Bangkok – Ondanks afname van het toerisme in Thailand, blijft het aantal luxe hotels in Bangkok maar stijgen. Deze week opende het nieuwe super-de-luxe vijfsterren hotel ‘Siam Kempinski’ haar deuren. Hare Koninklijke Hoogheid de kroonprinses Maha Chakri Sirindhorn, openende dit bijzondere hotel.

Kosten noch moeite

Kosten nog moeite werden bespaard om de opening in de gewenste stijl te vieren. We noemen de feiten. Even ingevlogen vanuit het buitenland:

 • Maasai krijgers uit Tanzania
 • Een dansgroep uit Duitsland
 • Turkse buikdanseressen

Ook de koks uit de wereldwijde Kempinski hotels werden overgevlogen naar Bangkok om gerechten te bereiden uit het land van herkomst.

Oesters, kaviaar en kreeft

In de buitenzwembaden was er een Thaise drijvende mark, waar dames in klederdracht Thaise gerechten serveerden. Verder was er een heuse Turkse Bazaar, inclusief een Ottomaans buffet compleet met waterpijpen. Natuurlijk ook een oester- en kaviaarbar, Canadese kreeft, Duits bier, Franse champagne en Afrikaanse wijnen. In ‘Brasserie Europa’ kon je terecht voor een twee meter hoge aardbeien berg, chocolade fonteinen en een groot dessertbuffet.
Vanzelfsprekend werd de opening goed bezocht door de Thaise ‘high society’ en waarschijnlijk een paar verdwaalde gasten, want er was niemand bij de deur die naar je naam vroeg.

Siam Kempinski is klaar voor de strijd

De boodschap van hotel Siam Kempinski was duidelijk, ze willen de strijd aangaan met andere luxe hotels in Bangkok. De markt van rijke Thai en rijke buitenlanders is een zeer lucratieve, evenals de bruiloft- en evenementenbusiness. Tot nu toe werd het dit topsegment voornamelijk bediend door Het Mandarin Oriental Hotel, Four Seasons en het Grand Hyatt Erawan.

Twee nieuwe 5-sterren hotels in aanbouw

Wie denkt dat er nu wel genoeg 5-sterren hotels in Bangkok zijn, komt bedrogen uit. Starwood Properties ontwikkelt twee nieuwe hotels met in totaal 630 kamers. Het gaat hier wederom om prestigieuze namen als St. Regis en W Bangkok.
St. Regis moet in januari 2011 de deuren openen op Rajdamri Road. De 227 kamers, worden onderhouden door de beroemde St. Regis butlers. Mocht je hotelkamer goed bevallen? Er zijn ook appartementen inclusief butler te koop.
De W Bangkok met 403 kamers zal worden geopend in mei 2012. Dit hotel zal worden gevestigd op Zuid Sathorn Road in Bangkok

22 vijfsterren hotels in Bangkok

Wanneer we de nieuwe Siam Kempinski met zijn 303 kamers niet meerekenen. Beschikt Bangkok nu over maar liefst 22 vijfsterren hotels. Deze hotels zijn goed voor 10.279 kamers. Daar komen er nu nog 303 en op termijn nog eens 630 bij.

150.000 baht per nacht

Mocht je ruim bij kas zitten en een keer alle luxe willen ervaren? De Oriental Suite van het Mandarin Oriental hotel River Wing in Bangkok kost je 150.000 baht (ongeveer € 3.300,-) per nacht. Inclusief tax. Je kunt dan wel douchen in dezelfde badkamer waar ooit Michael Jackson, Mick Jagger, Nicolas Cage, John Cusack en Owen Wilson naakt voor de spiegel hebben gestaan.

3 reacties op “Decadente opening nieuw 5-sterren hotel in Bangkok”

 1. carla goertz zegt op

  geweldig toch ,hou wel van die luxe . en jaren terug was een 5 sterren hotel nog betaalbaar in thailand .maar de prijzen van hotels stijgen heel hard.logeer al sidns 2000 in het marriot resort spa ook een 5 sterren ,maar toen ik hier voor de eerst keer heen ging was het een 4 sterren hotel sinds dien nog 10 keer geweest en er is niks verandert alleen de prijs,ben begonnen met omgerekend 44 euro per kamer met ontbijt .nu in nov vragen ze 140 eurn en dat in tien jaar .zo gaat het ook met het menam hotel van een goedkoop 3 sterren hotel naar een te duur 4 sterren hotel .terwijl het eten wel goedkoop blijft en bv taxi waarom stijgen de hotel prijzen zo had in verhouding met de rest kijk naar mc de is nog steed spotgoedkoop.zou iemand mij dit uitkunnen leggen

 2. colin de jong zegt op

  Als je geld je plaagt dan moet je dat maar doen maar heb een betere besteding. Ben al jaren charitychairmen van de pattaya expat club en met een bedrag van een overnachting heb ik 2 huizen laten opknappen. Denk daar maar eens goed overna en houdt me aanbevolen voor een donatie naar een van de vele kindertehuizen waar ik vele wezen gelukkig heb gemaakt met een dagje uit of naar het strand. Geef nooit geld maar wel de hoogstnoozakelijke behoeften en dat is toch een heel betere besteding dan een tukje doen in een hotel waar een kinderlijk labiele artiest als Micheal Jackson heeft geslapen. Met respect voor zijn muziek en fraaie clips maar de man kon niet eens een normaal gesprek voeren aldus zijn broer Jermain die ik destijds heb ontmoet Ik vindt het dan ook wel het toppunt van snobisme om 150.000 baht te betalen omdat Micheal misschien in dat bed heeft geslapen.

 3. Gerard zegt op

  Kroon Prinses bestaat niet in Thailan. Dit is de tweede dochter van de Koning. Er is alleen een Kroon Prins !!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website