Ken Wolter / Shutterstock.com

Eén van de betere hotels aan Beach Road is de Holiday Inn. Het heeft alle voordelen van een luxehotel, waarvoor Holiday Inn bekend staat. Er zijn momenteel meer dan 1100 vestigingen van Holiday Inn over de gehele wereld.

Ik heb er in mijn werkzame leven vaak gelogeerd tijdens mijn zakelijke en ook wel privéreizen. Ik ken de vestigingen uiteraard niet allemaal, maar toch kom ik wel op enkele tientallen.

Holiday Inn Express

Hoe dan ook, de Holiday Inn in Pattaya heeft er een zusje bij gekregen in de vorm van een Holiday Inn Express, dat is gevestigd in Soi Buakhow. Ik heb de bouw van het hotel regelmatig gadegeslagen en het verbaasde mij, dat er een Holiday Inn Express op die plek kwam. Het is in augustus geopend, hoewel er aan de voorkant nog steeds gewerkt wordt.

Vlag op een modderschuit

Om het maar ronduit te zeggen, ik vind het een “vlag op een modderschuit” en begrijp echt niet wat de investeerde bezield heeft om op die plek een luxe hotel te gaan exploiteren. Het is een prachtig pand en ook binnen zal alles best in orde zijn om het de gasten naar de zin te maken, maar de omgeving……..!

Begrijp mij goed, ik heb niets tegen Soi Buakhow, integendeel zelfs. Het is over de hele lengte van Pattaya Klang (Central Road) naar Pattaya Sai (Zuid) een levendige en gezellige straat met winkels, veel guesthouses met restaurants, twee markten en ongeveer in het midden het uitgaanscentrum LK Metro.

Op de website van Holiday Inn Express wordt over Soi Buakhow weinig gezegd, wel uiteraard wat Pattaya te bieden heeft zoals strand, watersportmogelijkheden, shopping malls en ander bezienswaardigheden. Prima, maar toch denk ik, dat de bezoeker, die Holiday Inn van elders kent, niet gecharmeerd zal zijn van de locatie.

Prijzen

Ik heb nog even gekeken naar de prijzen van de 2 Holidays Inn met het idee, dat er niet echt veel verschil zou zijn. Dat was niet juist, want ruwweg gezegd, is de Holiday Inn Express de helft goedkoper dan de Holiday Inn aan Beach Road. Misschien goed voor een vakantieganger, die dan wel in een duurder onderkomen verblijft dan in de vaak ook prima guesthouses in de buurt, maar zeker geen alternatief voor iemand met zakelijke doeleinden.

Google “Holiday Inn in Pattaya” en u vindt alle bijzonderheden van de twee Holiday Inns.

2 reacties op “Een nieuw Holiday Inn Express hotel in Pattaya”

 1. rob zegt op

  Ls,

  Het is inderdaad een bijzondere locatie.
  Verder heeft het prachtige kamers voor een hele nette prijs van ongeveer 40 € / 1400 Thb. Dat is heel netjes.
  Ik ga zeker boeken.

  Gr Rob

  ps.
  Op youtube is een leuk korte film te zien.

 2. philippe zegt op

  Ik passeer daar regelmatig, denk dat dit hotel internationaal begeerd is want zie er veel indiers buitenkomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website