Seks in Thailand: Goed voor je gezondheid!

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Preventie
Tags:
4 augustus 2015

Een vakantie naar Thailand is goed voor je libido en als je daadwerkelijk de liefde gaat bedrijven dan ben je pas echt goed bezig, seks is namelijk erg goed voor je gezondheid

De Thaise zon en de warmte werken prima voor je libido. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mannen onder invloed van veel zon en warmte tot 33 procent meer testosteron aanmaken. Meer zon voorspelt meer hormonen, meer zin in seks én meer orgasmes. Warmer weer zorgt ook voor schaarsere outfits, wat de aantrekkingskracht aanzienlijk doet stijgen. En dat is een win-win situatie want seks is ook nog eens goed voor je lichamelijke en geestelijke gesteldheid, zowel voor hem als voor haar. Wij sommen even de positieve gezondheidseffecten voor je op.

Beter humeur
Bij vrouwen zorgt een vrijpartij er voor dat het hormoon, ‘oxytocine’ vrijkomt. Dit hormoon heeft een positieve uitwerking op het humeur van vrouwen, helpt tegen stress en bevordert zelfs het sociale leven.

Goed voor spieren, botten en het afweersysteem
Bij mannen zorgt seks voor je spieren, botten en versterkt het natuurlijke afweersysteem. Deze positieve ‘bijverschijnselen’ van seks zijn allemaal te danken aan het mannelijke hormoon, testosteron. Tijdens seks neemt de hoeveelheid testosteron toe.

Mooiere huid
Seks zorgt ervoor dat oestrogeen, vaak omschreven als ‘het vrouwelijke hormoon’, vrijkomt. En oestrogeen heeft een positief effect op de huid en zelfs op het haar.

Gelukshormoon endorfine
Door seks te hebben wordt endorfine aangemaakt. Endorfine is een stof die door het lichaam wordt aangemaakt om pijn te onderdrukken en het vrijkomen van endorfine zorgt voor een gevoel van geluk of euforie. Ik heb hoofdpijn is dus geen excuus om geen seks te hebben maar juist een reden voor seks.

Goed voor de hersenen
Vrijen heeft een positieve uitwerkingen op de intelligentie. Dit stelt de Duitse socioloog Werner Habermehl. Volgens hem maakt regelmatige seksuele activiteit een significant verschil voor het mentale vermogen. Je hersenen ontwikkelen en presteren beter als je regelmatig seks hebt. Habermehl testte universitaire studenten op hun mentale prestaties vóór en na seksuele activiteit.

Studenten die regelmatig seks hebben, bereikten betere resultaten dan studenten die celibaat leven. Ook hadden ze minder tijd nodig om de opdrachten uit te voeren. ‘Seks maakt slim’ kan hiermee dus toegevoegd worden aan het lijstje van redenen om vaak te vrijen.

Verlengt je leven
Enkele onderzoeken hebben uitgewezen dat een regelmatig seksleven vroegtijdige veroudering kan tegengaan.

Goed voor je hart
De liefde bedrijven is een fysieke activiteit, net zoals sporten en heeft dan ook dezelfde effecten als sporten. Zo is het goed voor je hart. Mocht je wat ouder zijn en bang zijn dat je tijdens de seks een hartaanval krijgt? Dat is een fabeltje. Volgens Engelse wetenschappers zijn deze zorgen niet nodig. Deze wetenschappers volgden 914 mannen gedurende meer dan 20 jaar. Ze ondervonden dat een hartaanval geen gevolg was van seks. Het tegenovergestelde bleek waar. Het risico om een hartaanval te krijgen verminderde met de helft bij 2 keer per week seks, vergeleken met mannen die minder dan 1 keer per maand seks hadden.

Positieve effecten voor de prostaat
Regelmatig ejaculeren zou volgens Australische wetenschappers de kans op prostaatkanker verminderen. Dit schreven ze in het British Journal of Urology International. Mannen die wekelijks 5 of meer ejaculaties hadden in hun twintiger jaren, verminderden hun kans om later prostaatkanker te krijgen met 1/3. In een andere studie kwam naar voren dat ook oudere mannen baat hebben bij regelmatig ejaculeren. Oude mannen die 21 keer of meer ejaculeerden per maand, hadden minder kans op prostaatkanker dan mannen die 4 tot 7 keer per maand een ejaculatie hadden.

