Tijdens de hitte van de afgelopen week in Thailand kiezen veel mensen er voor om op slippers te lopen. Maar wist je dat als je de hele dag op slippers loopt dit serieuze voet- en ook rugproblemen kan veroorzaken?

Slippers geven de voeten weinig bescherming. Als je slippers draagt, heb je een grotere kans op het krijgen van splinters of wondjes. Mensen met diabetes kunnen beter helemaal geen slippers dragen, omdat kleine sneetjes kunnen leiden tot serieuze complicaties. Ook is de kans op blessures groter, omdat ze geen enkele steun bieden.

Slippers zijn plat en hebben geen voetbed. Dat kan zorgen voor problemen aan de knieën, heupen en de rug. Vooral ouderen zijn daar gevoelig voor. Wil je toch slippers dragen? Doe dit dan niet langer dan twee uur per dag.

Bron: Gezondheidsnet.nl

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Slippers zijn slecht voor je voeten draag ze niet langer dan twee uur per dag”

 1. Henk zegt op

  Slippers van Scholl ( 1900 Baht ) hebben een goed voetbed en ik loop er ondanks mijn diabetes al gedurende 4 jaar dat ik hier woon iedere dag op en top op heden geen klachten.

  Gr. Henk en Elsbeth.

  • Khun Peter zegt op

   De originele Birkenstock loopt ook heerlijk.

  • Renévan zegt op

   Ik heb ook Scholl slippers, ze zijn hun geld waard. Ook Reef zijn prima slippers, alleen nog even duurder. Als je een keer deze slippers hebt gehad wil je nooit meer die goedkope. Ondanks dat ik altijd op slippers loop heb ik nog nooit een wondje gehad.

   • Liam zegt op

    Helemaal herkenbaar. Ik moet er niet aan denken steeds schoenen te dragen vw zweetvoeten, maar heb wel instappers/moccasins voor als het uitkomt en die staan ook wel deftig hoor (ademende zool, u weet wel). In NL had ik last van doorgezakte voorvoeten zoalsdat heet, maar na een paar maanden slippers (wel rodenstokjes) geheel geennezen. Heb ook voorkeur voor reef-slippers, maar zeg tegen mijn vrouw ik noem ze teef-slippers want ik schuif er zoo lekker in.

 2. Sjaak S zegt op

  Ik loop al bijna 30 jaar op slippers, behalve toen ik nog werkte – toen moest ik dichte schoenen dragen – nasty – In mijn vrije tijd, in de zomer, Brazilië en andere warme landen, alleen maar slippers.
  Echter moet je hier in Thailand kijken dat je niet de goedkoopste neemt, maar inderdaad met een beetje profiel en steun.
  Ik had altijd graag Havaianas uit Brazilië. Die worden hier als fake verkocht – zeer slechte kwaliteit. Maar er zijn ook eigen merken die lekker zitten.
  Schoenen of ook die Jezus-sandalen doe ik alleen maar aan als ik het moet.

 3. Jan Ponsteen zegt op

  Goede slippers met een voetbed en leren banden zijn prima. Sandalen nog beter. Moeilijk te verkrijgen hier in Thailand.

  • Henk zegt op

   De BATA heeft een uitgebreid assortiment van slipper met een prima voetbed.

 4. Jan zegt op

  slippers schieten snel uit en dat kan gevaarlijke toestanden opleveren.
  Zelf draag ik goede dichte schoenen (sneakers). Verwondingen worden zo beperkt tot uitzonderingen.
  Het enige nadeel van dichte schoenen is dat het uittrekken ervan (in tegenstelling tot slippers) enige moeite kost. En dat is voor velen teveel 🙂

  • Jack G. zegt op

   Ik draag ook altijd goede of nette schoenen in Thailand. Wandelschoenen zijn niet voor niks uitgevonden. Ik loop best veel in Thailand en ik vind de stoepen niet al te veilig aldaar. Al meerdere toeristen op die flappertjes naar beneden zien stuiteren op de trappen van de BTS. Ook rond de oude tempels is in de regentijd best glibberen en heb ik ook menig toerist een pirouette zien maken. Wel veel puntenwaardering van de vakjury maar dan is de schrik van al dat bloed dat vloeit best groot. Als ik ergens naar binnen wil waar de schoenen uit moeten zoals in een voetmassagezaak dan krijg vaak hulp aangeboden. Ze strikken zelfs mijn veters als ik weg ga. Strikken ze in Thailand nu anders? dan in Nederland is dan vaak een vraag die bij mij opborrelt. Ook staan er meestal wel bankjes of stoelen klaar om het mij zo comfortabel te maken. Maar dan komt het. Dan mag ik met mijn mooie blote witte voeten op leensloffen een trap op. En vele Thaise trappen lopen niet echt gemakkelijk. Er zit vaak ergens een halve trede of een anderhalve trede in en dan is op Thaise krengen best een uitdaging. Maar goed, ik wordt dankzij mijn nette kleding en nette schoenen vast gezien als kwaliteitstoerist. Ik mag alle goede uitgaansgelegenheden zo naar binnen. En witte voeten zoals ik heb zijn een schoonheidsideaal in Thailand.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    “ik wordt dankzij mijn nette kleding en nette schoenen vast gezien als kwaliteitstoerist”
    “En witte voeten zoals ik heb zijn een schoonheidsideaal in Thailand”.

