Als ik de lift in hotel Cacha in Bangkok uitkom, denk ik dat de bouw nog in volle gang is. Een cementen vloer, geen vloerbedekking of tegels. Het blijkt een onderdeel te zijn van de stijl waarin het hotel is gegoten, zogenaamde ‘bouw-chic’. Het is even wennen.

Cacha is een splinternieuw hotel, pas eind september geopend, in het centrum van Bangkok en op de hoek van Petchburi Road en Banthat Thong (Ratchatewi). ‘Where art meets hospitality’ meldt de website opgetogen. Daar is overigens niet te veel mee gezegd, want ontvangst en service zijn uitstekend.

De kamers zijn ruim en goed ingericht. Er is duidelijk over nagedacht. Voorheen was dit een kantoorgebouw, nu een opvallend stadshotel met 34 kamers. Vrijwel alle muren zijn beschilderd door (straat)artiesten, tot zelfs in de kamers. Die zijn voorzien van alle gemakken, een separate douche en toilet. Helaas ontbreekt een koelkastje, maar wellicht komt dat nog.

Ander probleem: uitstappen voor de deur van het hotel is verboden, dus de gast die met een taxi komt moet nog enkele tientallen meters met zijn bagage zeulen. Het hotel heeft daarnaast geen parkeerplaats, geen buitenterras en geen zwembad. Ik raad lichte slapers aan deze plek te mijden, gezien het verkeerslawaai.

Het restaurant op de begane grond ziet er licht en gelikt uit, al blijk bij de stoelen en banken dat ontwerp niet altijd samengaat met gemak. Het ontbijt is redelijk en de koffie zelfs voortreffelijk. Tussen 18.00 en 20.00 geldt hier de wet van het happy hour, terwijl voor weinig geld een Thaise schotel wordt bereid. Op luttele afstand op Petchburi Road vindt u bovendien ontelbare eettentjes en restaurants.

En dan voor de gasten het belangrijkst: de prijs. Voor nog geen 1100 baht krijgt u hier een prima kamer met ontbijt. Vooralsnog is het niet echt druk in deze nieuwe aanwinst.

Meer informatie: www.cachahotel.com/

2 reacties op “Hotel Cacha in Bangkok, ‘where art meets hospitality’”

 1. erkuda zegt op

  Op de website ziet een en ander er inderdaad behoorlijk uit en de prijs van ongeveer 1100 baht voor kamer plus ontbijt is gunstig te noemen. Het artikel vermeldt jammer genoeg niet de prijzen van alle vijf typen kamers.
  Ook is het jammer, dat de bereikbaarheid met taxi klaarblijkelijk behelpen is. Het niet beschikken van eigen parkeergelegenheid is voor mij een minpunt, maar dat zal voor de standaard toerist geen beletsel zijn.
  Misschien een optie om toch komend jaar eens te bekijken. Niet volgende maand wanneer ik weer voor een aantal dagen in Bangkok ben. Daarvoor is reeds een hotel gereserveerd.

 2. William zegt op

  Ziet er veelbelovend uit op hun site, ik ga het proberen half november. Boekte de Superior Room voor een prijs nog lager dan de Standard Room! De Standard Room zag er nogal donker uit en daarom gebeld en inderdaad er zijn geen ramen in de Standard Room!
  Ik kan daar niet goed tegen, geen frisse lucht, geen uitzicht en het komt nogal eens voor in Thailand wanneer je een niet te dure kamer zoekt. Hoop nu voor die 4000 Bath vier goede nachten te hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website