We waren ze al bijna vergeten, de ruim 300 inwoners van het ‘home for the destitute’ in Prachuap Khiri Kan. In augustus 2014 zorgde de Lions Club Hua Hin dat alle gehandicapte inwoners van dit tehuis voor daklozen voorzien werden van op maat gemaakte rolstoelen. Dit in samenwerking met Vincent Kerremans, regionaal coördinator van het RICD Wheelchair Project in Chiang Mai.

U weet nog dat dit tehuis word bevolkt door lichamelijk en geestelijk gehandicapten, vondelingen, hiv-positieven, bedelaars en andere volwassenen die door hun familie en de samenleving zijn uitgekotst.

Hoog tijd om deze mensen met een bezoek te vereren. De verjaardag van Jah, de vrouw van Lions-lid Hans Goudriaan vormde daarvoor een uitstekende gelegenheid, voorzien van grote pannen gebakken rijst, flesjes fris, snack en ander voedsel waar de bewoners normaal alleen maar van kunnen dromen. Hoe kan het ook anders, waar per patiënt per dag slechts omgerekend 1,75 euro beschikbaar is voor eten en drinken.

De staat van de rolstoelen baart zorgen. De meeste banden zijn verdwenen en de rest is lek. Wellicht is het beter om ze te voorzien van massieve exemplaren. Ook anderszins is vaak reparatie noodzakelijk. Blijkbaar beschikt het instituut niet over monteurs die dat kunnen doen.

Op vallend was ook het aantal mensen dat op blote voeten loopt. Doen ze dat bij gebrek aan slippers/schoenen of gaan ze liever blootsvoets door het (saaie) leven? De vraag verdient nadere navraag.

Helaas troffen we in de kooien weer mannen aan die daar hun straf moeten uitzitten omdat ze de regels hebben overtreden. Doorgaans gaat het om ontsnapping of gebruik van alcohol.

Niettemin hebben we de inwoners voorzien van een leuke dag. Zij zongen uit dank daarvoor een flink aantal liedjes, inclusief Happy Birthday.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website