    O.a. om zulke reacties hou ik van TB.
    Dit is toch van goudwaarde…

 5. Khun Yan zegt op

  “acrosoft”…zalig stappen voor ongeveer 250 Thb…

 6. Fransamsterdam zegt op

  Het kan natuurlijk geen kwaad als je ze 24 uur per dag draagt, als je er maar niet meer dan 2 uur per dag op loopt.
  Ik denk niet dat er veel mensen zijn die hier überhaupt twee uur op een dag lopen.
  En voor die Thaise serveerstertjes van 40 kg gelden natuurlijk heel andere normen.

 7. HansG zegt op

  De meeste Thai geven geen geld uit aan dure schoenen met voetbed. Als dit artikel zou kloppen moeten Thai toch veel meer voet-, knie-, heup- of rugklachten hebben.

 8. Ingrid zegt op

  Ik loop heerlijk weg op slippers…
  In Nederland draag ik met mooi weer ook het liefst slippers (al lukt dat niet dagelijks ivm kledingvoorschriften op kantoor) en in en rond huis draag ik nooit schoeisel. Tijdens vakanties loop ik bijna altijd op slippers. In de vakantie lopen wij per dag een km of 10 A15 en ik heb nergens last van. Wanneer ik hier in Europa met minder weer op wandelschoenen deze afstanden afleg voelen mijn voeten, knieën en rug precies zo al op slippertjes.
  Het lijkt mij een beetje onzin dat het niet goed is. Wanneer je opblote voeten loopt heb je ook geen voetbed en verende ondersteuning en volgens mij is de mens niet met schoeisel geboren…..

  • theoS zegt op

   Mensen die de hele dag op blote voeten lopen hebben ook allemaal platvoeten, ook de blootsvoets geboren Caveman. Die had daar geen last van want die leefde niet langer dan tot een jaar of 20.

 9. thea zegt op

  Ik loop er op naar Rome zo gezegd en dat kan ik niet zeggen van schoenen.
  Dus ik maak wat kilometers in de vakantie op mijn slippertjes.
  En in Bangkok moet je sowieso opletten waar je loopt, dat heeft niks met slippers te maken.
  Gaten, hobbels en haken die uitsteken op het trotoir maken het nodig dat je naar de grond blijft kijken.
  Maar het is een heerlijke stad en ik kom er graag
  En hopelijk laten ze de eet stalletjes staan want ik vind ze heerlijk

 10. RonnyLatPhrao zegt op

  Echt ????

  Moet zowat het meest idiote wat ik al gelezen heb. Reacties incluis….

 11. JACOB zegt op

  Heel Thailand loopt op slippers,de Monniken die hier hun dagelijkse ronde doen lopen of op slippers of blootsvoets,na hun zegen gaan ze weer door als een kievit dus het zal wel meevallen met deze stelling,mischien ingezonden door een schoenen fabrikant?

 12. Peter V. zegt op

  Ik loop al een paar jaar continue op slippers van Skechers. Alleen in het begin even last gehad van schaafplekken tussen de tenen.
  De slippers van Skechers zijn kwalitatief erg goed, ik heb nog steeds het eerste paar in gebruik. Wel heb ik net een extra paar besteld zodat ik af en toe kan wisselen.
  Om de één of andere reden verkopen ze bij Skechers in Thailand geen slippers, terwijl dat volgens mij de ideale markt is.

 13. Japs zegt op

  Of je draagt slippers die trendy en op maat zijn gemaakt voor jou , ‘Sandalinos’
  Draag dit merk (zelf samenstellen, bijv. kleur en model) nu al drie jaar naar Thailand.
  Dit geeft veel comfort en steun..
  https://www.sandalinos.nl/
  De moeite waard

 14. bal bal zegt op

  Ik draag open sandalen speciaal voor de wandel van Clarks kosten 189 euro en gaan jaren mee en draag alleen slippers in huis .

 15. Philip zegt op

  De sandalen van TEVA een plezier om mee te wandelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website