Seks is goed tegen stress
Een bevredigend en regelmatig seksleven stimuleert de harmonie bij stelletjes. Het zorgt voor ontspanning maar ook voor geestelijk en lichamelijk welzijn. Verder stimuleert seks een goede nachtrust. Veel mannen vallen na de seks ook als een blok in slaap.

Seks bevordert de bloedsomloop
Tijdens seks neemt het aantal hartslagen per minuut toe waardoor de bloedsomloop wordt bevorderd. En een goede bloedsomloop zorgt ervoor de cellen meer zuurstof krijgen, waardoor schadelijke stoffen op eerder afgevoerd worden.

Seks helpt vrouwen tegen incontinentie
Door seks trainen vrouwen de spieren op de bodem van het bekken. Vrouwen schijnen meer plezier aan seks te beleven als de bekkenbodemspieren goed ontwikkeld zijn. Maar deze spieren zijn er niet alleen voor het plezier. Ze houden ook de blaas op zijn plaats. Als je plast, ontspannen deze spieren. Door verslapping van de bekkenbodemspieren kan ongewild urineverlies voorkomen. Dus bij een goede conditie van de bekkenbodemspieren beleven vrouwen niet alleen meer plezier aan het liefdesspel. Ook beperken ze het risico op incontinentie.

Je verbrandt extra calorieën!
Tijdens het bedrijven van de liefde worden ongeveer 150 calorieën in een half uur verbranden. Drie of vier keer seks per week en je verbrand 600 calorieën extra!

Kortom: seks is goed voor je, in zowel fysiek als psychisch opzicht. Dus aan de slag vandaag!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Seks in Thailand: Goed voor je gezondheid!”

 1. samee zegt op

  dus als je regelmatig naar Thailand gaat, zou je korting op je ziektenkostenverzekering moeten krijgen?

  • Soi zegt op

   Als je voor je sex enkel een vakantie in Thailand hebt, dan ben je de rest van het jaar zwaar te beklagen. Hetgeen betekent dat stress en frustraties jou juist hogere ziekenfondspremies opleveren. Sterkte!

 2. daniel VL zegt op

  Naar mijn mening kun je bij wisselende sexcontakten wel eens in minder gezonde toestand huiswaarts keren. Het is goed voor alles buiten voor de gezondheid.

 3. Piet.Steehouwer zegt op

  Helemaal eens met deze stelling goed verwoord dit moeten veel meer mensen lezen.

  Piet.Steehouwer

 4. l.lagemaat zegt op

  Twee wat oudere mannen zijn afgelopen twee weken in Pattaya overleden.
  Dit gebeurde kort na het “sporten” en gebruik van Viagra.

  groet,
  Lodewijk

 5. RonnyLatPhrao zegt op

  “Vrijen heeft een positieve uitwerking op de intelligentie” of “Seks maakt slim”.
  Als ik zo de verhalen hoor en lees dan zou je dit toch in twijfel kunnen trekken …. of is dit enkel op vrouwen van toepassing ?
  (grapje hoor, want ik ben ook met een Thaise getrouwd) 😉

 6. Tino Kuis zegt op

  Man (schuift wat dichter naar zijn vrouw en legt een hand op haar knie: ‘Zullen we naar de slaapkamer gaan? Ik heb zo’n zin…..’
  Vrouw (kijkt hem wat schuin aan): ‘Hoezo..?’
  Man : ‘Nou ja, ik heb op thailandblog gelezen dat het goed is voor je gezondheid…..fysieke activiteit, weet je wel.’
  Vrouw: ‘Je hebt de hele dag op je stoel gezeten en bier gedronken. Waarom ga je niet een eindje wandelen? Ik heb de hele dag gewerkt, toen eten gemaakt en opgeruimd. Ik hoef geen inspanning meer.’
  Man: ‘Maar ze zeggen dat het ook goed is tegen de stress.’
  Vrouw: ‘Stress, welke stress? Ik doe alles hier!’
  Man:’En het is ook goed voor jouw bekkenbodemspieren.’
  Vrouw: ‘He, wat?’
  Man: ‘En voor mijn prostaat.’
  Vrouw (staat op): Wel eens van chak waaw gehoord? Ga maar naar de badkamer en doe dat maar. Laat mij met rust. Ik ben moe. Ik ga naar bed’.

