Wie draagt ze niet in Thailand? Slippers, teenslippers of flipflaps. Lekker koel en gemakkelijk, maar niet echt goed voor je voeten en gewrichten. Draag ze daarom niet langer dan twee uur per dag.

Dat hakken niet goed voor je voeten zijn en kunnen leiden tot voetproblemen is bij de meeste mensen wel bekend. Maar wist je dat ook het lopen op te platte schoenen en het hele dagen lopen op slippers serieuze voetproblemen kan veroorzaken?

Wanneer je teenslippers draagt, moet je je tenen licht samenknijpen om ze niet te verliezen en dat is geen natuurlijke positie voor je voeten.

Kijk zelf maar: doe je schoenen uit. Zet een stap en kijk goed hoe je middenvoetbeen en tenen aan het eind van je stap buigen, vlak voor je hiel de vloer verlaat. Knijp je tenen nu zachtjes samen, terwijl je een volgende stap zet. Voelt niet hetzelfde, toch? Je voeten voelen stijver aan en de stap is geen vloeiende beweging zoals je eerste stap.

Deze constante spanning heeft invloed op je houding, wat uiteindelijk kan leiden tot spierproblemen in je voeten en kuiten. Dat kan vervolgens leiden tot fasciitis plantaris – ook wel de ‘joggers hiel’ genoemd – wanneer je rent. Je voelt dan bij iedere stap een scherpe, stekende pijn aan de onderkant van je hielen.

In ernstige gevallen kunnen teenslippers zelfs de oorzaak zijn van knieproblemen en andere vervelende en pijnlijke plekken.

Slippers geven daarnaast de voeten weinig bescherming. Als je slippers draagt, heb je een grotere kans op het krijgen van verwondingen. Mensen met diabetes kunnen beter helemaal geen slippers dragen, omdat kleine sneetjes kunnen leiden tot serieuze complicaties. Ook is de kans op blessures groter, ze bieden namelijk geen enkele steun. Omdat slippers zo plat zijn en vaak geen voetbed hebben, kunnen ze problemen veroorzaken aan knieën, heupen en de rug.

Wil je toch slippers dragen? Doe dit dan niet langer dan twee uur per dag.

Bron: Gezondheidsnet

No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Slippers, comfortabel maar draag ze niet te lang”

 1. Christina zegt op

  Je hebt slippers en Slippers al jaren draag Ik slippers wel van een goede kwaliteit en Ik loop er heel veel mee nooit geen last. Alleen naar strand of zwembad andere slippers en ik ben er zeer tevreden mee.

 2. Henny zegt op

  Dit is geklets. Ik draag altijd en overal slippers, maar dan van een goede kwaliteit en met een voetbed, zoals van Crocs of Fitflop. Niets aan de hand.

 3. yvonne de jongh zegt op

  Waarom niet op slippers lopen? Ik loop van de zomer en zeker de weken dat wij in Thailand zijn op Fittflops en daar is niets mee. Zelfs podologen raden deze slippers aan, zeker vvor mensen met hielspoor. Als ik deze Fittflops draag heb ik zeer zeker minder rugpijn. Gaan wij echt wandelen dan doe ik echte jezussandalen aan met een voetbed of dichte wandelschoenen.

  • Nyn zegt op

   Die fitflops zijn natuurlijk niet te vergelijken met die simpele, dunne slippers waar het artikel vooral over gaat. De fitflips waar jij over spreekt, zijn bij de hiel hoger als de tenen, tenminste, dat is wat google mij laat zien. Daarnaast heeft een gewone slipper geen voetbed en een fitflop wel.

 4. geert zegt op

  Het zijn toch de werkschoenen van een thai hoe kan het dan slecht zijn

  • rob zegt op

   Jo, beheerder van Long Beach resort (Koh Chang), bekeek mijn voeten. “Typisch westerse voeten”, sprak hij. Kijk maar om je heen, altijd misvormde tenen, vanwege te veel bekneld in de jeugd. Kijk, ik heb oosterse voeten. Ik keek en inderdaad, alle tenen recht en bijna gelijk, en een platte voetzool. Van het van kindsafaan op blote voeten lopen. Tja, daar kunnen onze voeten niet meer aan tippen.

 5. Alex zegt op

  Wat een onzin! Ik woon al vele jaren in Thailand, loop ALTIJD op slippers zonder rugpijn of zo. Ik heb verschillende soorten, ook met voetbed. Iedereen loopt er op, weken, maanden, jaren, zonder enig probleem! Pure onzin!

 6. Hans zegt op

  Wat een onzin. Waar is de wetenschappelijke onderbouwing?
  Dit suggereert dat mensen die goede schoenen dragen geen klachten krijgen aan voeten knieën, heupen of rug. Dat is niet waar. Ook bij hen komen klachten voor. Vervolgens wordt er gezegd dat men maximaal
  2 uur p/dag op slippers mag lopen om klachten te voorkomen. Wie heeft dit aangetoond? Waar is dat onderzoek?

 7. Mitchel zegt op

  Ik loop al 19 jaar op slippers de hele dag door.
  Geen problemen

 8. Wim zegt op

  Na aankomst in Thailand gaan de flipflops aan. Na 4 weken op de dag van de terugreis gaan de schoenen weer aan. Geen centje pijn.

 9. thomasje zegt op

  Ik loop ook al jaren met veel plezier op die slippers en heb er totaal geen last van. In tegendeel, ik heb geen zweetvoeten meer 🙂

  Net zo rook ik met genoegen alleen goede merk sigaretten, want van die goedkope meuk ga ik echt hoesten!

