Sla jij in Thailand jouw ontbijt wel eens over? Of eet je ‘s ochtends niets? Dat is wellicht geen goede keuze. Het eten van ontbijt zorgt er namelijk voor dat mensen overdag actiever zijn en dat ze gedurende de rest van de dag minder eten, zo blijkt uit onderzoek.

De Universiteit van Bath onderzocht mensen met obesitas (overgewicht). De proefpersonen werden over twee groepen verdeeld waarbij een groep moest ontbijten en minimaal 700 kilocalorieën moest eten voor 11 uur ‘s ochtends. De andere groep mocht enkel water drinken in de ochtend.

Het doel van de studie was om de link te onderzoeken tussen ontbijt, gewicht en gezondheid. Uit de resultaten van de studie blijkt dat de proefpersonen die ‘s ochtends ontbeten actiever waren, ook al aten ze later op de dag minder.

Volgens de onderzoekers is die toenemende activiteit na een ontbijt goed voor het verbeteren van de gezondheid van mensen die overdag te weinig bewegen. “Hoewel veel mensen verschillen van mening over of ze wel of niet moeten ontbijten, is er vandaag de dag veel wetenschappelijk bewijs over hoe ontbijt de gezondheid kan veranderen”, zo legt een onderzoeker uit.

In een vervolgstudie willen de onderzoekers daarom de verschillen onderzoeken tussen ontbijten. Uiteindelijk hopen ze zo aanbevelingen te kunnen wat je ‘s ochtends het beste kan eten.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “‘Ontbijten maakt actiever en is beter voor de lijn’”

  1. Sjaak S zegt op

    Ik kan een hele dag zonder eten, maar als ik geen ontbijt heb, voel ik me geprikkeld en zal de hele tijd naar iets verlangen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website