Villa Oranje in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Hotels, Review
Tags: ,
6 december 2012

Een poosje geleden vertelde ik een verhaal over een appartementencomplex in Jomtien, dat Villa Germania heette. Een groot flatgebouw, waar voornamelijk Duitsers en andere duitssprekende gasten verbleven.

Over die Villa Germania werd zelfs in Duitsland een soapserie op RTL4 vertoond. Bij wijze van grap opperde ik, dat het nu ook tijd werd voor een Villa Hollandia, want ook Nederlanders maken van alles mee hier in Thailand.

Tot mijn grote verrassing kwam ik te weten, dat wij in Pattaya wel degelijk iets dergelijks hebben, alleen heet het niet Villa Hollandia, maar Villa Oranje, misschien nog wel toepasselijker. Iemand, die graag in een hotel onder Nederlandse leiding wilde logeren, tipte mij hierover en vroeg mij of ik eens wilde gaan kijken “of het wat was”.

Villa Oranje

En of het wat is! Villa Oranje is een klein boetiekhotel (15 kamers) in een zijstraat van Pattaya Klang (Central Road). Het ziet er prachtig uit, mooi zwembad, leuke bar met een zitje voor het ontbijt, kamers, die allemaal vernoemd zijn naar Nederlandse schilders. De prijzen zijn ook nog eens zeer redelijk. Ik maakte een praatje met Martin, de manager, die mij vertelde, dat het hotel al sinds 1998 onder de naam Villa Oranje bestaat. De gasten zijn voornamelijk Nederlanders, echtparen of alleenstaanden en af en toe komen er wat Vlamingen. Mond tot mond reclame is hun sterkste punt en gasten komen vaak terug.

Locatie

Het hotel is een beetje verscholen achter muren, vandaar dat ik het nooit had opgemerkt. Grappig is wel, dat ik wel vaak in die straat kwam, want toen ik mijn Thaise vrouw leerde kennen, had zij een kamer (met 4 andere meiden) in een appartementencomplex in dezelfde straat. Het hotel ligt dicht bij Central Road en als je niet wil lopen naar het strand (ca. 10 minuten), dan komen er zeer regelmatig Bahtbusjes langs, die je voor 10 Baht naar Beach Road, Walking Street of elders brengen.

Website

Ik zou nog veel meer over Villa Oranje kunnen vertellen, maar kijk eens op hun website, waar alle informatie heel uitgebreid is te vinden. Je leert er ook nog van, want bij voorbeeld van alle schilders, waar een kamer naar vernoemd is, wordt een uitgebreide levensbeschrijving gegeven. Website: www.villaoranje.com

Ik beveel het graag aan voor Nederlanders en Belgen, die in een “Nederlands hotel” willen logeren, met de mogelijkheid met ander gasten in een intieme en gezellige sfeer kennis te maken. Zie ook de mooie video, die men op de website heeft staan:

https://youtu.be/lYyNeQPQujw

6 reacties op “Villa Oranje in Pattaya”

 1. ron zegt op

  Het is een leuk verblijf maar als je even kijkt wat nu de prijzen zijn voor een kame zijn er best wel andere plaatsen die minder kosten en waar je dan nog een zeer uitgebreide maaltijd bij krijgt.

  Voor de kamer die ik toen had betaal je nu 1150 bath per nacht en 1000bath als je een maand blijft. Ik betaalde ene mooi hotel met ouitgebreid buffet aan een 1250bath, dan is het snel bekeken wat je neemt denk ik.

  Moderator: tekst verwijderd. Thailandblog is geen schandpaal.

 2. Ulrich Bartsch zegt op

  Öok in Chiang Mai is er een Villa Oranje”, van dezelfde eigenaar, heel proper en netjes, het personeel is zeer vriendelijk en altijd behulpzaam, maar ook daar zijn de prijzen aan de hoge kant

 3. Ron zegt op

  Moderator: wij hebben huisregels. Die hanteren wij. Als u Thailandblog bezoekt, gaat u akkoord met onze huisregels. https://www.thailandblog.nl/reacties/

 4. Hans-ajax zegt op

  Een leuk en mooi filmpje, echter weinig of geen informatie, b.v. is het restaurant en de bar ook toegankelijk voor Nederlanders die hier reeds wonen, in het bevestigende geval, wat hebben ze te bieden qua menu, ik kom er niet achter in het filmpje, kan je ook b.v. naar voetbalwedstrijden kijken op een groot scherm van het Nederlands elftal o.i.d. ook als inwoner van Pattaya dus ,beetje karig allemaal. Meer info zou mijns insziens wel op zijn plaats zijn.
  Vriendelijke groeten Hans-ajax.

 5. Ron zegt op

  Ga naar http://www.villaoranje.com/ en kies algemeen onderaan dan zie je ook het menu.
  Je kan daar best gaan zitten aan het zwembad en iets drinken. Aan de bar is er een groot scherm waar je TV kan kijken.

 6. loe zegt op

  Kennissen van mij kwamen en komen vaak in Villa Oranje en zijn altijd erg te spreken over het hotel. Ik ben er zelf een paar keer op bezoek geweest. Kopje koffie gedronken en vrienden bezocht.
  Ik vind het te ver weg van de ”bewoonde wereld” en ga er niet logeren, maar als dat voor een ander geen probleem is, is het zeker aan te raden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website