Hans Goudriaan (links op de foto)

Tijdens een reguliere bijeenkomst van Lions Club IJsselmonde is clublid Hans Goudriaan onderscheiden voor zijn jarenlange intensieve inzet in Thailand voor de Karen, een vergeten en verdrukt bergvolk in het grensgebied van Thailand, Myanmar en Laos.

Hij ontving een zogeheten ‘Progressive Melvin Jones’, een exclusieve onderscheiding van Lions Clubs International, uit handen van districtsgouverneur Bert Jansen Verplancke en zijn voorganger George Muskens. Melvin Jones was de oprichter van Lions Clubs. In 2017 vieren we het100-jarig jubileum van deze grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld.

Accountant Hans Goudriaan is jaren geleden als senior expert vanuit PUM (Programma Uitzending Managers) uitgezonden naar Thailand. Vele projecten verder woont hij inmiddels het grootste deel van het jaar in Thailand en is ook daar actief lid van een Lions Club in zijn woonplaats Hua Hin. Zijn meest recente project, een weeshuis voor kansarme en grotendeels HIV-besmette kinderen in Ban Tong in de noordelijke Thaise provincie Chiang Rai, nadert zijn voltooiing. Dit project werd gefinancierd vanuit diverse budgetten binnen de Lions organisatie. Ook Lions Club IJsselmonde droeg bij.

Lions Club IJsselmonde is vooral actief in Barendrecht, Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht. Belangstellenden zijn welkom om wat sfeer te proeven: www.lions.nl/ijsselmonde

Bron: De Weekkrant – www.deweekkrant.nl/pages.php?page=3195177

4 reacties op “Lions clublid Hans Goudriaan onderscheiden om inzet voor Thailand”

 1. Khun Peter zegt op

  Hans verdiend als geen ander waardering voor zijn onvermoeibare en tomeloze inzet voor goede doelen in Thailand. Van harte gefeliciteerd met je onderscheiding! Ik hoop snel weer een keer een wijntje met je te drinken in Hua Hin.

 2. Pim haring zegt op

  Ik denk er nog steeds aan terug toen ik met Hans en ook anderen door Hans de jungle ben ingetrokken .
  Het dorpje met vluchtelingen waar hij ons bracht is nu na 12 jaar hier te zijn nog steeds mijn mooiste herinnering.
  Onbereikbaar in de regentijd kon ik mij niet voorstellen hoe de mensen daar moeten leven.
  Dankzij Hans hebben de mensen daar een school die voor de vele kinderen hopelijk een betere toekomst zal brengen ,ik heb er die dag dat wij er goederen met 4wheels kwamen brengen maar 1 man gezien.
  Dan rijst de vraag bij je op, waar zijn de vaders?
  Voor mij is Hans een prachtman.
  Dat is iets anders dan een tijgertempel of te geven aan mensen die olifanten martelen .

  • hans zegt op

   Waren die vluchtelingen niet over het algemeen weeskinderen? Ik zal eens proberen hans eens te pakken te krijgen en wil hen ook hulp bieden vanuit cha am

   • Hans Bos zegt op

    Die kinderen in Pakajor waren zeker niet allemaal weeskinderen. De vaders werken voor een grijpstuiver in omliggende landerijen. Overigens waren de acties niet mogelijk zonder financiële steun van onder meer de lezers van Thailandblog. Terwijl ook een arts als Coco Baggelaar zijn steen nog steeds bijdraagt.
    Pakajor is door ons van het lijstje geschrapt omdat we het gevoel hadden dat er iets niet klopte. Veel van door ons meegebrachte goederen bleken achter slot en grendel te zitten. Harde bewijzen hadden we niet, maar wat we zagen, gaf ons te denken. Mede om die reden staat de hulp aan de Karen op een laag pitje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website