Nieuwe Marriot in Hua Hin bedient de top van de markt

Door Hans Bos
Geplaatst in Hotels
Tags: ,
22 februari 2016

Het nieuwe Hua Hin Marriot Resort & Spa opent binnen enkele weken zijn deuren. Een gebeurtenis van betekenis, want dit splinternieuwe hotel bedient de top van de toeristische markt in Hua Hin. Ondergetekende kreeg alvast een korte rondleiding over het terrein waar nog overal de laatste hand aan wordt gelegd.

Imposant, zo kun je het nieuwe Marriot in Hua Hin best noemen. De architectuur is een mengsel van Thaise authenticiteit en een smaakvolle moderne vormgeving. Op de plek waar ooit het verouderde Marriot stond, is een hotel verrezen dat zijn weerga nauwelijks kent.

De lobby is uitgevoerd als een reusachtige huiskamer uit een koloniaal tijdperk, evenals de Grand Ballroom. Deze is bedoeld voor grote manifestaties en bijeenkomsten. Mocht ik ooit nog eens trouwen, dan zal dat hier zijn…

Op een lap grond van dik 32.000 vierkante meter tussen Phetkasem Road en de Golf van Thailand heeft de gast de keuze uit 322 kamers en zelfs de Presidential of Ambassador suites. Uiteraard zijn alle voorzien van een eigen balkon. Over het terrein meandert een vrijwel oneindig zwembad. Kinderen hebben een eigen zwem- en speelparadijs, opdat de ouders kunnen relaxen en de kinderen geen andere gasten lastig kunnen vallen.

Uiteraard telt het nieuwe Marriot schitterende restaurants met uitzicht op zee, 24-uurs fitness en ga zo maar door. Die vijf sterren heeft het hotel vóór de opening al binnen.

Wie snel is en het hotel aan den lijve wil ondervinden, kan een kamer boeken voor de openingsprijs van circa 125 euro per nacht, inclusief ontbijt. De standaardprijs van een kamer komt rond de 230 euro te liggen.

De Marriot-keten beschikt inmiddels over 500 hotels, verspreid over 50 landen. Met een jaarlijkse opzet van 14 miljard USD en 19 hotelmerken behoort Marriot tot de grote spelers op de markt voor zakenlieden en toeristen. Het nieuwe hotel in Hua Hin is eigendom van ThaiBev (Chang, Mekhong, Sang Som) met als tycoon Charoen Sirivadhanabhandi. Hij komt met zijn familie op 2 maart proefslapen. Hij zal er geen nacht wakker (van) liggen.

6 reacties op “Nieuwe Marriot in Hua Hin bedient de top van de markt”

 1. Carl zegt op

  Zo juist geboekt : eind maart ,superior guest room , resort view , incl. ontbijt , 5,317.82 THB per night.

  Incl. Taxes en Fees.! = naar huidige koers euro / THB +/- euro 136,00….

  Carl.

 2. Jack G. zegt op

  Best wel jammer dat het Marriot onze senior Thailandblogverslaggever Hans niet een gratis nachtje of nog beter een weekje in een suite aanbiedt om alles even goed te testen. Want zijn de matrassen wel zacht genoeg? Zijn de kamers wel geluidsdicht? Is het zwembadwater wel lekker nat? Kun je wel of niet kiezen uit 7 verschillende hoofdkussens? Is het ontbijtje wel afgestemd op de eisen van de Thailandbloggers? Is de butler wel snel genoeg? Is de huiswijn wel te drinken en tegen een redelijke prijs? enz. Zo te zien moet je wel even tijd uittrekken om een rondje zwemmen af te ronden. Wel mooi dat kinderen in hun gedeelte kunnen zwemmen.

  • Hans Bos zegt op

   Ja Jack, dat krijg je als je er snel bij bent. Ik heb nog geen kop koffie gehad. Ander minpuntje: de bewakers aan de poort spreken geen woord Engels, wisten niet waar ik voor kwam en stuurden me uiteindelijk naar de ingang voor leveranciers…Allemaal pre-opening troubles. Ik hoop dat het hotel jouw advies opvolgt.

 3. l.lagemaat zegt op

  Het is te hopen dat het Marriot concern en (Thaise) aanhang met een jaarlijkse omzet van 14 miljard USD het personeel eens op waarde schat en waardeert. De Amerikaanse vrouwenbond hoeft dan niet te vragen om enveloppen voor tips in de kamers te leggen.
  Hoe zou de “top” van de toeristische markt zich in Hua Hin of elders in Thailand zich kunnen vermaken.
  Het is nog steeds geen St.Tropez of Monaco, Macau of Las Vegas om maar iets te noemen.

 4. Jacques zegt op

  Kennelijk zijn er nog niet genoeg hotels in Hua Hin en voorziet dit in een bepaalde behoefte. De rich en de famous moeten toch ook hun geld kwijt. Het doet mij denken aan het sofitel hotel in Hua Hin waar ik in het verleden, toen ik nog geld had en niet van mijn staatspensioen hoefde te leven, een aantal dagen heb doorgebracht. Daar heb je ook een mooie ontvangsthal en drie tuinen met zwembaden en de vleugels hebben diverse stijlen. Is ook wat voordeliger geprijsd voor bepaalde kamers en doet wat mij betreft hier niet voor onder. Ook het hilton in Hua Hin kent zo zijn voordeel prijzen van rond de 5000 bath.

 5. Hans Bos zegt op

  Beste Lodewijk, naar Hua Hin ga je in eerste instantie om te golfen en uit te rusten. Gokken is in Thailand uit den boze zoals je weet. Naar Hua Hin gaat de Bangkokse elite om zich met elkaar te vermaken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website