  • PEER zegt op

   Ja Thomasje,
   Je hebt groot gelijk!!
   Van goedkope sigaretten ga je veel hoesten en van dure (namaak) merken blijvenje longen véél schoner.
   Mijn dokter adviseert ook ‘n heel duur merk sigaret, die rookt hij zelf ook, dus zal het wel goed zitten.

 10. Nicole zegt op

  Ik loop thuis altijd op goede pantoffels. Dit heb ik als kind in europa al geleerd. buiten heb ik meestal Birkenstock slippers aan. En soms nette sandalen. het probleem is wel, als je altijd open schoenen draagt, dat je problemen hebt om in europa weer dichte schoenen aan te trekken. Gegarandeerd altijd blaren de eerste dagen.

 11. RobHH zegt op

  Dit verhaal komt uit de koker van een schoenenfabrikant?

  Zelf loop ik alle dagen alleen maar op teenslippers. Moet er niet aan denken gewone schoenen an te moeten met dit warme weer van de laatste tijd.

  Inderdaad, als je je voet stoot dan heb je geen enkele bescherming. Jammer dan.

  Nee hoor, voor mij niets anders dan teenslippers. En voor die enkele keer dat ik echt avontuurlijk ga klauteren heb ik ‘gesloten’ sandalen.

 12. Khun Peter zegt op

  Grappig te zien dat iedereen weer in de verdediging schiet. Vraag het een podoloog en je krijgt een reactie: http://www.podotherapiereggestreek.nl/slippers-okay-geen-goed-idee-blog/
  En verder, doe waar jij je fijn bij voelt. Up to you, zoals de Thai zeggen

 13. Rien van de Vorle zegt op

  Als kind moesten mijn ouders met mij naar de St-Maartenskliniek in Nijmegen omdat ik verzakte botjes in mijn voeten had en extreme platvoeten. Heb jaren beugels moeten gebruiken, hoge geveterde schoenen met metalen steunzolen. Ik zou nooit staand werk kunnen verrichten en op jonge leeftijd last van mijn rug….. , ik ben jaren Amateur wielrenner geweest, heb woonboerderijen gerestaureerd en Klassieke auto’s, ik heb in de Industrie en Verpleging gewerkt waar ik 6 uur per dag stond of liep. Ik was 40 toen ik naar Thailand vertrok omdat ik droomde om in een land te wonen waar ik s’morgens al met slippers, zonder sokken naar buiten kon zonder koude voeten te krijgen! Ik loop altijd op de goedkoopste slippers, ook als ik met 2 grote gieters vol water planten water geef of verbouwingen doe. Alleen als ik auto rijd, vindt ik het veiliger vanwege snelle reactie, dat ik schoenen draag. Ik voel me heel goed, ook nu ik 65 ben. Ik zat 1 keer achter op de motor bij mijn dochter toen ze een U-turn verkeerd gebruikte en we in de flank werden aangereden. De voorbumper van de auto raakte mijn onderbeen en voet. 2 gebroken tenen en 3 maanden een ontstoken dikke voet. Of dat met een ‘zomerschoentje’ ook zou zijn gebeurt? Het risico te verwonden lijkt me vanzelfsprekend groter. Ik ga binnenkort terug naar Thailand en zal ‘veiligheidsschoenen’ meenemen ha, ha…. wat artsen of welke specialisten adviseren, zelfs als het ‘medisch is bewezen’, zit vaak een vorm van waarheid in maar is meer een waarschuwing dan dat het daadwerkelijk voor iedereen problemen zal geven. Lekker op slippertjes en geen zweetvoeten!

 14. Franky R, zegt op

  Uw waarschuwing komt een jaar te laat voor mij…

  Liep vorig jaar op slippers, en inderdaad ben ik vrij ‘onervaren’ op dat gebied. Liep er makkelijk 3 kilometer per dag in Thailand. In Nederland loop ik alleen binnenhuis op slippers.

  Ik heb het geweten: Voor het eerst in 45 jaar blaren op mijn beide grote tenen! Tegen alle adviezen in de blaren doorgeprikt, want te oncomfortabel. Wel elke dag schoongemaakt met alcohol (blauw flesje bij de FamilyMart).

  Gelukkig had ik mijn hiking-schoenen ook meegenomen.

 15. Sjaak S zegt op

  Ik draag al jaren lang slippers. Niet alleen in Thailand, maar overal waar het weer warm genoeg was. Vroeger wel Havaianas uit Brazilië, maar hier in Thailand liever lokale, want de Braziliaanse zijn kopieën die heel slecht zitten. En ik draag ook vaak iets stevigere sandalen (open zonder bandje achter)…
  Ik heb er echter pas last van wanneer ik heel lang ermee loop.

  Wel moet ik één ding zeggen: ik had vorig jaar een ongeluk met mijn Honda PCX en doordat ik zware leren slippers droeg, hadden mijn voeten nauwelijks schrammen. Dat schuren werd door de sandalen opgevangen. Slippers hadden me waarschijnlijk niet beschermd.

 16. Tino Kuis zegt op

  Ik weet niet of het waar is maar ik heb wel eens gehoord dat de prijs achter het gerecht wettelijk inclusief moet zijn (BTW, service) en niet alleen onderaan vermeld mag worden.

 17. PEER zegt op

  Dit artikel klopt hélemaal,
  Mensen die denken dat Flipfloppers en andere dure merken geen problemen opleveten, moet de sute maar es openen van: klauwtenen!!
  Dan ga je anders tegen teenslippers aan kijken!!

 18. PEER zegt op

  Excuus voor m’n Nederlands: moet zijn, opleveren en site


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website