Een vervelende aandoening, die nu tijdens het regenseizoen weer de kop opsteekt in Thailand, is de zogenaamde “Pink eye”. Tot nu toe zijn ongeveer 60.000 patiënten vanaf het begin van dit jaar door deze ziekte besmet geraakt.

De medische term voor Pink Eye is conjunctivitis, een ontsteking van de conjunctiva, dit is de slijmvlieslaag die de binnenkant van de oogleden en de buitenlaag van het oog vormt. De conjunctiva bevat bloedvaatjes, normaal gesproken vallen deze bloedvaatjes (bijna) niet op. Bij een ontsteking van de conjunctiva zetten deze echter op, dit leidt tot roodheid. Conjunctivitis is dan ook de meest voorkomende oorzaak van een rood oog. De klachten bij conjunctivitis kunnen bestaan uit jeuk, branderigheid, roodheid, tranen, afscheiding uit het oog en het gevoel dat er iets in het oog zit.

Het Departement van Disease Control waarschuwt het publiek voor deze ziekte. Volgens Dr. Suwannachai kunnen kan Pink eye vele oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn een bacteriële en virale infecties. De patiënten zijn meestal tussen de 45 en 54 jaar oud. Een geneesmiddel is nog niet gevonden, maar oogdruppels doen de irritatie verminderen. Toch worden de patiënten geadviseerd medische hulp te vragen.

Pink eye kan worden voorkomen door ervoor te zorgen dat de handen schoon zijn voordat ze in contact komen met de ogen. Ook moet je afstand houden van iemand die deze ziekte heeft of de spullen gebruiken van die persoon. Het bureau voor epidemiologie suggereert ook dat voorkomen moet worden dat insecten de ogen kunnen raken.

Mensen, die rode ogen hebben, moeten minstens op drie dagen rekenen voor het herstel anders zou het wel eens veel langer kunnen gaan duren of zelfs verergeren. Er bestaat een hotline 1422, die zich bezighoudt met de bestrijding van de oogziekte pink eye


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Oogproblemen door ‘Pink eye’ tijdens het regenseizoen in Thailand”

  1. Joanne zegt op

    Sorry maar hier moet ik wel erg om lachen. Het is gewoon een ontstoken oog vervelend maar komt ook vaak voor bij dragers van contactlenzen of bij allergie. Vervelend. Maar noem het beslist geen ziekte maar een aandoenin. Alhoewel een ontsteken van het oog kan ook. Goede hygiëne. In Nederland krijg je dan chloramfenicol zal. Weet niet of ze dat hier ook hebben.

  2. Johan zegt op

    Waarschijnlijk wordt rood oog (ta deng) bedoeld, erg besmettelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website