Charity Hua Hin vraagt uw hulp

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Charity Hua Hin, Goede doelen
Tags: , ,
8 december 2017

Charity Hua Hin bestaat uit een klein groepje Nederlanders die samen op een simpele en kleinschalige manier arme mensen met een beperking willen helpen, in de regio waar zij wonen te weten Hua Hin, Pranburi, Nong Plab. Verder, incidenteel, in Pala-U en Sam Roi Yot.

Die arme mensen worden geselecteerd door de medewerkers van de sociale dienst van Hua Hin Hospital: zij bepalen dus wie hulp nodig heeft.

Soms vallen patiënten weg die al maandelijks geholpen worden, bijvoorbeeld door overlijden of verhuizing. Medewerkers van het ziekenhuis wijzen ons dan de weg naar de woningen van nieuwe patiënten. Op deze wijze bedient Charity Hua Hin steeds ca. 25 patiënten.

Alle patiënten hebben gemeen dat ze niet kunnen lopen en arm zijn omdat ze niet in staat zijn hun eigen kost te verdienen. De meesten van hen zijn bedlegerig vanwege spasticiteit, of na een tia, of vanwege een hersenbeschadiging meestal ten gevolge van een verkeersongeluk. Sommigen zitten in een rolstoel. De jongste patiënt is momenteel 15 maanden oud, de oudste 86 jaar.

Charity Hua Hin brengt de patiënten maandelijks luiers, onderleggers, melkpoeder, verband, en voedselpakketten. En verder incidenteel andere noodzakelijke spullen waarom wordt gevraagd zoals bijvoorbeeld een luchtmatras, een volle gasfles om te kunnen koken, dekens etc.

Op deze manier wordt maandelijks THB 25.000 of Euro 660 gespendeerd, exclusief de incidentele uitgaven.

Kosten die worden gemaakt komen voor rekening van de vrijwilligers d.w.z. dat donaties voor de volle 100% ten goede komen aan de patiënten.

Met name tijdens de feestdagen in de december-maand realiseren we ons hoe goed dat we het hebben en denken we graag aan de minder-bedeelden op deze wereld.

De Thaise mensen die door Charity Hua Hin worden geholpen ontvangen een overheidsuitkering van THB 700 (€ 18,40) per maand hetgeen volstrekt onvoldoende is: zij kunnen daarom met recht tot de minder-bedeelden worden gerekend.

Wij vragen u om een donatie om ons werk te kunnen continueren. Echter, uit veiligheidsoverwegingen (hackers en scammers) willen wij hier geen bank-rekeningnummer vermelden.

Stuurt u ons aub een privebericht via onderstaande Facebook-link of via de website en wij geven een Nederlands bankrekeningnummer aan u door. Een Thais bankrekeningnummer vindt u op de website onder “donations”.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp.

Voor meer informatie zie aub:

Facebook: www.facebook.com/charityhuahinthailand

Twitter: twitter.com/charityhuahin

Website: www.charityhuahinthailand.com

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website