring opdoen ” thee plukken “geweldig toch

    • Sjaak S zegt op

     Geld verdienen mag wel, maar je mag gewoonweg niet werken. Dat is het punt en “ervaring opdoen” en “thee plukken” worden in Thailand als werken gezien. Of je er iets voor krijgt of niet. Je moet er een vergunning voor hebben.

  • Willem Verpoest zegt op

   De eerste foto zijn niet echt huizen: het zijn kleine bungalows voor toeristen, middenin de theeplantage.

 3. Maryse zegt op

  Heel interessant, ga vooral een poosje door met die mooie foto’s!

 4. Jacques zegt op

  Het zou mij niet verbazen als er geen vergunning is afgegeven voor de bouw van die huizen op de deels gekapte bomen. Het ziet er fraai en inventief uit, maar het kan zo maar weer op de slooplijst komen te staan, zoals zo veel wat (onrechtmatig) is gebouwd in Thailand. Het oude verlaten herenhuis te Nonthaburi mag van mij op de monumentlijst ter preservering voor de toekomst.

  • Petervz zegt op

   Die huisjes staan niet op deels gekapte bomen maar op beton in de vorm van deels gekapte bomen. Het is een leuk resort bij de Bung Cawak in Suphanburi.

   Het ‘herenhuis’ is het oude provinciale administratiekantoor. Het is nu een museum, maar helaas wordt het niet goed onderhouden

   • Jacques zegt op

    Bedankt voor de extra informatie. Dat geeft een ander licht op deze wijze van bouwen. Het zou jammer zijn als het weer gesloopt moest worden. Ik zal er eens een kijkje nemen, want kom regelmatig in Suphanburi. Er zit een wezenlijk verschil tussen een gebouw dat dient als museum en een gebouw die valt onder monumentenzorg. Die zullen ze in Thailand toch ook wel kennen. Ik zou het betreuren als dit gebouw in verval raakt, want het heeft zeker een bijzondere uitstraling.

 5. willem Borsboom zegt op

  Gewoon leuk om ook Thaise huizen te zien. Daar ga je toch ook voor op vakantie. Cultuur snuiven. Die boom hutten (bungalows) is ook grappig gemaakt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website