Verbeter je gezondheid, ga wandelen

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Preventie
Tags:
23 februari 2016

Wil je jouw gezondheid drastisch verbeteren, maar heb je een hekel aan sporten? Ga wandelen! Dagelijks minstens een half uurtje lopen in Thailand, Nederland of Belgie, is erg goed voor je gezond. Het is goed voor je hart, je longen worden er sterker van en je geheugen wordt beter. Nog een voordeel het is goed voor je humeur. Zeker als je altijd met iemand samen loopt.

De voordelen van wandelen zijn indrukwekkend. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. Dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen. Waarom is juist wandelen zo gezond, en hoe gezond is het precies? De Amerikaanse arts Mike Evans verzamelde al het onderzoek naar deze vragen en maakte er een leuk filmpje van, die je hieronder kan bekijken. Zijn advies: ga dagelijks wandelen, het levert een drastische verbetering van de gezondheid op.

Wie niet zo’n beste conditie heeft, doet er natuurlijk goed aan het wandelritme geleidelijk op te bouwen. Denk er wel aan dat je uiteindelijk flink moet doorlopen om te profiteren van de effecten van wandelen.

Video: Waarom wandelen zo gezond is!

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/aUaInS6HIGo[/youtube]

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Verbeter je gezondheid, ga wandelen”

 1. rene23 zegt op

  Mijn begin van de dag : ik sta om 6.30-7 uur op het strand, het is dan nog lekker koel, en loop in een uurtje een kilometer of 5.
  Daarna koud douchen en de dag kan beginnen.
  Prima voor de conditie !

 2. Hansest zegt op

  Zoals al gezegd, wandelen / bewegen is gezond. Wil je niet alleen wandelen, neem een hond. Onze trouwe viervoeters willen dolgraag 2x daags een half uurtje wandelen. En ook spelen met een bal; door deze weg te gooien of zelf ook eens achter de bal aan te gaan (kan in ieders eigen tempo) beweeg je zelf ook. En het hebben van een hond is ook nog gezellig. Ook schijnt het hebben van een hond dementie te verminderen; mogelijk door het meer bewegen.

  In Thailand kijken veel Thais verschillend tegen honden aan. In Thailandblog lezen we dat er in sommige delen van Thailand nog honden gegeten worden.
  Maar mijn Thaise partner uit Krung Thep heeft lang een hond gehad. Iedere 3 maanden naar de dierenarts om nagels te knippen en te wassen, geregeld de inentingen, goed eten. En dat terwijl ze het zelf “niet breed” heeft. Ook deze Thais bestaan. Al hoewel ik de indruk heb dat de Thais uit zichzelf al veel bewegen en daarvoor helemaal geen hond nodig hebben; ze bewegen al veel om aan de dagelijkse kost te komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website