Bespaar tot wel 47% op je hotelboeking!

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: ,
28 februari 2017

Nederlanders kunnen veel geld besparen op hotels door op het juiste moment te boeken. Reiszoekmachine KAYAK heeft miljoenen zoekopdrachten van haar gebruikers geanalyseerd en onthult wanneer Nederlanders de goedkoopste prijzen kunnen vinden voor hotels in 2017.

Is een lastminute altijd goedkoper? Nee, dat geldt niet voor hotelboekingen vliegtickets. Uit het onderzoek blijkt dat er op hotels wereldwijd tot wel 47% bespaard kan worden. De beste tijd om te boeken is meestal één tot drie maanden van tevoren.

Vliegtickets

Reizigers kunnen ook flink besparen op de aanschaf van vliegtickets. Wanneer reizigers vier maanden van tevoren een vliegticket naar Sydney boeken, kunnen ze tot wel 25% goedkoper uit zijn. Voor een backpack-ervaring in Thailand wordt reizigers aangeraden om een vliegticket naar Bangkok drie maanden van te voren te kopen, zo kan je mogelijk 13% te besparen op je ticket.

Bron: KAYAK – www.kayak.nl/news/wp-content/uploads/sites/72/2017/02/BTTB_tables_NL_lr-copy.pdf

7 reacties op “Bespaar tot wel 47% op je hotelboeking!”

 1. mister BP zegt op

  Beste lezers

  Deze informatie is zeker NIET in alle situaties juist. Als u vliegtickets wilt kopen voor julli/augustus dan is het de kunst zo vroeg mogelijk te boeken. Zo gauw de vliegmaatschappij zijn toestemming heeft om te landen (slots) gooien ze hun stoelen in de verkoop. Ze beginnen met een stuk of twintig voor de laagste prijs en gaan zo door met de volgende stoelen. Meestal in oktober zijn de eerste prijzen bekend, maar ik heb ook al eens in augustus of september voor het jaar daarna geboekt. Dit verhaal geldt zeker voor rechtstreekse vluchten. Mijn KLM vlucht is nu al zo’n 180 euro duurder geworden dan toen ik hem boekte!
  Daarnaast kan het zijn dat als je langer wacht met het boeken van een hotel de kleintjes vol zitten. Zowel agoda.com als booking.com hebben aanbiedingen gedurende het jaar en die zijn veel interessanter dan wachten op een bepaald moment.
  Wat je in ieder geval moet doen is zorgen dat je ingeschreven staat bij de luchtvaartmaatschappijen, agoda en booking. Je krijgt dan steeds updates. Dat geldt zeker ook voor air asia, wanneer je ook nog in Thailand wil vliegen. Ze hebben elk jaar een aantal maal aanbiedingen, waardoor het vliegen zeer voordelig is. Ben ooit voor 2,40 euro gevlogen van Kuala Lumpur naar Singapore!
  Let wel; mijn verhaal geldt alleen voor het Nederlands hoogseizoen in juli/augustus.

 2. japiokhonkaen zegt op

  Is zeker waar maar ook welke tijd je boekt telt mee , vlieg regelmatig aantal keer per jaar naar Thailand of andere bestemingen , Kerst duur Zomervakantie duur Chinees Nieuwjaar duur kies een periode ertussen en dan is het vaak goedkoper. Bijvoorbeeld Oktober regenmaand goedkoop hetzelfde geld voor Hotels etc.

 3. richard zegt op

  Ik vlieg meestal rechtstreeks naar Bangkok. Door het wegvallen van China Airlines is het aantal rechtstreekse vluchten gedaald van 17 naar 10 per week. De goedkope rechtstreekse vluchten zijn mijns inziens verleden tijd. Alle tickets liggen minimaal 100 euro hoger in prijs. Als je nu goedkoop wilt vliegen
  kun je niet meer om de golfstaten maatschappijen heen. Jammer dan….dan maar een tussenstop.

 4. .Adje zegt op

  KLM is ook duurder geworden omdat Chine Airlines is gestopt met rechtstreekse vluchten. Enige concurrent is EVA airlines. Pas geleden geboekt. Retourvlucht € 120 goedkoper dan KLM. Bij KLM moet je ook nog eens extra betalen als je een voorkeur stoel aangeeft.

 5. rene23 zegt op

  Net terug met EVA
  Prima maatschappij en heel goede vertrek tijden.
  Alleen het eten aan boord……….

 6. MrMikie zegt op

  Zoek altijd bij Agoda of booking naar hotels. En vergelijk de prijzen met de hotels , kom je in de meeste gevallen goedkoper uit bij de hotels zelf. Wel even lid worden van de club die er meestal achter zit, bv Marriot, SGP bv.
  Voorbeeld clubkamer Sheraton Dusseldorf in juli bij booking 210,- bij Sheraton zelf 145,- wel icm lidmaatschap.

 7. chris de boer zegt op

  Kortingen uit het verleden bieden geen garantie voor het heden en zeker niet voor de toekomst.
  Meer en meer hotels hanteren – net als de airlines al jaren doen – een yield systeem waardoor het nagenoeg onmogelijk is voor een consument om daar systematiek in te ontdekken. Prijzen veranderen soms 1 of tweemaal per dag.
  Gemakkelijker is tevoren zelf te bepalen wat je voor een vliegticket of hotelkamer over hebt, en te boeken als je die prijs (of een lagere) op je scherm voorbij ziet komen. Of: een reisbureau inschakelen die dat voor je doet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website