Lezersinzending: Gebruikte kleding voor het goede doel

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Goede doelen
25 juli 2014

Beste lezers,

Enkele malen zag ik een vraag over wat te doen met gebruikte kleding in Thailand. Er zijn enkele stichtingen (foundations) in Bangkok die gebruikte kleren, huishoudartikelen en speelgoed accepteren. Eigenlijk accepteren ze alles.

Deze stichtingen zijn niet makkelijk op te sporen omdat de website’s alleen in Thai zijn. Zelf heb ik goede ervaring met de Foundation For The Better Life of Children. Ze accepteren niet alleen kinderkleren, maar ook kleren voor volwassen mannen ne vouwen. Wat ze zelf niet gebruiken sturen ze door naar andere stichtingen. Er is een heel netwerk van zulke stichtingen. Kleren en kleinere voorwerpen kunnen ook per post verstuurd worden.

Foundation for the Better Life of Children

Who they help: Underprivileged children.
How they help: They house children and accept donations such as food, stationary and toys, as well as more essential everyday items like clothes, shoes and toothbrushes.
How can you get involved: Donate any of these items.

 • Adres: 100/475 Chaeng Wattana Soi 10, Laksi.
 • Telefoon: 02-574-1381, 02-574-3753, 02-574-6162.
 • Website: www.fblcthai.org

Met vriendelijke groet,

Hudion

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Lezersinzending: Gebruikte kleding voor het goede doel”

 1. henk zegt op

  Dit vind ik een goed bericht,meteen het adres erbij dat zou iedereen moeten doen.
  Het valt best tegen als je het uit moet zoeken tijdens je vakantie van 16 dagen.
  Bedankt Hudion

 2. MACB zegt op

  Ik heb slechte ervaringen met het inzamelen van ‘gebruikte kleding’, want vaak moet die op zijn minst worden gewassen. Ik doe dat dan ook slechts bij hoge uitzondering. Beter is het kopen van kleding uit Zuid Korea en Japan in balen op de Rong Kluea market in Aranyaprathet, daar kopen ook alle 2e-handskledingverkopers in Thailand hun waren.

  De kleding is verpakt in grote balen, gewassen, goed bruikbaar, gesorteerd op type & leeftijdsgroep, en vrijwel altijd van uitstekende kwaliteit (vooral de Japanse balen). Vervoer naar elke bestemming in Thailand is goed & goedkoop. Ik heb in de loop der jaren zeker 100 van die balen gekocht, ook met winterkleding, voor met name Birmese migranten in Noord Thailand.

  Ook nieuwe kleding is daar te koop; dekens niet (wel spreien, maar niet aan te raden). Een enorme business in ‘Aran’ waarin duizenden mensen werken. De balen komen in grote loodzware karren de Cambodjaanse grens over (Poipet), op dezelfde plek waarbusladingen Thais met groot geld de grens overgaan naar de 2 grote casino’s die net over de grens zijn. Ga er eens kijken!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website