 7. Ron Bergkotte zegt op

  En wat doet 90 % van de mannen na de sex ? Kleden zich aan en gaan naar huis !

 8. hansk zegt op

  Tjonge, tjonge, er gaat een wereld voor mij open.

  Sex heb ik tot heden alleen maar gelinkt met ,,omdat het zo lekker is”.

  Zo zie je maar weer, nooit te oud om te leren.555

 9. YUUNDAI zegt op

  Ik heb altijd geweten dat seks goed was en is voor mijn gezondheid. Die heerlijk zon, het eten en de temperatuur houden mijn libido mooi op peil! Niet meer zo als toen ik nog een echte jager en beest was, maar ik ben zeker niet ontevreden met mijn libido en heb begrepen dat mijn Thaise vrouw dat zeker ook niet is. Gestopt op mijn 58e en ervaar dat mijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid, als ook voor mijn járen jongere vrouw er zéér positief op staan.

  Ik heb een beter humeur, al was het maar alleen vanwege het heerlijke klimaat, mijn eega hoeft niet meer te zorgen of te zwoegen voor in mijn ogen een marginaal loontje. Dus een win win situatie. Hoeveel mensen zeggen dat wonen in Thailand goed is voor je lijf en je leden. Ik ben het er helemaal mee eens.

  Alleen langdurig in de zon geeft je op den duur toch een zeer droge huid, ik zie regelmatig lui die dagelijks bakken met een huid die véél weg heeft van een lang op de fruitschaal liggende appel, dus doe ik dat minder. Ik hoef dan ook niet naar Nederland terug te keren en te laten zien hoe BRUIN ik geworden ben of hoe bruin ik ze in Thailand gebakken heb zoals vele vakantie-gangsters! Mijn humeur is ondanks dat ik vaak al om 04.00 uur wakker en eruit ben, prima. Dus géén tot zeer weinig stress, ja als de Bath duikelt, maar dat gaat vaak om niet teveel geld. Heb geen idee hoe het zit met de oxytocine bij mijn eega of met mijn testosteron, of het vrouwelijke oestrogeen, maar denk dat dat wel goed zit. Ik vind wel dat én mijn haar, overal sneller groeit, en mijn nagels verdienen véél vaker een knip en snoeibeurt dan voorheen in Nederland.

  Als ik dan lees dat vrijen een positieve uitwerking heeft op de intelligentie, dan had ik ná mijn studie orthopedagogiek dus ook nog professor kunnen worden, maar ja, te laat. Grappig ” seks maakt slim ” is er toch nog hoop voor die vele bar-girls met een fors klantenbestand! Waar ik héél blij van werd is dat een regelmatig seksleven vroegtijdige veroudering tegen zou gaan, mijn vraag is wel als je dan een méér dan regelmatig seksleven hebt, word je dan nóg minder snel oud, afijn de tijd zal het leren.

  Ik heb héél véél aan sporten gedaan, zou goed voor je hart zijn. Ben inmiddels wél al twee maal aan mijn hart geopereerd, open-hartoperatie maar ben nimmer bang geweest dat een fysieke activiteit als seks en de liefde bedrijven zou zorgen voor een hartaanval, dus als een aap, gaan met die banaan!

  En dan mannen die éénmaal of twéemaal per maand sex hebben, daar kan ik mij geen voorstelling bij maken, wie wel? Ook blijk ik aardig voor mijn prostaat gezorgd te hebben, maak ik mij voorlopig géén zorgen over. Dat veel mannen na de seks ook als een blok in slaap vallen hangt volgens mij zeer wel af, waar en met wie je de geneugten gedeeld hebt, toch? Maar al zeer geruime tijd genietend met mij eega, kan ik wél instemmen met dat gegeven. Natuurlijk neemt het aantal hartslagen per minuut toe maar dat is bij elke inspanning of sport waardoor de bloedsomloop wordt bevorderd. Óók zal regelmatig moeten bij-eten om de tijdens het vrijen opgesoupeerde aantal calorieën bij te tanken. Ik ga denk ik straks maar een paar broodjes met haring eten bij See Cheese,

  Groet van een liefhebber!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website